» »

Zvok preko HI-FI ?

Zvok preko HI-FI ?

BaTeMaN ::

Ojla!
Mi lahko en pove kako se tole naredi... ?
Katero zvočno kartico z surround systemom lahko prklopimo na HI-FI ojačevalno komponento, ki ima potem izhod za 4 zvočnike + woofer in kateri woofer bi to naj bil ? Ali pa vsaj za 4 zvočnike, in da naj bi bil prostorski zvok ?
Torej:
- katera zvočna kartica
- kakšni kabli so potrebni
- kateri hi-fi ojačevalec
- kateri zvočniki

Hehe.. a je možno vzet avto ojačevalec in avtozvočnike in jih nekako prklopit v system ? :) Morda je ideja debilna blo bi pa poceni in hudo sekajoče ?
:):)|O:):):P:):)|O:):)

OldSkul ::

Avto zvočnike bi lahko priključil prek ojjačevalnika toda zvok ne bi bil dober ,to pa zato ker zvočnika ni v škatli!!

DOLF ::

-BATE- hmm.... sklepam, da ti še veliko manjka o osnovah hi-fi komponent, zato raje na razmišljaj o priklopu le-teh na kompiča, ampak lepo kupi neke rač zvočnike pa enostavno priklopi.
-pa ne zameri a vprašanje si postvil preveč .....
....I have seen things you people wouldn't belive.....

BaTeMaN ::

Ma ne saj ne zamerim,.. ampak bil sem v enem lokalu, kjer majo musko seveda na komp - mp3. In potem so mel une zvocnike na stropu[piooner], ki so več kot očitno bili avtozvočniki.... pa me samo zanima,.. kako je s tem. Drugače pa, itaq, da zopet pričakujem le debilne izjave... ker v SLO je običaj vsako idejo ali misel ubiti, nikoli se noben ne vpraša, kako bi se dotična zadeva dala naredit. Pač Slovenija.
:|:|:|8-O:|:|:|:O:|:|:|8-O:|:|:|

DOLF ::

morda si mel pioneer v mislih. Ja verjetno so res bli avtozvočniki, in če so bili dobro montirani pa vsaj malo prostora za njimi, je bil iz njih verjetno res dober zvok. Vse skupaj je verjetno vezano za navaden stereo ojacevalec (neglede na to ce je bilo 6 ali vec zvocnikov). Skratka avtozvočnike m oraš dati v škatlo da bo kaj z njih. Avtoojačevalec rabi 12V napajanja in če imaš 12V pa kakšnih 400VA moči na razpolago doma, potem lahko uporabiš avtoojačevalec. Sicer pa ja naj rešitev hi-fi komponenta. Za woofer pa uporabi seveda aktivnega!

mmisv ::

1.
tkole: eno 5.1 zvočno (SB al kej tacga) pol pa ojačevalc eno komponento (marantz, pioneer, kenwood, ...) pa zvočnike za sorround. ojačevalc more bit tak da ma 5 vhodov in 5 izhodov. kabli...

2.
kupš eno navadno zvočno, komponento z DTS-om (digital teater saund) pa ene 5 zvočnikov za saraund. pa pol še tistih par metrov kabla (odvisn od zvočnikov, ojačevalca...).
Čist trivialna stvar...

DOLF ::

mmsiv:
mislim da boš težko dobil navadno zvočno kartico, ki bo imela digital out!!! Brez tega pa nimaš kaj početi s zunanjo komponento DTS:D
....I have seen things you people wouldn't belive.....

BaTeMaN ::

Jaz spet trd... bom se eno vsekal v temo :)
A je vseeno ktero zvočno imaš če ima tvoja komponenta reciver ali ojačevalec 3d suround system, ali mora bitizvočna v računalniku že z digitalnim izhodom ? Al je lahk zvočna kr ena... sam da jo povežeš do komponente... ?
Ker jaz sem do sedaj imel eno karico... AWE 64 Gold ki je imela digitalni izhod, baje le do predojačevalca... ?? Ne spoznam se.
less then zero

DOLF ::

Prostorski zvok je širok pojem. (3d, surround, SDDS, DTS, AC3,....). Edino dolby surround je možen v analognem stereo zapisu, vse ostalo je samo v digitalnem zapisu zvoka! Torej če imaš dolby surround receiver potem je vsaka zvočna dobra, če pa imaš DTS ali pa AC3 receiver potem pa rabiš zvočno z digital out, ali pa zvočno ki dekodira zvok in ga pretvori v večkanalni analogni signal (5.1)
Tvoja zvočna pa ni kar tako, saj je veljala v svojih cajtih za carsko izbiro!!! In iz nje preko digitalout pa koaksialen chinch kabel pa na komponento!!!
....I have seen things you people wouldn't belive.....

asPeteR ::

Jaz ne bi imel nikoli HI-FI na abakusu ker pol to niti priblišno ni več "HI-FI" morda le "LOW-FI":D. Razlog je v tem da zvočna kartica nima niti približno kvalitetnega izhoda in je prisoten ZELO moteč šum. Problem bi bil malce rešljiv z oklopljeno kartico, toda, tako ali tako je, kot se že napisal, kvaliteta izhoda katere koli sound card preslaba. Ne bi pa dal 200Ksit sam za kartico v abakus ala terratec. Raje kupim samosatojno komponento,...

Yohan del Sud ::

Jest imam doma kombinacijo SB Live in Marantz HI-FI in nič ne šumi. :|

asPeteR ::

A si naredil kakšno modifkacijo (oklipil kartico) da ti ne šumi. Sam se probal kartica(ok bolj jajc) + maranz pa šumi!
Mogoče si pa hitro zadovoljen z zvokom?

dricha ::

Katero zvocno kartico bos vzel je dejansko vseeno, merilo naj ti bo le da ima digitalni izhod (koax ali optika je stvar okusa, ce vprasas mene).Optiko je samo lazje potegnit "po bajti", problem je edino v dolzini samega kabla (pri nas se nisem zasledil daljsega od 2m). Digitalni izhod zato, ker se bos s tem izognil vsej "svinjariji", ki jo sicer vlacis sabo. Posledice so znane.... Tudi sam format DTS je posebej kodiran, tako da receiver (ne ojacevalec!) prepoznava teh 6 kanalov in jih zna locevat in vsakega posiljat na svoj zvocnik.Torej merilo za dobro zvocno ti naj bo da ima dig.izhod in da podpira 5+1.O zvocnikih nebi debatiral... Povedano po domace - koliko denarja toliko muzike (mislim dobesedno:D)!!!
Zakaj ne ojacevalca? Ker revez pac ne zna "prebrat" preljubega DTS formata in ker ima izhoda samo za centra (razen ce bos znal zadevo dekodirat in potem vsak kanal posebej ojacat, kar dvomim). Sam imam ONKYO575Xin 4 komade B&W602S2 in centra B&WCC6S2 pa spila ko ludo!!!!>:D

mmisv ::

ok sori nism vedu prej
Čist trivialna stvar...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PC -> smart tv -> hišni kino

Oddelek: Zvok in slika
365360 (4482) St235
»

[5.1] Logitech zvočniki (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
19626911 (14167) psytoma
»

Kateri hišni kino kupiti??

Oddelek: Zvok in slika
2412911 (11073) musomanov
»

[Hi-Fi] - DTS, Dolby Digital, Dolby Pro Logic II,... (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
537596 (6351) gumby
»

Dolby 5.1

Oddelek: Zvok in slika
363065 (2613) ciper

Več podobnih tem