» »

Digitalna kamera in datum

Digitalna kamera in datum

Dekinio ::

Imam digitalno Sony-evo kamero in pri snemanju imam nastavljen datum in čas.Nato sem z Pinacle Studiom 9 zadevo prenesel na diskin nato zapekel v DVD formatu.Pojavi se en problem in sicer na kameri normalno kaže datum in čas, ko pa prenesem na disk datuma in čas-a NI.Kaj je problem, se more kje kaj nastavit- nisem nikjer zasledil...

Vikking ::

IMO se prenaša samo preko firewire kabla tudi datum in ura. Preko usb-ja pač ne.

Dekinio ::

Saj tudi mam preko firewire-a!!Kaj se še da pogledat, preverit, naredit...

Tomay ::

Lahko dodaš datecode, kot se temu uradno reče kot podnapise na dvd. Druga možnost pa je kot overlay videa.

Dv sub maker
+ subtitle workshop
Voodoo 4Ever

Dekinio ::

Tomay - prosil bi te, če mi lahko malo bolj laično razložiš...

Drugač pa hvala ti 100x!!

Tomay ::

To je začetek nečesa, kar naj bi nekoč postal članek.;)

Kako datecode prikazati v kot podnapis na DVD-ju?

Že nekaj časa sem se ubadal s problemom kako naj na filmu, ki ga preko firewire snamem z mini-dv kamere prikažem datum in čas posnetka (datecode). Windows movie maker 2 vsaj prepozna datecode za razliko od adobe premiere, ki za datecode sploh še ni slišal. Obstaja dv-date (http://dve.teletex.ru/en/dvrecdate.shtm... plugnin za premiere, ki omogoča izpis datecode na sliki, a ta datecode potem postane del filma in ga ni mogoče izklopit.

Za "domače" videe pa je zelo uporabno vedeti kdaj so bili posneti, da se potem ne kregaš s taščo kdaj je to bilo, ampak samo vklopiš podnapise. :)


Naj najprej opozorim, da je to le en izmed načinov ki vodijo do istega cilja. Isto bi lahko dosegli z drugimi programi.

Torej najprej zajamemo film s kasete, jaz sem za to uporabil adobe premiere, seveda bi lahko za to uporabil windows movie maker 2 ali kako zastonj alternativo.

Nato z DV sub makerjem (http://www.video2dv.com/index.php?lang=... izluščimo time(date)code in ga spremenimo v MicroDVD obliko. Nastavimo lahko tudi obliko izpisa datuma in časa. Lahko nastavimo tudi, da se nam meseci in dnevi v tednu izpisujejo z besedo (za Slovenščino bo potrebno malo popravit .ini datoteke)

S Subtitle Workshopom nato podnapis spremenimo v obliko primerno našemu DVD authoring programu. Jaz sem uporabil Adobe Encore DVD 1.5, pri katerem je težava to, da se podnapis v drugi vrstici ne sme začeti z številko, ali pa Subtitle Workshop ne pretvori podnapisa čisto v redu. Zastonj alternativa je lahko IfoEdit (http://www.ifoedit.com/) s katerim lahko tudi integriramo podnapise.
Voodoo 4Ever

Mr_Globus ::

Vse zgoraj našteto mi uspe speljat. Zanima pa me če je možno, da se ta datum in čas postavi v skrajno levi ali skrajno desni kot na videu. Ker kot podnapisi so pač v sredini in se mi ne zdi lepo

Tomay ::

Mislim, da se da nastavit poravnava podnapisov desno ali levo. Jaz imam nastavljeno levo poravnavo v spodnjem levem kotu. Mislim, da nastaviš to v ncore, ko dodajaš podnapise.
Voodoo 4Ever

Mr_Globus ::

Najdu hvala. Pa še ena stvar - Je možno kako onemogočit utripanje podnapisov?

Zgodovina sprememb…

Tomay ::

Jaz sem ta problem rešil tako, da sem uporabil samo ure in minute, sekund pane. Ncore dela male razmake med posameznimi podnapisi, zato utripajo.
Voodoo 4Ever


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DVD+dodatni podnapisi (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Zvok in slika
22077113 (19249) CaqKa
»

program za videomontažo

Oddelek: Programska oprema
101592 (1361) opeter
»

Snemanje avi filmov

Oddelek: Pomoč in nasveti
373144 (2540) gruntfürmich
»

Kako posneti film iz digitalne kamere?

Oddelek: Zvok in slika
375332 (4160) m1h4
»

Mini DV kamera Panasonic NV-GS11 - osebno mnenje (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
736635 (5028) pivmik

Več podobnih tem