» »

ActiveX plugin in FLASH ne dela nikjer!

ActiveX plugin in FLASH ne dela nikjer!

Labsy ::

Huh,
tole sn se pa zaj zaletu v hecno težavo. Mam 4 računalnike, Windows 2003 server in WinXP mašine. In zdejle se mi je na enem Win2003 in enem WinXP mlinčku pojavila praktično ISTA napaka:
enostavno so odpovedali ActiveX vložki v celoti za praktično VSE microsoftove aplikacije! Ne dela FLASH plugin, ne delajo razni CHATI, ne delajo ActiveX vložki v MMC konzolah, grem potem na Windows UPDATE, pa ga enostavno ni načina, da bi mi uspelo naložit tisti ActiveX plugin, da lahko sploh zalaufa UPDATE! Nit mi ne zavrača pluginov, niti me opozarja na njih, niti nič.

tkole to zgleda:

PROBAL sem že odstranit in FLASH in JAVO in vse živo, probal disejblat in enejblat nazaj določene ActiveX plugine, pa nič!
Ok, zastopu bi, da sem ga jst sam kej posral na WinXP mašini, ki jo uporabljam doma. Sam zagotovo ga pa NISEM nič posral na Windows 2003 mašini, ki je izključno samo web server!
Da bo hec še večji, se mi je od dveh Win2003 mašin takole pokvarila samo ENA, druga dela normalno, pa imata obe vštekan automatic update!

Opazu sem sicer eno bedarijo tam pri ActiveX pluginih.
Če grem na INTERNET PROPERTIES -> PROGRAMS -> MANAGE ADD-ONS
pa potem tam kliknem na, recimo, FLASH plugin, piše, da je ENABLED, medtem ko tista bunka spodej za ENABLE/DISABLE je pa prestavljena na DISABLE! Se pravi, glih kontra kaže.
probu sem tut to izbrat drugače, pa nč ne pomaga.

A se še komu to dogaja?

Labsy ::

Odkril napako!
Kriv je bug v Microsoftovi posodobitvi KB896688. V še neodkritem spletu okoliščin (programskih) se zna na WinXP in Win2003 sistemih stepsti z upravljalniki vtičnikov (plugins). Če zasledite ta problem, odstranite nadgradnjo KB896688. Zaenkrat je to edina rešitev, Microsoft še ni objavil novh ugotovitev.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows XP Service Pack 3 (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
9614822 (8789) solatko
»

IE 7 ali FF ne predvaja nekaterih video vsebin (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
538448 (7529) HitriPepe
»

Firefox ne predvaja Win. Media Player datotek (plugin)

Oddelek: Programska oprema
131754 (1480) bozick
»

Varnostne luknje v IE6/SP2 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
538465 (7071) medjugorje-si
»

ASP

Oddelek: Programiranje
161956 (1640) andrej

Več podobnih tem