» »

jaz bi tudi potreboval en pravni nasvet...

jaz bi tudi potreboval en pravni nasvet...

tonic ::

...ni enak problem kot Ticev, niti podoben :D , ampak vseeno

in sicer je zadeva sledeča:

naprimer, da človeku crkne neki kos strojne opreme, pa naj bo to TV, radio, komponenta, mešalka... bla bla bla vse kar lavfa na štrom? pa naj bo stvar vredna 1.000,-, 10.000,-, 100.000,- al pa mogoče 1.000.000,-

ko ti neseš to stvar na servis, pač podpišeš, da si jim to stvar dal za pregledat, če jo bodo sploh mogoče lahko poravili, pa če na tistem listu piše, da če ne boš stvari prevzel v določenem času... bla bla bla, postane ta stvar "NJIHOVA LASTNINA"???

V glavnem, a je mogoče, da ti nek servis noče vrniti, oz. si prilasti stvar, kljub temu da jim ti hočeš plačat tiste stroške, katere pač so imeli z vpogledom in ocenitvijo kaj je narobe s tisto stvarjo...

Si lahko nekdo prilasti neko stvar, če jo ti ne prideš iskat v nekem roku? Če peljete avto na servis pa vam napišejo da pridite čez 3 dni po njega, pa pridete čez 5 dni po njega, pa ta avto ne bo več vaš!!! Pa da peljete na servis mešalko vredno 400.000,- pa je ne pridete iskat v 14ih dneh, pridete čez 3 tedne, pa mešalka ne bo več vaša?

A je to možno v SI? Namreč meni se je takšna zadeva zgodila?

MadMax ::

Menda je možno, le da ni stvar parih dnevov ali dveh tednov, ampak vsaj cca 2 meseca, točno pa nebivedu....
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

leinad ::

Glej v nobenem primeru si oni ne morejo prilastiti zadeve, tudi če je pogodba podpisana, je nična, ker nima zakonske podlage.
Edina varijanta bi bila, če bi oni recimo popravili stvar tebe pa potem ne bi bilo še kakšna 2 mesca, bi oni lahko prodali to stvar, da bi si poplačali stroške, vendar samo prodali, njihova last nikakor ne bi mogla postati.
Vendar v tem primeru bi te morali pisno obvestiti o tem, pa stvar overiti pri notarju itd.

Nisem pravnik, to so info iz druge roke- od pravnika.

Sploh pa je to preveč očiten nateg: zakaj zaboga bi oni si hoteli(tudi če bi bilo legitimno)si prilastiti mišpult, ko pa je nedelujoč oz. ga ne morejo popraviti?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: leinad ()

Ales ::

Sem že videl stare škatle, ki so bile po leto in več v kotu servisa, ker se komu ni dalo prit ponje ali kaj podobnega. Sigurno pa se je že kdaj kje zgodilo, da kdo ni prišel, ker ni hotel plačat... Ne vem, ali je to, kar servisi počnejo, vsaj približno zakonito, je pa do neke mere razumljivo... Sigurno pa se tukaj ne morejo zmišljevat nekaj o parih dneh ali tednih, kvečjemu po nekaj mesecih bi se mi zdelo logično. Par tednov je vsak lahko nepričakovano odsoten iz čisto sprejemljivih razlogov. Če te pa eno leto ni po robo, pa v kanto...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hervis zahteva nazaj GoPro? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11217949 (11677) joze67
»

Študentski servis prevelik znesek !

Oddelek: Loža
398575 (4266) tx-z
»

Povsem nov laptop.. na servisu že več kot 1 mesec. (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
887115 (5705) Zheegec
»

Vprasanje glede MLACOMA (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
525393 (3533) Primoz78
»

Radeon 9600 PRO "DIED" ??? (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
573824 (2986) Boki_

Več podobnih tem