» »

CRT HDTV zasloni

CRT HDTV zasloni

nobody16 ::

Kaj pozna do kakšne modele katodni televizorjev ki podpirajo HDTV ali pa HD Ready?
Velik na bi bil 32'' in razmerje stranic pa 16:9.
Lep pozdrav, nobody16

psipsi ::

Živjo!

Sam sem ravnokar kupil TV s katodno cevjo (82 diag. + cel kup funkcij, 16:9). Pri nakupu sem opustil idejo o HD ready, ker sem po analizi ugotovil, da celo redki LCD in plazma TV komajda ustrezajo temu standardu, pa še to ne največji možni resoluciji 1920 x 1080. Mislim, da sem odkril en sam model (LCD), ki ima že zdaj vgrajen digitalni tuner.

Glede TV s katodno cevjo, ki bi eventuelno podpirali HDTV standard, boš moral pogledat v najvišji cenovni razred (300.000 SIT +), proizvajalca LOEWE in METZ (še eno ime so mi povedali, pa ga nisem razumel). Zaloge teh TV pri nas ni, ker vse prodane katodnike nadomestijo z LCD in plazma TV. Torej imaš dve možnosti: nakup precej dragega TV (cenovni rang LCD) na nemškem trgu (zaradi velikosti in domačega tržišča proizvajalca ter kupne moči) ali pa razmislek o nakupu LCD oz. plazma TV, ki so HD ready (slednji stanejo 800.000 SIT in več, LCD pa vsaj pol milijona).

Sporoči, kaj boš našel. Me zanima!

Lp,
Janez
Janez

Stepni Volk ::

Kaj mora televizor imeti, da bo lahko podpiral HDTV, smo povedali ž tu: [TV] CRT oz. katodni televizorji glej nekaj zadnjih odgovorov.
Zakaj je temu tako, si preberi v mojem sporočilu tukaj.

nobody16 ::

Jaz ne rabi TV z popolno podporo HDTV ampak samo da mi podpira visoko resolucijo (1080i,..). Eden od teh je Samsung Slim fit TV WS 32 Z308 samo se mi ne dopadne, ker bi naj imel preveliko napak (geometrija in glasen transformator). Sem našel tudi JVC TV, ki podpirajo visoko resolucijo (HV-32P40BJ) pa ga ne morem najti na slovenskem trgu. Za to me zanima predvsem če pozna še do druge TV (lahko tudi LCD če je poceni 200k Sit)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

TV za PS3

Oddelek: Zvok in slika
10928 (869) Dromar
»

Povpraševanje po LCD-televizorjih se vrača

Oddelek: Novice / Rezultati
132924 (2220) Buggy
»

Nakup LCD ali plazma TV

Oddelek: Kaj kupiti
399537 (5979) Leks
»

[TV] CRT oz. katodni televizorji (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Zvok in slika
22638172 (20615) mrheker
»

Katodni televizorji v izumiranju

Oddelek: Novice / Ostale najave
476614 (4857) javaman

Več podobnih tem