» »

56 K MODEM-dostop do interneta na potovanju

56 K MODEM-dostop do interneta na potovanju

MAČKON ::

Slišal sem da bi se dalo uporabljati 56k fax modem za dostop do interneta,katerega bi uporabljal recimo samo v tujini,ko grem za 15-20 dni. Vem da je zelo počasen,ampak vsaj toliko da kakšen oglas preberem. Povpraševal sem malo po forumih in pravijo,da ne rabiš nič PCI kartice (z takšnim izhodom kot za hišni tel.) ampak ni mi jasno-ja KAKO- saj ne morem priklopiti v MREŽNO,če se pa tja priklaplja UTP kabel?! Kako potem? En kabel iz modema sem vklopil na COM A,eden v elektriko,tretji pa-KAM POTEM-če pravijo da ne v PCI modem kartico?! Sicer sem probal vklopiti v to kartico VSEENO,ampak NE ZGODI SE NIČ! Samo prepozna mi kartico in to je to. Nobene INTERNETNE POVEZAVE ni!?;(

Prilagam slike...
56 k MODEM ki ga mislim vzeti s seboj na potovanje in vklopiti v računalnik..
http://www.sendspace.com/file/m1g54c

2.) 56 k MODEM z ZADNJE STRANI (priključki za COM A oz.paralel, in analogno tel.linijo
http://www.sendspace.com/file/8vhtn4


3.) NAMESTIL SEM PCI kartico (NI povezave!) in probal namestiti brezplačni Dial-up konekcijo-TUDI ni povezave-Povezavo imam samo trenutno na LANU)
http://www.sendspace.com/file/fht32x
  • spremenil: MAČKON ()

SasoS ::

eh? tretji kabel gre v telefonsko linijo ane...
še enkrat:
- modem rabi elektriko (štrom po domače)
- modem rabi povezavo z računalnikom (COM port)
- modem rabi povezavo s svetom (analogni telefonski vtič)

amigo_no1 ::

Daj drugič slike na www.shrani.si .

Če bi imel interni modem potem nebi potreboval priklopa preko com1,2 porta.

Rj-45 tel. kabel (je tak ploščat) v phone (ali line vhod na modemu)


Ti winsi najdejo modem ?

MAČKON ::

Windows mi NE NAJDE modema! Vem,saj sem vklopil RJ-45 kabel-ta ki je tudi za hišni telefon,PA NIČ! Vklopil sem tudi na COM A port PA NIČ. Normalno da imam vključeno na elektriko,saj ni na baterije..Ampak NIČ... Niste mi odgovorili: Ali RABIŠ zdaj PCI kartico z RJ-45 izhodom ali NE? Če NE, KAM ga potem drugam vklopiš?? Saj ga nimaš kam... Edino v to PCI kartico z RJ-45 izhodom... In še: ali rabiš za tako počasen modem TUDI INTERNET PROVIDERJA? ;(

jurre ::

lahko bi prebral kaj ti je SasoS napisal:
- modem rabi povezavo z računalnikom (COM port)

seveda rabis providerja, kam pa se bos povezal? Moras imeti username in geslo (ali pa vsaj username) pri nekem providerju in njegovo klicno stevilko.

SasoS ::

Preveri če imaš com port vklopljen v biosu, probaj tudi ročno dodat modem (lahko daš nek standard modem, ali pa poišči točen model...preveri tudi v kater com port si ga vtaknil in istega naštimaj v windowsih)

Mitch ::

Joj, joj, joj... Kot prvo RJ45 je vrsta konektorja oziroma priključka in ne kabel. Kot drugo pa ti potrebuješ RJ11 konektor, ki se uporablja za analogni telefon in modem. Na zadnji strani modema, tam kjer ti piše LINE, vtakni eno stran kabla (v bistvu navadnega telefonskega dvožilnega) drugo stran pa v TELEFONSKO VTIČNICO. Upam, da ti je uspelo vsaj prav povezat modem in računalnik z SERIJSKIM kablom. Gremo naprej... V Winsih najprej poglej v Nadzorni plošči pod System->Strojna oprema->Upravitelj naprav-> Ports (COM & LPT) če ti izpiše vsaj en Communication Port (COM1, 2,...)? Če da, potem lahko preveriš komunikacijo MODEM-RAČUNALNIK pod Nadzorna plošča->Možnosti modema in telefona->Modemi tle si izberi iz seznama (če jih je več) svoj US Robotics mnodem in pritisni Lastnosti->Diagnostika->Modemska poizvedba. Če je komunikacija med modemom in računalnikom prisotna ti ne bi smelo javiti errorja.
Najprej naredi to potem pa lahko nadaljujemo od tle naprej...

LP, Mitch

P.S. Pa si sploh namestil gonilnik za modem?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Mitch ()

ToniT ::

Pri Windows XP mora biti modem vklopljen preden zaženeš računalnik!

marvin42 ::

tak dostop do interneta bo precej drag, a ne bi bilo enostavneje se sprehoditi do najbližjega cyber cafeja?
Mostly Harmless

iskra ::

Marvin: to je še dražje. Če dobiš kakega providerja alla Volja ali pa butn.net v tujini in se povežeš iz hotelske sobe ali iz sorodnikovega stanovanja, je še vedno ceneje, kot pa dajat 5€ za 30 minut.
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

marvin42 ::

iskra: kdaj si nazadnje odprl kakšno moderno internetno stran na 56k modemu?
Mostly Harmless

bzp ::

MAČKON: mam filing da ti nimaš osnov razjasnenih? Eksterni modem, direktno vanj priklopiš napajanje, telefonsko linijo + kabel za povezavo na računalnik. Ta gre na drugem koncu v COM port. Če je eksterni modem, telefonska linija nima kaj iskati v računalniku (sploh pa ne na mrežni kartici), ker jo vklopiš v modem. Eksterni. Do računalnika pridejo samo podatki. Po COM portu. Ja? Poleg tega, odvisno od starosti naprave, boš verjetno potreboval prave gonilnike za modem, preden bo normalno deloval in ga bodo Winsi znali uporabljat.
Pa upam da veš, da se preko telefonske linije povežeš na internet tako, da dejansko modem pokliče tvojega providerja (ja, rabiš internet providerja), in potem ves čas povezave kuriš impulze. Tako da v tujini klicat slovenskega providerja ... ne bo ravno ugodna cena.

Današnja mladina, sploh se ne zavedajo sladkosti dial-upa pa 2 urnega vrtenja arnes številke vsak dan ob 19h :)

marvin42 ::

ja, redial na 999x, pa zvočnik od modema naglas, da si ga lahko slišal iz druge sobe, ko je končno dobil prosto linijo :)
Mostly Harmless

iskra ::

Marvin: nekajkrat na vikend imam priliko obujati nostalgijo, ko pri komu na vasi štimam računalnik ;) Važno, da odpre Gmail (na srečo ima enostaven UI, brez nekih slik), Slo-Tech prav tako gre kolikor toliko spodobno hitro. Sem bil dolga leta na dial-up povezavi in je kar pestra izkušnja se vrniti v te čase :D

Drugače pa glede problematike dial-up povezave v tujini: treba je dobit tujega ISP-ja preden se gre na tuje in je rešeno. Če je že treba vsak dan šariti po netu :\
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

harvey ::

Si bom malo sposodil tole temo.

Lahko kdo priporoči kakega ISP providerja za dial-up povezavo ala volja, but.net za Italijo in kakšne so tarife?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Telefonska linija prek lan

Oddelek: Omrežja in internet
91769 (1646) -žiga-
»

Klicne nastavitve za fax modem

Oddelek: Omrežja in internet
121815 (1719) Duhec
»

eksterni usr modem - ne dela!

Oddelek: Pomoč in nasveti
9952 (854) Lith
»

Kje je fora USB modemov ???

Oddelek: Pomoč in nasveti
9963 (791) Brane2
»

Modemi - Windowsi jih ne zaznajo!(podarim DivX Film, RES!)

Oddelek: Pomoč in nasveti
121722 (1529) miranpozar

Več podobnih tem