Forum » Operacijski sistemi » X11 in /etc/X0.hosts
X11 in /etc/X0.hosts
BigWhale ::
Banzai!
Preprosta stvar, zelim si, da bi uporabniki localhosta lahko poganjali X kliente brez da bi jih jaz avtoriziral z xhosts +local:
Zato sem v /etc/X0.hosts dodal vrstico:
local:
Ko se Xorg starta, odprem konzolo napisem xhosts in se mi izpise, da je access granted z LOCAL:
Juhuhu.
Nastavil sem, da ob pritisku na power tipko najprej z Xdialog odprem dialog in potem ce je odgovor protrdilen masino posljem v hibernate.
Torej Xorg se starta, xhosts pove, da je dostop LOCAL: omogocen, pritisnem power button ne zgodi se nic. Bleek. v konzoli napisem xhost +local: pritisnem power in dialog se pokaze na ekranu.
Se enkrat pozenem xhosts in ta mi pove, da je dostop dovolje za LOCAL:
Wtf?
Je kdo ze pocel kaj podobnega?
Preprosta stvar, zelim si, da bi uporabniki localhosta lahko poganjali X kliente brez da bi jih jaz avtoriziral z xhosts +local:
Zato sem v /etc/X0.hosts dodal vrstico:
local:
Ko se Xorg starta, odprem konzolo napisem xhosts in se mi izpise, da je access granted z LOCAL:
Juhuhu.
Nastavil sem, da ob pritisku na power tipko najprej z Xdialog odprem dialog in potem ce je odgovor protrdilen masino posljem v hibernate.
Torej Xorg se starta, xhosts pove, da je dostop LOCAL: omogocen, pritisnem power button ne zgodi se nic. Bleek. v konzoli napisem xhost +local: pritisnem power in dialog se pokaze na ekranu.
Se enkrat pozenem xhosts in ta mi pove, da je dostop dovolje za LOCAL:
Wtf?
Je kdo ze pocel kaj podobnega?
64202 ::
Cist tko - a ne pomeni to, da si userji lahko "nezaznavno" delajo skrinshote drugih userjev
I am NaN, I am a free man!
64202 ::
Kaj pa ce bi nardil dva fifo fileta v /tmp-u, en za signal, en pa za reply. Potem pa ena skripta pod tvojim userjem, ki pocaka na prvi fifo, da nekaj rece, potem pa poslje odgovor po drugem nazaj... Ne bi smelo bit vec ko par vrstic
I am NaN, I am a free man!
BigWhale ::
Hm, ja to bi bil tak workaround, v stilu: "Mujo dodji na telefon, da te pozovem na kafu..."
Jezi me, ker bi to v bistvu moralo delati. Pa ne. :P
Jezi me, ker bi to v bistvu moralo delati. Pa ne. :P
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Debian Gnu/Linux kot workstation (strani: 1 2 3 4 … 37 38 39 40 )Oddelek: Operacijski sistemi | 119741 (35415) | RedDrake |
» | Pomoč pri prehodu na linux (strani: 1 2 3 4 … 17 18 19 20 )Oddelek: Operacijski sistemi | 45667 (22969) | Anteus |
» | Novi SuSE v10.0 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 9764 (7215) | kriko1 |
» | "Zakaj Linux ni primeren za namizje?" (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 6518 (6518) | Stalin |
» | Linux slackwareOddelek: Operacijski sistemi | 1032 (848) | mohha53 |