» »

Hattrick

Hattrick

fila ::

500.000 uporabnikov


Tokrat ne govorimo o denarju, temveč o virtualni nogometni igri, imenovani Hattrick. Medmrežno igro po vsem svetu igra več kot 680.000 uporabnikov!

Tokrat ne govorimo o denarju, temveč o virtualni nogometni igri, imenovani Hattrick.

Igra, ki se je razvila na Švedskem, se je razširila v 92 držav. Med njimi je tudi Slovenija. Igra je prevedena v 36 jezikov , tudi v slovenskega.
Igra se je leta 1997 začela na Švedskem. Tam je doživela izjemen uspeh. Igro so kaj kmalu začeli uporabljati še v tujih državah.Tudi drugod po svetu je igra požela ogromno uspeha. Zaradi te slave so začele delovati tudi druge virtualno nogometne simulacije, ki pa so bile zelo podobne Hattricku. A so se izkazale le kot slabša kopija.

Igra z majhnimi sezonskimi spremembami ohranja originalnost in odlično igralnost. Vsako sezono izidejo nove spremembe, ki pripomorejo k izvirnosti. Tako, da igra ni nikoli dolgočasna.
Vsaka država ima svoje število lig. Švedska jih ima največ. Slovenija ima prvo, drugo, tretjo, četrto in peto ligo. Prostora ima za 2728 ekip. Število aktivnih ekip v Sloveniji ta trenutek je 1677. Da vzamemo za primer Švedsko: na voljo je 43688 ekip, aktivnih je 36780. Zato je slovenska liga manjša. Vsi slovenski Hattrikovci pričakujemo še večje povpraševanje za to odlično virtualno igro!
Za igranje uporabnik potrebuje le internetni pregledovalnik in internetno povezavo, za katero je dovolj tudi običajni modem. Igra ne potrebuje softwera za svoje delovanje. Čeprav pa obstaja kopica programčkov za spremljanje treningov, finance, tekem,... Ti programi niso nujni, a so uporabni.

V Hattricku, kot smo že povedali je to nogometna virtualna simulacija, dobiš nogometni klub, kateremu dodaš želeno ime. Lastnik ekipe ni igralec ali trener. Uporabnik tekme ne igra, kot smo to navajeni pri večini športnih iger, kot so serije FIFA, Pro Evolution Soccer ipd. Je le menedžer, ki vodi klubske finance, kupuje, odpušča ali prodaja igralce, postavi formacije ekipe, povečuje ali manjša štadion. Kot manager moraš skrbeti za dobro finančno stanje. Kupiti moraš trenerja, dobre igralce, osebje, skrbeti za ekipino počutje, počutje sponzorjev ipd. Vse v Hattricku se vrti okrog denarja, ta se vrti okrog treninga, ta pa okrog mladih perspektivnih igralcev, ki jih lahko vsak teden "potegneš" iz mladinske šole. Seveda dobiš boljše igralce če redno vlagaš v mladinsko šolo. Vendar pa ni vse od vložka. Ko mladinca povlečeš moraš imeti srečo, saj so vse njegove sposobnosti naključne.

Takega igralca lahko prodaš, odpustiš ali pa treniraš. S treningom igralec pridobi boljše sposobnosti in potem je odvisno od menedžerja, ki ga lahko proda in s tem zasluži precej lep kupček denarja. Če so igralci med najboljšimi lahko zaigrajo za člansko reprezentanco, ali pa reprezentanco do 20 let. Vsaka država ima dva selektorja: selektorja članske in selektorja reprezentance do 20 let. Edini pogoj za opravljanje dela selektorja je, da že ima obstoječo ekipo. Selektorja volijo vsi uporabniki te strani enkrat letno, z glasovanjem. Kandidira lahko vsak. Tako potem selektor vodi svojo ekipo in pa reprezentanco.

Zelo pomembne stvari v Hattricku so tudi prihodki in odhodki, katerih je ogromno. Redni odhodki so npr. plače osebja in igralcev, redno vlaganje v stadion in mladince. Enkratni odhodki pa so tekme v drugih državah, povečanje štadiona, nakup igralcev, trenerja ali osebja,... Prihodke prinesejo sponzorji, navijači, ki si ogledajo tekme, prodaja igralcev, na koncu sezone pa še nagrade za osvojena mesta v ligah.

Da se vrnemo k igri. Ker je velik poudarek na realizmu, ne moremo na primer v enem dnevu odigrati deset tekem, ampak so za tekme točno določeni termini. Vse ligaške tekme se igrajo v soboto ali nedeljo (od države je odvisno ob katerem času. V Sloveniji so ligaške tekme v soboto ob 13.00), prijateljske pa v torek (ob 19.30). Ena sezona traja 14 tekem, 14+2 tednov. Po sezoni nastopijo nagrade, nov izračun plač, igralci se postarajo in dopust med sezonama traja 2 tedna. Sezona se začne se s torkovo pokalno tekmo. Državni pokal je v vseh državah.

Igra je brezplačna. Vendar pa obstaja tudi opcija Supportership, ki pa uporabniku daje možnost imeti klubski logo, fan club itd. Uporabnik, ki vplača Supporterstvo nima nikakršnih igralskih prednosti.

Igra je mnogim prinesla nova poznanstva, saj se lahko uporabniki pogovarjajo na konferenci, ki so vse bolj obiskana storitev na Hattricku. Igro bi torej priporočal vsem, ki jih zanima nogomet, nova poznanstva, ki bi radi nekaj novega v življenju in ki imajo nekaj prostega časa.. Igra ima pravzaprav plemenite namene: uči te strpnosti, učenja na napakah, odgovornosti in glavno, uči te prenesti poraze.

Člani Virtualne Nogometne Zveze Slovenije upamo na čim večji odziv tega članka in upamo tudi, da se bo Hattrickmanija nalezla tudi na Vas!
Hattrick

Slo-One ::

Zakaj pa moraš čist vse podatke tudi telefon notri vpisat :\ Malo čudno.:|

AngelOfDeath ::

eni smo se je že naveličali

Sumo ::

Pa še link si narobe napisal.

Je pa dober špil, tko za parkrat na teden malo poklikat.

Dzuro10 ::

Igro igram kakšen mesec in je res kul. Mam tud programček hattrick assistant manager, kjer spremljaš treninge, kako napredujejo igralci... pa me zanima če kdo ve še za kakšen uporaben program?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Basketsim

Oddelek: Igre
385182 (222) Kurzweil
»

Hattrick

Oddelek: Igre
91494 (1193) DarwiN
»

Slovenski nogomet (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20116427 (9650) Alexius Heristalski
»

Zakaj se sploh še igra nogomet v SLO ?

Oddelek: Loža
343021 (2297) glinik
»

Spor-Zahovič (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12910004 (7762) DavidJ

Več podobnih tem