» »

film in podnapisi

film in podnapisi

mk4 ::

ok, imam na računalniku film in podnapise, rad pa bi ta film gledal na televizorju imam tudi DVD predvajalnik kateri podpira VCD in SVCD, zdaj pa me zanima kako bi jaz lahko posnel ta film da ga bom lahko gledal na televizorju in ali rabim kak poseben program za to.

Dejancek ::

Kateri dvd/divx predvajalnik sploh imaš ?

laguna ::

Nikjer nisi napisal, ali je to DVD film ali pa divx s podnapisi. Kot lahko predvidevam, je to verjetno divx/xvid film in imaš podnapise v sub,srt, txt obliki. Če je tako, se lahko in če tvoj dvd enota podpira samo dvd, svcd, vcd torej ne podpira divx/xvid lahko spremeniš ta divx/xvid v za tvoj dvd player gledljivo stvar s programom TMPGenc (brezplačen), ki zna spremeniti avi file ter uvoziti podnapise. Tema o pretvorbi divx v xvcd (to je v bistvu mpeg1 oz. mpeg 2 fail, ki ga zna brat skoraj vsak novejši DVD predvajalnik) ali nekaj podobnega obstaja tudi v SLO-TECh, tako da malce prelistaj teme in tam je natančno opisan postopek, naslovi, kjer se lahko snamejo vsa potrebna orodja, ... ter zelo natančna navodila, morebitni zapleti in rešitve... tako da poskusi poiskat temo, preberi ...., da ti pa še naprej povem, postopek sploh ni kompliciran, zato se ga ne bat.

LP
lagunaaaa

mk4 ::

Jaz imam DVD predvajalnik kateri podpira VCD/SVCD/MP3 od firme schwaiger, model DVD 2002. To je vse kaj piše na njem :)

mkonci ::

skor siguren da podpira srt podnapise sprav v to obilko pa zapec zraven filma:)

laguna ::

mk4

Spet nisi nič napisal, ali je to na računalniku DVD film (rip) ali pa divx/xvid. Če je divx/xvid vedi, da tvoj predvajalnik ne podpira divx/xvid filmov, kaj šele podnapise v srt, sub ali txt obliki. Edina možnost je (po mojem in verjetno se bodo strinjali tudi drugi bralci tega foruma), da ta divx/xvid spremeniš v za tvoj dvd predvajalnik prijazno in brano obliko, torej mpeg 1 (vcd) ali mpeg 2 (svcd), za to pa je najboljši program TMPGenc, ki ti ohrani kar precej kvalitete originala. Torej beri že prejšnji moj link in na delo. Če pa vseeno hočeš sprobat, če ti dela ta tvoj film na DVD predvajalniku, pa si kupi en cd-r ali dvd-r ali +r ali pa prepisljiva medija in lepo zapeči kot podatkovni cd oz. dvd, zraven dodaj podnapis in boš videl, če ti bere ali ne, vendar sem skoraj popolnoma prepričan, da glede na tvoj opis dvd predvajalnika ne bo vedel brati in prikazovati tega filma!!!

LP
lagunaaaa

mk4 ::

Nevem če je divx ali xvid vem samo da je to novi film Transporter 2 the mission velikost filma je 800 MB konča pa se z *.mpg
Sem se pogovarjal z prijateljem in je rekel da bi moral "konvertirat" film jaz pa tega še nisem delal in nevem kje in kako začet. Kaj pa moram napist v okenco za iskanje da mi bo našlo tapravo pomoč?
hvala

laguna ::

Če je pa tako, pa poskusi samo presnet na CD-rw ali pa reckiraj en CD-r (če ne gre pa na DWD-rw ali DWD+-r, saj je to končnica za mpeg file, ki pa bi naj tudi tvoj dvd pleyer predvajal.

LP
lagunaaaa

mk4 ::

Imam problem in bi prosil če mi pomagata.
Po internetu sem iskal kateri program bi naj bil za pretvorbo filma in sem si našel dva programa DivxToDVD in Cucusoft AVI to VCD DVD MPEG Converter Pro. Z obema sem poskusil pretvorit že omenjen film in dodati podnapise pa mi z obema programoma ni uspelo.

Zato sem izbrisal program Cucusoft AVI to VCD DVD MPEG Converter Pro. Potem sem pa na enkrat imel problem da nisem več mogo odpreti mape v kateri imam filme shranjene, ker mi je računalnik zmrznil in mi ven vrgel ono okno če želim to javit microsoftu.

Pognal sem antivirus pa ni nič našel, zato sem računalnik resetiral in naletel na nov problem NTLDR is missing.

Prosil bi če mi kdo pove če so ti problemi povezani ali imam pač smolo z računalnikom? Aja pa še to bi prosil, kaj naj naredim da bom lahko spet gledal filme z računalnika?

mk4 ::

Spet jaz,... mislim da sem že zelo blizu cilja...uspelo mi je na film posneti podnapise pa še zvok se mi ujema.
Zdaj pa me nekaj zanima. Film imam na računalniku velik je 2,5 GB posnet kot mpeg2 kako ga z nerotom posnamem na cd da ga bom lahko gledal na tv?
DVD-data cd ne dela v dvd-predvajalniku za tv.
Sem tudi poskusil kot DVD-video pa mi primeren zapis pa še prevelika datoteka je.
Kaj pa moram zdaj narediti?

snoopy20 ::

Lep pozdrav!

vse kar moraš vedeti o pretvarjanju in vstavljanju podnapisov v filme maš tu:

link
še en link
še en

upam da ti bo v pomoč ?!

mk4 ::

Zvok katerega sem ločil od filma ne moram odpret (poslušat) ker mi napiše "Missing codec, unable to open file". Zvok sem ločil z programom VortualDub, shranil sem ga kot "wav". Ko ga dodam k filmu imam film brez zvoka. Z Gspotom pa sem pogledal in imam codec za zvok za ta film. Naložil sem tudi nov winamp a napake se nisem rešil.
Mi zna kdo pomagat?
Prilepil sem tudi sliko gspota če bo komu kaj pomagalo.
 and Settings\Matej\My Documents\My Pictures\gspot.bmp

and Settings\Matej\My Documents\My Pictures\gspot.bmp

#000000 ::

Jah problem je verjetno to, da ko z V dub izvoziš ven wav oz. ton filma, je to 'kljub temu da si izvozil wav' še vedno 'kodek kateri je bil uporabljen' pri filmu, če me zastopiš. Torej odpri cel film z Gspot-om in si zapiš ker je audio codec. Edin ni mi jasno kako ti ton v filmu dela posamezno pa noče. LP

mk4 ::

V Gspotu pod "Stream Type and A/V Interleaqve ->Type" mi piše v kvadratku "OpenDML AVI" v spodnjem kvadratku "I/L" pa mi piše Not supported in v kvadratku "IMRR" piše n.s..
To so edini kvadratki kateri so prazni oz. v njih piše da nekaj ni vredu. Sem probal preku googla nati kodek z imenom OpenDML AVI pa mi vedno ponudi samo nek text, katerega ne razumem.
Mi lahko kdo pomaga?
http://users.volja.net/mk5890/index.html - povej kaj te moti ali kaj naj dobam


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Divxvid] Quadro predvajalniki (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
37553300 (8125) Spajky
»

Pretvorba DIVX v KVCD (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
11927966 (7402) LexLuthor
»

Kako convertirat DivX v VCD??

Oddelek: Zvok in slika
414376 (3012) jabe
»

AVI 2 VCD

Oddelek: Zvok in slika
132026 (1817) marS

Več podobnih tem