» »

priklop VDSL modema: čisto konkretno vprašanje

priklop VDSL modema: čisto konkretno vprašanje

Manyana ::

Torej, imam naslednje vprašanje: če VDSL modem od T-2 zgleda nekako takole (slika)..

in naša hiša in potek telefonskih kablov izgleda nekako takole:

pritličje:

1. nadsropje (kjer je moja soba):

. ali bi lahko jaz VDSL modem namestil v svojo sobo (glej sliko I. nadstropja), namesto spodaj, kjer je telefonska vtičnica (glej simbol v pritličju)...spodaj je namreč linija deljena še preden pride do telefonske vtičnice (en krak gre v mojo sobo do modema, drugi pa naprej do vtičnice v spodnjem hodniku)...torej bi telefon ostal povezan kot sedaj, jaz pa bi VDSL modem priklopil na ta krak, ki gre sedaj do mojega 56k modema v PC-ju. Bi to šlo?

Sedaj je to tako, da če sem jaz na internetu, je spodaj linija zasedena in obratno...če bi jaz priklopil VDSL modem na svoj krak kabla...kaj je potem z navadno telefonsko linijo...bo ostala prosta za druge (kot bi, če bi modem priklopil najprej v tel. vtičnico preko RJ11 in šele nato do RJ45 v mojem PC-ju (kot piše v navodilih za modem)?

Upam, da nisem preveč zakompliciral...skratka...zaradi varnosti (otroci ipd.) in praktičnosti bi jaz raje imel modem v moji sobi...bi ga priklopil kar na ta kabel(cca 10m), ki gre sedaj v 56k modem...če si pogledate tloris obeh nadstropij (identična postavitev prostorov) in dosedanji potek kabla (označen z rdečo)...bi to šlo?

hvala za odgovor in lp

thx

TgT ::

Mislim da je tvoja resitev sledeca

Ce kaj ni jasno se lahko razlozi :>
Hit'N'Run

SasoS ::

Tulifon mora it preko modema zato ker je notri tudi filter. Drugače boš slišal VDSL na telefonu :)

Manyana ::

TgT, SasoS...hvala za odgovore..

TgT: sicer razumem, kaj hočeš povedati, samo glede na to, da nisem iz stroke, bi lahko razložil kaj več glede tega 8-žilnega kabla (cena, kje se dobi) in kako se to konkretno priklopi na postavitev, ki sem jo prikazal v shemi (sedanji razcep je naredil kar brat, ki je sicer štromar, vendar se na računalniške in internetne zadeve ne spozna kaj dosti)

SasoS: ok, zdaj kapiram, da bo treba telefon priklopiti preko modema...kaj pa misliš o TgT-jevi ideji?

THX

TgT ::

SasoS: ok, zdaj kapiram, da bo treba telefon priklopiti preko modema...

Ce dobro pogledas sliko vidis da je telefon prikloplen preko modema.

Bom jutri napisal malo vec o tem, kako si jaz predstavlam to resitev se v besedi. Zdaj pa grem spat :>
Hit'N'Run

SasoS ::

Fora je samo da vlečeš 1 kabel z več paricami da pride linija v 1. štuk in nazaj. Kupi utp kabel (zelo poceni).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Telekom hitrost

Oddelek: Omrežja in internet
253845 (2731) Skyman
»

SiOL - Premestitev modema

182470 (1924) crniangeo
»

IPTV na PC: STB vs. VLC (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

483127462 (51662) Looooooka
»

56 K MODEM-dostop do interneta na potovanju

141692 (1431) harvey

Več podobnih tem