Forum » Loža » Fitness - vadba za oblikovanje telesa
Fitness - vadba za oblikovanje telesa
Goldee ::
Torej, z enim frendom sva zacela hodit u fitness. Namen ni neko bildanje, ampak samo izoblikovanje postave, okrepitev misic in rekreacija cez zimo (no, ne sam cez zimo). Zdej pa me zanima, ce ma kdo tuki kake koristne napotke za vadbo oz. kaj bi vi priporocali, ker z napacnim pristopom, vajami, lahko nosis posledice celo zivljenje. Predvsem bi se rad osredotocil na trebusne misice in misice na rokah (biceps, triceps). Katere vaje so najbolj koristne, kaksno prehrano svetujete (pa brez kakih "dodatkov"). Hodiva 2x na teden - torek, cetrtek. Dejte se kaksne koristne linke, sam to naj bo sam dodatek, raje bi slisal vasa mnenja. :) Aja in se to: kaj so pokazatelji napacne vadbe, poskodb?
Hvala, lp!
Hvala, lp!
And Now for Something Completely Different...
-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-
Poldy ::
Takih tem je bilo že veliko, pa tudi linkov, na pamet ne vem nobenega, malo poišči. Glede trebušnih mišic - če hočeš da se ti bodo poznale, ne smeš imeti maščob na trebuhu. Torej, moraš biti suh.
BlazP ::
Maxximum Portal in njihovov forum
Mojtrener.com
....sta pravi kraj za vprasanja na to temo.
Bo se kdo drug dodal kako primernejso stran od S-Tja, saj jih je polno.
Mojtrener.com
....sta pravi kraj za vprasanja na to temo.
Bo se kdo drug dodal kako primernejso stran od S-Tja, saj jih je polno.
Saj suh sem ze - mam 190 in 86kg. Tud iskanje sem ze uporabil, sam bi se sli usi neke tezke bilderje :). In vem, da Slo-Tech ni ravno pravi naslov za take teme, sam kdo prav, da pa folk ka je tuki gor nima pojma o teh stvareh. Pac se mi ne da registrirat se na 100 drugih forumow, ce bi rad neki zvedu ;). Mi je S-T kul.
Keyser Soze ::
ExRx
Prosport
EAS BfL
Definicija matra tebe. Reci hvala bogu... Včasih sem mislil, da je trpljenje, ko hočeš delat na definiciji. Sedaj vidim, da je pravo trpljenje če delaš na masi.
Dvakrat tedensko bo pa mal premal pomoje, če mislita resno. Da bi pa na fitnesu utrpel neke resne poškodbe pa tudi ne verjamem. razen če si kakšno ročko spustiš na noge.
Edini problem je to, da so rezultati lahko zapozneli oz. se ne kažejo v takšni meri, da bi bili primerni vloženemu trudu. Če delaš vaje narobe.
Drugače pa, če ti na zgoraj naštetih forumih in straneh ne bo ratal dobit PREVEČ koristnih nasvetov, pol pa svaka ti čast.
Prosport
EAS BfL
Definicija matra tebe. Reci hvala bogu... Včasih sem mislil, da je trpljenje, ko hočeš delat na definiciji. Sedaj vidim, da je pravo trpljenje če delaš na masi.
Dvakrat tedensko bo pa mal premal pomoje, če mislita resno. Da bi pa na fitnesu utrpel neke resne poškodbe pa tudi ne verjamem. razen če si kakšno ročko spustiš na noge.
Edini problem je to, da so rezultati lahko zapozneli oz. se ne kažejo v takšni meri, da bi bili primerni vloženemu trudu. Če delaš vaje narobe.
Drugače pa, če ti na zgoraj naštetih forumih in straneh ne bo ratal dobit PREVEČ koristnih nasvetov, pol pa svaka ti čast.
dela ::
Velikokrat dnevno jej in ogromno vode spij. Mogoče malo več beljakovin v dieto dodaj (skuta, ribe, meso). Pri vajah se ne precenjevat in jemat prevelikih uteži- mogoče vaje ne boš mogel pravilno izvesti. Potek vaje prilagodi dihanju. Vadi počasi.
Vaje si izberi tukaj
Za lepo telo nekih strogih diet in programov vadbe ne potrebuješ. Za Michelin-logo-like postavo pa že.
Vaje si izberi tukaj
Za lepo telo nekih strogih diet in programov vadbe ne potrebuješ. Za Michelin-logo-like postavo pa že.
WarpedGone ::
Mmm sam opozorilo. Na fitnesu se lahko še kako poškoduješ, predvsem sklepe. Zato pazlijvo z obremenitvami, nujno je ogrevanje brez obremenitev (čisto razgibavanje), raztezne vaje po treningu. Pa vmes tut. Pa vsaj na začetku si najd nekoga, ki ma že neki staža in ve kaj pomeni fitnes.
Js sm si desno ramo zjebu z enostnavnim dvigom štange z iztegnjenimi rokami nad glavo. Enkrat samkrat. 5let posledic.
Js sm si desno ramo zjebu z enostnavnim dvigom štange z iztegnjenimi rokami nad glavo. Enkrat samkrat. 5let posledic.
Zbogom in hvala za vse ribe
Poldy ::
Jaz sem ponavadi pri vsaki vaji prvo ponovitev naredil na lahki obremenitvi. Pred tem pa seveda ogrevanje.
Če te kaj zaboli, ali pa imaš čuden občutek, takoj prekini s to vajo.
Aja, pa 2x tedensko je za nekakšno normalno postavo dovolj. Jaz sem hodil 3x tedensko pa sem v nekaj mesecih dobil 'tarzanske' joške
Če te kaj zaboli, ali pa imaš čuden občutek, takoj prekini s to vajo.
Aja, pa 2x tedensko je za nekakšno normalno postavo dovolj. Jaz sem hodil 3x tedensko pa sem v nekaj mesecih dobil 'tarzanske' joške
Hehe poldy. Ja se bom potrudu. Glede prehrane ne morem dosti naredit (studentska prehrana pa to ), lahk pa zacnem pit vec vode. To me zanima - a je pred fitnesom dobro jesti? Kaj je dobro jesti po vadbi? Par default napotkov pac
Zheegec ::
Ja, je dobro, kakšno urico prej. Po treningu pa veliko beljakovin, tekočine in počitka.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Glede hrane pred treningom, najej se enkrat predno greš pa boš vidu kak je efekt :)
Glede pitja, pij navadno vodo nonstop, če začutiš žejo si že dehidriran in prepozn. Po treningu te mora scat prtisnt, kljub temu da ornk švicaš. Pol veš da dost piješ.
Glede pitja, pij navadno vodo nonstop, če začutiš žejo si že dehidriran in prepozn. Po treningu te mora scat prtisnt, kljub temu da ornk švicaš. Pol veš da dost piješ.
Dalmatinc ::
WarpedOne: ne strašit naroda ; Možnost poškodbe je dost minimalna, če res nisi trd ko hlod :D;
Tko bom reku, osebno nikol nism delu nekih blaznih ogrevanj raztezanj in ostalga bullshita; ker mi je pač bedno. Ampak sm za ogrevanje navzal na sam trening. Pač ko greš recimo na prvo vajo tm nardiš z fuul malimi kilažami eno serijo ki ti raztegne mišice; pol pa sam še mal streseš pa ohladiš. je pa smrt pridt ke pa nabasat do fuula prvo rundo brez ogrevanja
Tko bom reku, osebno nikol nism delu nekih blaznih ogrevanj raztezanj in ostalga bullshita; ker mi je pač bedno. Ampak sm za ogrevanje navzal na sam trening. Pač ko greš recimo na prvo vajo tm nardiš z fuul malimi kilažami eno serijo ki ti raztegne mišice; pol pa sam še mal streseš pa ohladiš. je pa smrt pridt ke pa nabasat do fuula prvo rundo brez ogrevanja
Zheegec ::
Ja, če se 5 minut prej nažreš ali pa če eno urico prej nekaj poješ (pred treningom naj bi več jedel, pač glede na porabo v roku naslednjih 3 ur naj bi se prehranjeval) je zelo velika razlika.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
BladE_ ::
Na fitnesu mas pomoje ksnga trenerja k je tm zaposlen?? in on ti (naj bi ti) prprav program vadbe! pove ti kaj mors delat kere vaje za kej ker vaj je xxxx !! on ti pol pove kaj mors jest itd...
Akcija - Reakcija
BlazP ::
@goldee: vidis, zato se pa splaca registrirat na forumu kjer dejansko folk ve, kaj govori. Ker tule poleg 2eh ko mogoce dejansko veta, kaj govorita, in zakaj, se jih najde vsaj 10, ko so neki slisal, kak nej bi blo, in to pol naprej razlagajo. Kolk je pa to res, pa vprasanje.
Nande ::
Goldee, če si se odločil za vadbo, delaj to pravilno in postopoma...
V vsakem fitnes centru so strokovnjaki, ki ti bodo svetovali kako začeti...
Če pa ti je težko vprašati, se drži vsaj splošnega pravila... ogrevanje - raztezanje - vadba - ohlajanje (sproščanje) - raztezanje ...
Na tak način se boš izognil morebitnim težavam, ki se pri fitnesu lahko pojavijo...
LP!
V vsakem fitnes centru so strokovnjaki, ki ti bodo svetovali kako začeti...
Če pa ti je težko vprašati, se drži vsaj splošnega pravila... ogrevanje - raztezanje - vadba - ohlajanje (sproščanje) - raztezanje ...
Na tak način se boš izognil morebitnim težavam, ki se pri fitnesu lahko pojavijo...
LP!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Nande ()
Keyser Soze ::
Če res nisi nek ekstremist in greš takoj na kakšen bench recimo z veliki kilažami so možnosti poškodb vezi, tkiva, sklepov minimalne. Tudi ogrevanje ni nujno potrebno, če vzameš dejstvo, da se nisi ogreval v ozir, ko začneš z vajami.
Pravilna izvedba vaj, krčenje, raztezanje, premori so vsi enako pomembni za hitro napredovanje. Ne mislit, da če je sedaj poudarek na samem gibu kot gibu je pa vse rešeno. Nič ti ne nuca, če narediš 8,9,10 ponovitev prehitro oz. vsako samo napol.
Ravno tako prehrana. Tako bom rekel... Res da ne rabiš dodatkov, če imaš poštimano prehrano. Se pravi primerno razmerje beljakovin, OH, maščob in vlaknin. Je pa res, da nsak drugače prenaša hrano pred ali po treningu. Nekaterim bo takoj slabo če bodo jedli prej, drugim bo slabo, če bodo jedli po. Ali pa v obeh primerih. Nekaj osnov že vem, ampak za natančno opredelitev kakšno hrano potrebuješ prej in potem bi ti pa svetoval recimo Prosportov forum. Kakšnega roka ali mcalexa(se najde še par drugih, ki obvladajo zadeve)...
Moraš vedeti, da se treningi glede na sam cilj zelo razlikujejo. Da ne omenjamo potem še prehranskega dela in pa dejstva, da je vsak človek problem zase oz. unikat, kar se tiče telesne strukture.
Splošna navodila lahko dobiš tule na internetu. Natančen program in jedilnik pa ti bo najbolje naredil osebni trener. Kar ti ga verjetno je že. Če pa ne, pa zamenjaj fitness. Če ti niso dali uvodnega treninga, analize sestave telesa in nekega programa vadbe ter morda celo ponudili, proti plačilu, bolj dodelano uslugo osebnega trenerstva.... Pol že niso dost vredni...
Pravilna izvedba vaj, krčenje, raztezanje, premori so vsi enako pomembni za hitro napredovanje. Ne mislit, da če je sedaj poudarek na samem gibu kot gibu je pa vse rešeno. Nič ti ne nuca, če narediš 8,9,10 ponovitev prehitro oz. vsako samo napol.
Ravno tako prehrana. Tako bom rekel... Res da ne rabiš dodatkov, če imaš poštimano prehrano. Se pravi primerno razmerje beljakovin, OH, maščob in vlaknin. Je pa res, da nsak drugače prenaša hrano pred ali po treningu. Nekaterim bo takoj slabo če bodo jedli prej, drugim bo slabo, če bodo jedli po. Ali pa v obeh primerih. Nekaj osnov že vem, ampak za natančno opredelitev kakšno hrano potrebuješ prej in potem bi ti pa svetoval recimo Prosportov forum. Kakšnega roka ali mcalexa(se najde še par drugih, ki obvladajo zadeve)...
Moraš vedeti, da se treningi glede na sam cilj zelo razlikujejo. Da ne omenjamo potem še prehranskega dela in pa dejstva, da je vsak človek problem zase oz. unikat, kar se tiče telesne strukture.
Splošna navodila lahko dobiš tule na internetu. Natančen program in jedilnik pa ti bo najbolje naredil osebni trener. Kar ti ga verjetno je že. Če pa ne, pa zamenjaj fitness. Če ti niso dali uvodnega treninga, analize sestave telesa in nekega programa vadbe ter morda celo ponudili, proti plačilu, bolj dodelano uslugo osebnega trenerstva.... Pol že niso dost vredni...
Hja, fitnes je cela štala. Ogromno je nasprotujočih si informacij, "dejstev", izkušenj, prioročil etc. Ko nekdo frišen pade v to, nima druge šanse kot da je totalno zmeden in dela napake. Nekatere napake so zastonj, nekatere so pa lahk precej drage.
Zato je skor nujno, da je na začetku ob teb nekdo, ki ma te stvari v glavi, je preskusu nekaj "oh in sploh" metod in jih zna realno ocenit. Da ti u živo pokaže kaj se NE dela, da ti pove kaj delaš narobe, da te opozori kaj nonstop pozabljaš etc. In osebni trener ni nujno da je nekdo ki je nonstop ob teb in te zija. Dost je že da te enrkat pelje čez mašine, razkaže vaje, in pol spremlja nekaj časa kako se lotevaš zadeve.
Čez čas ti stvari pridejo v kri in lahk delaš sam oz. ob pomoči kolega in trener nima več take teže.
Zato je skor nujno, da je na začetku ob teb nekdo, ki ma te stvari v glavi, je preskusu nekaj "oh in sploh" metod in jih zna realno ocenit. Da ti u živo pokaže kaj se NE dela, da ti pove kaj delaš narobe, da te opozori kaj nonstop pozabljaš etc. In osebni trener ni nujno da je nekdo ki je nonstop ob teb in te zija. Dost je že da te enrkat pelje čez mašine, razkaže vaje, in pol spremlja nekaj časa kako se lotevaš zadeve.
Čez čas ti stvari pridejo v kri in lahk delaš sam oz. ob pomoči kolega in trener nima več take teže.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | FitnessOddelek: Šport | 4715 (588) | DamijanD |
» | Pridobivanje Mišične mase??? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 38642 (29047) | CleanPower |
» | Poceni fitness oprema (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12786 (8774) | Heisenberg |
» | Kako pridobiti na kilaži (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 21251 (17188) | Saladin |
» | Uteži 10kgOddelek: Loža | 3726 (3408) | Keyser Soze |