» »

Nova beta verzija Viste

PrimozR ::

Fak Microsoft kolk ti bluziš!! Veš, ti nisi 99,9999% vseh uporabnikov sveta, tko da ne morš govort ker fičr je useless in ker ne. Sam bi z veseljem imel virtual desktope ker se mi pri že petih oz. šestih oknih v taskbaru le-ta zdi zelo nagužvan!

Utk ::

Darklord, meni recimo včasih, če na drugem ekranu kliknem gor meni File recimo, odpre ta meni na prvem ekranu, ali obratno, še posebej če vlečeš te programe z enga na drugega. Morda je stvar grafične kartice, samo me to niti ne zanima.

OwcA ::

@P|P|: saj imaš ustrezen PowerToy (ni sicer čudež, ampak za silo gre) ali kakšen alternativen shell.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Microsoft ::

P|P|, se pravi, da potem 99% casa nekaj klikas po Taskbar-ju al kaj?! Kre res ne vem, kaj mas tam tolko za delat. Mas tud Alt + Tab. Pa itak, sej ne preklapljas vsako sekundo med sto programi. Pa se to je, da vecina uporabnikov nima odprtih vec kot 3 programe naekrat (tko od oka).


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Road Runner ::

tvoje izjave so v stilu tiste, da itak noben ne nuca več kot 640kb rama
http://dusan.fora.si/blog/ (742617000027)

64202 ::

> Pa se to je, da vecina uporabnikov nima odprtih vec kot 3 programe naekrat (tko od oka).

Zato kr se bojijo, da bo zmeda, ce jih bojo vec odprl :D
I am NaN, I am a free man!

simnov ::

Microsoft povej mi zakaj mi vista drivrji za nforce 2 ethernet ne delujejo

klemen22 ::

Več desktopov je vsekakor zelo uporabna zadeva. Vendar, uporabo alt-taba se da na enem desktopu Winsev vso zadevo precej omiliti. Z malo treninga ni problema telovaditi med mogar 8 odprtimi programi (se pa strinjam da je pa to za jokat če slučajno posedujete zaslon manjši od 17 palcev). Je pa vsekakor multidesktop zaželena funkcija.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

kriko1 ::

Meni je virtual desktop zelo priročen:
1.desktop: brskalnik / odjemalec pošte
2.desktop: audio (tukaj se vedno samodejno zažene amaroK) + urejanje kolekcij skladb
3.desktop: Programiranje / konzola / urejevalnik besedil
4,5,6: rezerva.

Všeč mi je ker si lahko razporedim aplikacije za določeno delo na svoj desktop. Z njimi enostavno z alt+tab preklapljam, za skok na drugo namizje pa imam ctrl+tab.

Microsoft: nehaj se izgovarjat na večino, ker si nismo vsi enaki.

klemen22 ::

Velik delež userjev ne poganja na enkrat več kot 5 programov. Za to pa ne rabiš nujno virtual desktopa. Pri nekaterih bi virtual dekstop povzorčil več zmede kot koristi (nOObi).
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

kriko1 ::

Kaj ga bi zmedlo? Ko bi vidu pager ga bi blokiralo?

Moj oče je res n00b. Ne ve kaj je proc/grafična kako se kaj namesti... (ko sem kupil athlona 64 mu ni bilo jasno kakšen pentium je to :D ). Imaš sliko mojega očeta sedaj? No,

Vseeno na drugo kišto sem mu dal suse 10, na namizje vrgel račune. Naučil sem ga delat s spread-sheetom (lih da si sam piše račune ter sprinta). Spodaj je vseeno pager, ki pa ga ne tika, ker ne ve za kaj je. Nič ga ni zmedlo.
Vseeno pa zna kliknit KDE->Games->Cards->Kpatience :D

klemen22 ::

Vau iz očeta nOOba si naredil očeta g33ka. Čestitam :)
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

kriko1 ::

Ja, geek za pasjanso :D

BigWhale ::

Miha, ja ne vem, kaj potem omenjas to, da se lahko vec uporabnikov prijavi v sistem, ce ves kaj so virtualni desktopi... Enlighten me?

Darko,

Preklop, ki ga opazis in opazujes kako se zlagajo okna skupaj, bleeh...

DSmidgy ::

Sej MS ima en "virtual desktop manager". Samo pri tem programu je zanimivo, da ti presortira tabe, ko prehajaš med desktopi. Samo imam raje to, kot pa da sem brez. Eni paš to rabimo, ker delamo več stvari naenkrat (redno delo + če kaj nujnega pride).

Microsoft ::

BigWhale, ja jst vidim uporabnost za razlicne uporabnike da se logirajo pod razlicnimi racuni. S tem dobijo njim dodeljene pravice, okolje, programe, osebne nastavitve in podobne. Neke nujne potrebe po vec "desktopih" znotraj enega uporabnika ne vidim.

Pa sej ne recem, mogoce bo to kdaj in bom cel uporabljal. Samo, jst verjamem v prioritete. In pred temi "dekstopi" so trenutno druge, octino bolj pomembne stvari, katere je potrebno dokoncati: varnost, umesnik, zanesljivost, ...


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

PrimozR ::

U ja, vmesnik pred zanesljivostjo. Itak je važno, da maš čim bolj načičkan komp in vsake 5 minut dobiš BSOD. SIcer pa Microsoft, si že slial za dve črki, ki skupaj tvorita besedico ki?

darkolord ::

P|P|: Si že slišal za črko "š" ?

Microsoft ::

P|P|, ce mas vsakih pet minut BSOD, si totaln bedak. Druge razlage ni. Zal.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

kriko1 ::

Točno tako, če dobiš BSOD si si sam kriv. :\

PrimozR ::

Darkolord ja, sem slišal. In kje manjka? Jaz vidim vse š-je, ki jih moram. Okej, BSOD je pogost ob napakah na hardware-u, toda to je le primer. Če že hočete, bolj je pomemben vmesnik kot nekaj mesečno non-stop delovanje sistema?

darkolord ::

P|P|: jaz nikjer ne vidim, da bi kdo napisal, da je vmesnik bolj pomemben

borchi ::

Samo, jst verjamem v prioritete. varnost, umesnik, zanesljivost, ...


zdej vidiš darko? no, res je, da ga povrhu še spelling matra...
l'jga

darkolord ::

Jaz vidim, da so vse te tri stvari pomembne... Kako bi pa ti napisal tri enako pomembne stvari? Eno vrh druge? E?

Azrael ::

Ni nujno, da je uporabnik kriv za BSOD. Lahko je kaj pokvarjeno. Normalno pa to vsekakor ni.

V tem primeru bi pač na Linux OS dobil kernel panic, ki za nekoga, ki računalnike spozna, kot zajec na boben, ravno tako nič ne pomeni, kot sporočilo BSOD. Kar spomnite se mnogih postov takih, ki pravijo, da je comp javil nek error, kaj pa je pisalo v njem pa ne vedo, ker niti sporočila niso prebrali...

Sicer bi tole bolj sodilo v drugo novico, ampak bom napisal kar tukaj:

Kaj IMHO bremza pohod Linux OS na namizje. Najprej ti med seboj povezani vzroki:

- Prevelika razdrobljenost distribucij in programov. V distrotih je velikokrat več programov za isto stvar, ki imajo problem ali so preveč komplicirani za nezahtevnega uporabnika ali pa so preveč nedodelani. Tu MS zmaga na celi črti.

- Prevelika sistemska pozrešnost. Vem, da boste trdili, da se vse da oklestiti, toda to ni delo za začetnika. Plus to, da se mnogokrat prvi koraki delajo na starejših mašinah, kar stvar še dodatno zamori.

- Slaba ali zanič podpora HW, posebej novejšemu. Tu sam OS ni kriv, ampak tako pač je.

- Flamewari po forumih. Tudi tu je tega precej, ko pa nek začetnik zaide v težave so koristni odgovori precej redki. Najbolj glasni v flamewarih takrat prevečkrat pametno? molčijo.

- Manjka res dobrih začetniških navodil kako začeti (enostavnih in v materinščini). Prvi koraki so najtežji. Res, da so namestitve današnjih distribucij velikokrat bolj kot ne, samo klikanje gumba naprej. Zatakne se naslednji korak, ko kak kos HW ne dela prav Takrat je ogromna možnost, da bo začetnik naredil vse narobe in ker stvar ne bo delala, bo navdušenja konec.

Jasno povsem enako se lahko zgodi tudi na Windows, toda tu je baza uporabnikov večja in se prej najde kdo, ki začetniku na njemu prijazen način razloži kako in kaj.

Naslednji Linux problem je njegova visoka stopnja varnosit. Ni paradoks, spomnite se samo joka in stoka, ko je SP2 začel javljati "Vaš računalnik utegne biti ogrožen". Varnost, ki je v Linux OS še mnogo višje takim ne diši in jih baje utesnjuje. Pač nevednost in lahkomiselnost, ker so le redki dobili astronomske račune za telefon ali še kakšno hujšo finančno ali kazensko težavo.

Seveda pa tudi velika inercija MS naredi svoje. Ali bo DRM in posledično (baje) izkoreninjenje piratstva to spremenilo ? Osebno sem skeptičen. MS je zvit ko presta in bo ponudil izdelke, če bo treba tudi zastonj, vse samo, da bo ohranil primat.Sicer pa danes ni nič drugače, sedaj so piratske verzije, potem pa bodo kakšne personal za neprofitno uporabo.
Nekoč je bil Slo-tech.

CaqKa ::

>>> >>> Že če namizje raziširiš na dva ekrana so včasih problemi stem.

>>> Prvič slišim... Ja, mam dva...

flash fxp premakni na sekundarnega pa čakaj za kakšno okno z opozorilom.

in ziher se najde ša kakšen tak banalen bug v power toys desktop managerju.

Microsoft ::

Okej, BSOD je pogost ob napakah na hardware-u
Ok. Zdej smo prisli ze tako dalec, da je za BSOD kriva strojan oprema, a krivdo zavestno zvalimo na Windows.

spomnite se mnogih postov takih, ki pravijo, da je comp javil nek error, kaj pa je pisalo v njem pa ne vedo, ker niti sporočila niso prebrali...
Velikokrat se zgodi, da je v sporocilu kje napisano IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL, za katero stvar pa hitro najdes, zakaj se gre. Prav tako se da nasatvit, da ti ne resetira masine avtomatsko. Sicer ne vem, kako je po defaultu, samo se da tako nastavit, da si lahko tist error ogledas.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

para! ::

- Flamewari po forumih. Tudi tu je tega precej, ko pa nek začetnik zaide v težave so koristni odgovori precej redki. Najbolj glasni v flamewarih takrat prevečkrat pametno? molčijo.

Evo, še en razlog zakaj se linux ne širi tako hitro. Čeprav je IMO s čisto malo truda lahko popolnoma pripravljen za desktop.

Velika podjetja kot je MS imajo marketing, ki ljudi prepričajo v to, da kupijo njihov izdelek.

Kaj ima Linux, da prepriča ljudi? Ogromno zahojenih otrok, ki po forumih samo kričijo in govorijo neumnosti.

Če večina ni takšna, kot sem zgoraj opisal, je čisto NEPOMEMBNO, če ljudje vedno naletijo ravno na tiste idiote.

lp
Death before dishonor!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: para! ()

64202 ::

No, na sreco v forumu (za razliko od novic) ni tako - ko kdo kaj vprasa za pomoc, vecinoma dobi cisto fajn odgovore.
I am NaN, I am a free man!

klemen22 ::

Velikokrat se zgodi, da je v sporocilu kje napisano IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL, za katero stvar pa hitro najdes, zakaj se gre. Prav tako se da nasatvit, da ti ne resetira masine avtomatsko. Sicer ne vem, kako je po defaultu, samo se da tako nastavit, da si lahko tist error ogledas.

Start->Control Panel->System->Advanced->Razdelek Startup and Recovery [Settings]->System failure[Automatically Restart]->OK
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

para! ::

Ja sam tisti, ki sprašuje, že ma Linux, njega kaj preveč ni treba prepričevat.

Ravno v novicah in tam, kjer se govori o MS, pa bi lahko na kulturen način predstavli alternativo. Ampak ne, treba je to narest na enak način, kot ste takrat, ko ste bili stari 5 let, tečnarili mami, da vam kupi čokolado.

lp
Death before dishonor!

64202 ::

Zalostno dejstvo je, da ce ze dam kako kritiko na winse (ki mi jo splosno gledano 99.9% noben ne spodbije z argumenti), sem potem zelo pogosto oznacen s fanatikom/posmehom...
I am NaN, I am a free man!

borchi ::

Kako bi pa ti napisal tri enako pomembne stvari?

pa ravno to govorim. za darkota in našega microsofta je vmesnik enako pomemben kot varnost in zanesljivost.
l'jga

para! ::

64202, sori če nism jasno napisal, nisem tebe mislil.

Pa ne nasprotujem resnim kritikam. Nasprotujem raznim neumnim prijavam, ki jih je tu toliko, da jih ne morm zbirat.

lp
Death before dishonor!

borchi ::

borchi: "fasal sem virus in zgubu vse dokumente."

darko: "ja, sam ko si pisal dokumente ti je ob strani stal naš klipko. a ni lepo animiran."

borchi: "maš prav. je blo vredno."
l'jga

borchi ::

Nasprotujem raznim neumnim prijavam, ki jih je tu toliko, da jih ne morm zbirat.

pa vseeno povej. tako od oka, kolk več je neumnih pro-linux izjav kot neumnih pro-windows izjav?
l'jga

darkolord ::

NISEM reku da so te stvari enako pomembne, ja? Reku sem, da so vse tri POMEMBNE in sem te v naslednji povedi vprašal, kako bi ti napisal enako pomembne stvari.

A je kdo pomislil, čisto tako mimogrede, da je te tri stvari mogoče delati hkrati?

borchi: "Imam varen in zanesljiv sistem, samo na njem ne morem nič delat, ker nimam vmesnika"

Zgodovina sprememb…

para! ::

borchi sej je vseeno al je pro-win al pro-linux, če je izjava neumna. Ampak to je novica o Visti.

lp
Death before dishonor!

64202 ::

para!: Nisem tko vzel, kot da o meni govoris. No, jaz se poskusam vzporedno, oziroma nad "sumom" pogovarjat. Mi kar rata zadeti koga, ki se je pripravljen pogovarjat na ravni pravih tehnicnih argumentov (ali kakih drugih dejstev na podlagi logike), pa potem izmenjas par zanimivih izjav... Vcas tut kej posteno poflejmam, da se ne bom delal angela :)). Se je pa to malo tezko tko it, ker res biti on topic v single-thread forumu je dokaj tezko. Vedno se kdo kaj zanimivga spomne, pa cetudi ni cisto direkt povezano z novico. Mogoce bi pa slo-tech moral imet threade...?
I am NaN, I am a free man!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 64202 ()

borchi ::

Reku sem, da so vse tri POMEMBNE in sem te v naslednji povedi vprašal, kako bi ti napisal enako pomembne stvari.

torej najprej nekaj poveš in v naslednjem stavku (ne odstavku) trobezljaš o nečem popolnoma nepovezanem. dobro, si bo treba zapomnit. kreten*!
A je kdo pomislil, čisto tako mimogrede, da je te tri stvari mogoče delati hkrati?

ja, mislim, da je večina že od začetka tako razmišljala. z "ampak jaz verjamem v prioritete!" je začel microsoft. ti pa pač rad tripaš na raznorazne neumnosti in si pač stopu v jimijev drek.

* to je mišljeno sicer sosedu. sicer vem, da tebe popolnoma nepovezani medklici v istem odstavku ne motijo ampak morem dat opombo, da mi moderatorji ne pobrišejo posta.
l'jga

darkolord ::

borchi: ne vem, tisto, kar mi ni jasno je, zakaj si se moral spravit na vrstni red dveh je*enih besed... Ali res (še vedno) ne razumeš, ali samo nočeš razumet?

borchi ::

vseeno al je pro-win al pro-linux, če je izjava neumna. Ampak to je novica o Visti.

kjer toleriramo samo neumne pro-windows izjave?

se pa strinjam, da je v temi o linuxu na desktopu neprimerno višja raven. tudi po tvoji zaslugi (brez zajebancije). mogoče zato, ker je v tisti temi manj teh pajacev, ki so tu?
l'jga

para! ::

Jaz ne toleriram nikakršnih neumnih izjav. Mislim, tolerirati sem jih prisiljen, ampak jih ne želim. To je to.

Tista tema (novica) o linuxu za desktop je na dosti višjem nivoju, tako kot mnogokatera linux tema. Windows novice so avtomatsko poflejmane z anti-MS frocovjem.

Še enkrat povem, kritizirajte, grajajte, itd, ampak na nek normalen način. Sej karkol kogarkoli moti, se da povedat lepo. Sj nismo v vrtcu.

lp
Death before dishonor!

para! ::

Seveda pa kritiziranje nečesa na podlagi tega, da so drugi to že imeli prej ali da je le "kič", in to non-stop v vsaki novici, kasneje pa hvalisanje s screenshoti alpha transparent gentoo desktopa - to je tisto, kar me moti.

lp
Death before dishonor!

borchi ::

@para!: težko bomo kar takole pošrek obesli zlato medaljo krivde linux frocovju okrog vratu.

kako se ponavadi začne razsipat microsoft novica? trikrat vzkliki navdušenja, dva komentarja, ki pravita, da sta to sedaj počela že z xxx programom, eden spet pravi, da je pa v linuxu to že 10 let. pol se pojavi še nekdo, ki pravi, da poleg tega, da je to v linuxu že 10 let, je v linuxu še to pa to pa to... a se ti zdi to tako narobe?

v glavnem sem v zadnjih letih uporabljal linux. sicer so mi v novi službi porinali windows, tako da sedaj mi kak windows mimogredni nasvet v linux temah sploh ne bi bil v napoto. oz. mi že do sedaj ni bil. mi je pa čist jasno zakaj komu dvigne pritisk izjava, ki je posledica (zavestne ali nezavestne) ignorance in arogance. in, let's face it, pri zavestni ignoranci sem še mnenja, da je enakomerno porazdeljena med oba tabora. pri nezavestni ignoranci (nepoznavanju) pa me nobeden ne prepriča, da je (v povprečju) windows user enako kompetenten pri komentiranju linuxa kot pa obratno.

sem se prevečkrat prepričal (tudi na lastni koži in tudi v tej temi) o tem.
l'jga

Microsoft ::

borchi, ti se cist brezveze upiknes v neke tri brezvezne besede in vleces cel tred naprej, zravn privleces neke zajebano strokovne beseda,...

Tiste tri stvari sm jst na pamet potegnil in jih oznacil z vecjo prioriteto kot izdelavo nekega multi dekstopa za singl userja. Vse tri stvari so pomembne, vsaka skupina ljudi se bo ukvarjala z svojimi in jih poskusala narediti bolse.

Zdej, teb to ne bo prav. Ce bom dal varnost na prvo mesto, bos zacel kluvat, da kje so bli do sedaj, ce bom dal na drugo mesto, bos zacel ponovno kluvat, da kako to, da varnost ni na prvem mestu...
Si pac smotan in ne bos nikol zadovoljen. Bom potem enkrat napisal po alinejah namesto vodoravno, bo spet narobe. Bom potem z debelim crkami napisal, da so vse enako pomebne, spet ne bo vredu, da je nekaj enaku pomembno kot drugo.

Vse to je le moje mnenje in moje razmislanje. Ce bi se rad podrobneje spoznal z prioritetami Viste, mas Microsoft Slovenija in jih poklici ter povprasaj, ce ti poslejo vrstni red prioritet. Pa bos potem lahko tezko spal. Sej, ok, dons pa juter zvecer pac ne bos spal, samo v ponedeljek potem poklici pa ti bodo povedal. Pa bo ok.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

borchi ::

Seveda pa kritiziranje nečesa na podlagi tega, da so drugi to že imeli prej ali da je le "kič"

se ne strinjam. mogoče ti verjameš, da na področju OS softvera ne vlada monopol. mogoče ti verjameš, da se vsi uporabniki pri izbiri dejansko lahko odločijo na podlagi svojih potreb in funkcionalnosti določenega OSja. mogoče celo misliš, da jaz na linux desktopu ne morem napisat jebenega dokumenta, poslušat muzike in čekirat emailov. no, najverjetneje nisi tako glup. mogoče se ti samo zdi glupo, da nekdo prevečkrat pove, da ma linux tut to.

tako kot se zdi meni glupo, da mi microsoft (v reklami) govori kako me vidi ko špilam klavir, ...

glede kiča... v glavnem je bila to opazka s strani windows userjev.
l'jga

para! ::

Ma lej že cel dan sledim 3 temam: o linuxu na namizju, o windows vista beta in o windows vista no-restart.
Ponavadi ignoriram vse kar me moti ampak danes je pa kot, da je vse proti meni, vse 3 teme so ratale iste, razen morda tista o linuxu še nekak napreduje.

Sm že reku, komentiranje me ne moti, tud primerjanje win-linux me ne moti, moti me flejmanje in pa tista ignoranca, ko bo nekdo kr trdil svoje u nedogled za brezveze, moti me precej tudi to, da nekateri bojo kar govoril neumnosti v smislu "Total Commander ni od MSja zato ne šteje", mislim, zakaj?

lp
Death before dishonor!

para! ::

Seveda pa kritiziranje nečesa na podlagi tega, da so drugi to že imeli prej ali da je le "kič", in to non-stop v vsaki novici, kasneje pa hvalisanje s screenshoti alpha transparent gentoo desktopa - to je tisto, kar me moti.

Tole je treba brat kot celoto. Tisti zadnji del ti pove, kaj me res moti.

lp
Death before dishonor!

BigWhale ::

BSOD:

> V tem primeru bi pač na Linux OS dobil kernel panic,

Ne nujno. Jaz nisem imel kernel panike ze N let. Kljub faulty hardware-u.

> > Okej, BSOD je pogost ob napakah na hardware-u
> Ok. Zdej smo prisli ze tako dalec, da je za BSOD kriva
> strojan oprema, a krivdo zavestno zvalimo na Windows.

Mihc,

Ce os crkne zaradi faulty hardwera, to pomeni samo, da ima exception handling slabo narejen. Drugo je, ce se masina obesi.

(pa tudi linux nima tega najbolje resenega)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Office 2007 ali 2003 (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
527402 (4847) nikec88
»

resen računalniški problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
121830 (1262) crayz43
»

Vista readyboost

Oddelek: Operacijski sistemi
122190 (1632) Izi
»

Microsoftova nova strojna oprema

Oddelek: Novice / Ostale najave
142401 (2401) darkolord
»

Windows 2003 Server (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
574302 (3339) undefined

Več podobnih tem