Forum » Omrežja in internet » ADSL modri paket in 2 PCja
ADSL modri paket in 2 PCja
cocos ::
Živjo !
Prebiram po forumu vse te težave in ne najdem podobne kot je moja.....
Imam 2 PCja in ADSL modem ( komunikacijski prehod )
Oba PCja direktno povežem v modem.
Internet deluje pri obeh ločeno (krasno) neodvisno kot bi bila 100km narazen.
Problem nastane pri povezavi domačega omrežja....
Vse sem že probal ampak ne gre.
Na tem računalniku vidim PC 2, lahko porbiram z diska skratka vse.
Na PC 2 vidim ta računalnik. Ko hočem odpret dobim sporočilo da je nedosegljiv oziroma nimam dostopa do njega (kao nimam pravic) ..
Sedaj pa ne vem kje je fora al na tem ali na PC 2..... štelam, rihtam, čarovniki, čarovnce in vse pa nič ! Kje delam narobe ?
Hvala za odgovor.........
(na mojem računalniku imam nastavljene šaringe , tam pa nimam dostopa)
Največja želja je da bi vsaj printer lahko šeral ki je na mojem PCju.... vendar se tam ne da nič !! ))
lep dan
Prebiram po forumu vse te težave in ne najdem podobne kot je moja.....
Imam 2 PCja in ADSL modem ( komunikacijski prehod )
Oba PCja direktno povežem v modem.
Internet deluje pri obeh ločeno (krasno) neodvisno kot bi bila 100km narazen.
Problem nastane pri povezavi domačega omrežja....
Vse sem že probal ampak ne gre.
Na tem računalniku vidim PC 2, lahko porbiram z diska skratka vse.
Na PC 2 vidim ta računalnik. Ko hočem odpret dobim sporočilo da je nedosegljiv oziroma nimam dostopa do njega (kao nimam pravic) ..
Sedaj pa ne vem kje je fora al na tem ali na PC 2..... štelam, rihtam, čarovniki, čarovnce in vse pa nič ! Kje delam narobe ?
Hvala za odgovor.........
(na mojem računalniku imam nastavljene šaringe , tam pa nimam dostopa)
Največja želja je da bi vsaj printer lahko šeral ki je na mojem PCju.... vendar se tam ne da nič !! ))
lep dan
cocos ::
tut probu pa ne jebe............
Na vsakem imam po dva userja od tega je eden enak ime pa brez gesla na obeh pa ne dela
Kaj je narobe
Na vsakem imam po dva userja od tega je eden enak ime pa brez gesla na obeh pa ne dela
Kaj je narobe
fusioman ::
S tem sem imel tudi jaz probleme, na koncu sem prišel do zaključka, da je bil vzrok v tem, da so bili na eni strani inštalirani še stari XP(SP1) na drugem pa že novejši XP(SP2). Predlagam ti, da preveriš, da sta na obeh sistemih enaki verziji OS.
jankoM ::
Jst sem mel podobne probleme ker sem mel Kerio personal firewall na enem.
http://my-webcard.com?u=jankoM
SimplTech ::
Pri meni je pa točno takšne simptome povzročal Sygate Personal Firewall. Ni spusil skozi mrežnega prometa nikakor. Poglej malo kako imaš situacijo s požarnimi zidovi.
microera ::
@cocos
si rešil zadevo?
Če si jo...potem bodi fer in razodeni problem oz. rešitev tukaj!
si rešil zadevo?
Če si jo...potem bodi fer in razodeni problem oz. rešitev tukaj!
LP
www.microera.si
www.microera.si
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 567986 (4815) | c23po |
» | AOE 2 in t2 vprašanjeOddelek: Omrežja in internet | 2304 (2001) | kaktuss123 |
» | Kateri firewall? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Informacijska varnost | 131700 (21187) | Qushaak |
» | Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 52101 (23851) | simone |
» | Koliko daste uporabniki ADSL in kabelskega neta na varnost???Oddelek: Programska oprema | 1957 (1596) | ombre |