» »

ASP

ASP

Loki ::

Kaj si tukaj mislite o ASP?
Kej lahko zvem kaj vec o tem?
I left my wallet in El Segundo

[Some1Else] ::

null

ASP je ql. mors se sicer spoznat na vb al pa js, :) drgac je pa se kr qul ker je hitr, pa s na serverju se vse odvija, zato je treba met hitr server

pramarko ::

Ce hoces vse skup laufat v firmi, kjer mora bit vse legalno pa to, pol je cenej met php na zastonjskem linuxu. Za asp mors met IIS (dobis zraven Win) al pa npr. ChilliSoft ASP (500$ za linux). Drgac je pa to zadeva k ti laufa sajte kot je slo-tech.

PaJo ::

No za info obstaja tudi en beta modul za podporo ASP-jev pod Apahijem tako da se da ASP tudi for free picit, samo zakaj bi ce je PHP dovolj:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

[Some1Else] ::

8-) ]FlasH[ uletava, da reši svojo čast

ASP, ni tok drag ko pravjo, na win98 inštalacijskem cdju maš v direktoriju PWS personal web server, program s katerim lahko hostaš strani v aspju, vse teče pod win98 oz. me. Če maš firmo morš pa tk in tk met Licenčni win, tk da si na konju:D

Reycis ::

ASP je po mojem mnenju najboljsa stvar za programiranje web strani. Edina prednost ki jo ima PHP je ta, da ce znas lahko postavis zadevo zastonj. Sicer pa je Win98 dokaj poceni in zraven je Personal Web Server ki zna delat z ASPji s tem da inštalacija tega traja (tut za antiračunalniške tipe) slabo uro za linux pa nekaj ur. Prednost ima ASP pred PHP definitivno v podpori za ActiveX objekte. PHP ima vse to nekako ze vgrajeno noter v sam WEB streznik kar pa zaradi neobjektne resitve pomeni manjso fleksibilnost. Recimo pri M$ ASP nalozis gor samo novo verzijo MDAC za delo z bazami pri PHPju pa moras gor nalozit novo verzijo celega PHPja.Da na hitro obnovim1. Veliko enostavnejsi za instalacijo2. ActiveX podporaO temu kateri je hitrejsi, stabilnejsi ali lazji za programirat nima smisla izgubljati besed. Noben ni popoln. Vsak ima neke svoje fore. Za tiste ki bolj obvladajo C je mogoce bolj primeren PHP in za tiste ki oblvadajo VB je bolj primeren ASP. Sicer pa nikoili ne skodje se nauciti se kakega novega programskega jezika. Jaz jih znam ze kar nekaj in z vsakim sem samo profitiral. Ampak to je pa ze cisto druga debata...

andrej ::

ko je ze debata o ASP se splaca pogledat tudi ASP.NET...

simon ::

Majk o tezavnosti instalacije: Php lahko instaliras z rpm-jem in verjetno tudi z apt-om. En klik ali ukaz in zadeva je gor :). Imas pa moznost, ki je ni pri ASP-ju, da si zadevo sam prevedes le s tistim kar rabis in optimiziras za tisti procesor ki je v strezniku :). O ActiveX ni vredno zgubljati besed, je malo prevec varnostnih lukenj in uporabnikov sistemov, ki ga ne podpirajo (Mac,Unix...). Resnih aplikacij, kjer ne mores stranki predpisovati kaj naj uporablja si z njim ne mores privosciti.
Aja pa se to. ASP ni le za VB programerje, tudi s Perlom dela (npr. http://www.activeperl.com/)

andrej ::

ASP ni jezik - uporabis lahko katerikoli podprti jezik. ce dolocen jezik ni podprt ga lahko sam dodas...

Loki ::

Slisal sem, da ma Netscape ene ful probleme pri izvajanju VB skript.
A je to res?

Sicer je pa tut IIS, k prihaja tut z Winsi 2000, instalacija in setup pa ti vzame kaksne pol ure, ce ves, kaj delas.
I left my wallet in El Segundo

OwcA ::

da nebi o preprostosti instalacije. Ce php nalozis kot exe za win, instalacija traja 5 min. Pol pa se neki cajta, da nastavs php.ini, kar pa seveda ni nujno.
Asp sicer res ppodpira activeX objekte, celo prevec. Skoraj vsaka stvar v asp je activeX objekt, kar gotovo ne pripomore ne k hitrosti, ne k zanesljivosti in vsekakor ne k varnosti.
Sicer je res, da je treba php vedno prekompajlat, ampak to ne traja zelo dolgo, tako da to ni nevem kako resna napaka.
In se zadnja, a zelo pomembna stvar php je open source. Ce je v php-ju kak bug, ki ti onemogca delovane zelo pomembne scripte, ga lahko ali sam odpravis, ali pa malo poisces po forumih, pri asp-jih pa si odvisen od microsoftovih popravkov, ki pa pogosto prinesejo vec napak, kot jih odpravijo.

Loki ::

Andrej kaj je ASP.net?
Videl sem, da si nekej od tega omenjal tudi v enem NG.
I left my wallet in El Segundo

andrej ::

ASP.NET je naslednja generacija ASP-ja, imenovana tudi ASP plus - drugace pa je del tudi njihove NET platforme...
ce se hoces poigrat si z MS donwloadaj NET Framework SDK.

pramarko ::

K so uni tipoji pisal gor neumnosti o pwsju... saj dela, ampak moras biti res junak, da postavis na web server z win98 pa se s pwsjem instaliranim. LOL!!! Je pa res da so win2000 z iis nekaj cisto drugega. Prvotni ASP plus, ki je kot je andrej povedal sedaj imenovan asp.net se v glavnem razlikuje od asp 3 (+prejsnje verzije) po tem, da podpira VB in ne samo VB Script.
Andrej: ne razumem kaj mislis s tem, da lahko vkljucis nepodprte jezike... daj razlozi malo bolj na dolgo... pliz.

andrej ::

out of the box ASP podpira JScript in VBScript. S posebnim Active X scripting plug-ini pa lahko dodas podporo za REXX, PERL in Python . Torej, ce hoces dodat svoj jezik napises nov plug-in.

OwcA ::

andrej :what's the point?
zakaj bi uporabljal activeX grednike, da bi ukljucil perl ali python v asp-je ce lahko oba uporabljam samostojno prek cgi-ja. (tak, neposreden, nacin je gotovo tudi hitrejsi)

andrej ::

poanta je v tem, da imas izbiro. Kaj pa ce moras na MS platformi nekaj sprogramirat pa ti obvladas enega od teh jezikov...
Po drugi strani pa ni veliko ljudi, ki bi te zadeve uporabljali... to je bolj tak, da se lahko rece da gre...:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pol milijona pohekanih spletnih strežnikov - med njimi tudi slovenski!

Oddelek: Novice / Varnost
395770 (3701) poweroff
»

[Visual Studio .NET] Uvoz Delphi DLL-ja v okolje ASP.NET

Oddelek: Programiranje
101483 (1384) Kekec
»

Spletne urice: Zakaj sem obupal nad AJAXom?

Oddelek: Novice / Kiberpipa
193720 (2519) IceBreakr
»

ASP.NET(jezik C#) vs. PHP (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
7710100 (8744) Nerdor
»

Izdelava in programiranje WWW strani???

Oddelek: Programiranje
362715 (2123) McSpike

Več podobnih tem