» »

prenosnik snema samo 8x

prenosnik snema samo 8x

polde66 ::

živjo vsevedi,
mam težavco in sicer moj philips cdrw/dvd ki sicer imam moč snemanja stvari z 24x brzino iz neznanega vzroka snema samo z 8x brzino
moj prenosnik je HP compaq 9020, windovsi sp2 z čisto vsemi popravki kar obstaja, nero 7 ( tudi z nero 6 isto), cdrw je pa philipsov.
sem naložu tud atapi driverje, driverje od matične plošče.. pa nič boljše. Malce sumim windovs upgrade.
Vsaka pomoč dobrodošla, sicer v skrajnem primeru pride v poštev format C
polde

Gwanaroth ::

Pa si prepričan, da vstavljaš medije, ki so sposobni, da jih tvoj pekač peče s 24x hitrostjo?
Lights often keep secret hypnosis..

seveda, probal sem raznevrste cd-jev, mislim itaq da takihz 8x brzino več ne prodajajo
vstavljal sem cd-je katerih brzina podpira 50x in več, pač zadeve ki so v prodaji in jih seveda v mojem stacionarcu peče z deklarirano brzino.
polde

pirat ::

Imaš morda kje v nastavitvah Windowsev za CD pogon označeno, da preferiraš tišino pred zmogljivostjo - to pomeni, da stvari namerno delajo počasneje... poglej še v device managerju preden formatiraš...

lp

tudi to ni, pa dma je tud vklopljen, nč jasn
naložu sem tudi druge programe za pečenje vendar nobene razlike
možn je čipset, ampak najverjetneje so posodobitve windovsev
polde

še kaka ideja?
polde

nč idej?
polde

sloxl8 ::

Mislim, da je stvar v medijih. Če pečeš medije, ki so delani za višje hitrosti kot je nazivna tvojega pekača, bo ta uporabil tisto hitrost, ki je zanj še sprejemljiva. Podobno težavo imam tudi sam. Pekač DVD 8x pri pečenju DVD-jev, ki podpirajo 16x hitrosti, le-te zapeče z največ 4x hitrostjo.

V mojem primeru ima proizvajalec (Pioneer) na svoji spletni strani seznam združljivih medijev z različnimi pekači. Morda ima Phillips podobno.

Jakka ::

Lahko poskusiš program CDBurnerXP, ki je zastonj. Jaz sem imel enako "težavo", namreč nero je pekel dvd-je največ z 4x, pa so dvd-ji preverjeno 8x (verbatim dvd-r). Enako tudi s cd-ji, nekatere pekel na 12x, pekač zmore 20x, druge je pa lepo pekel na 20x.

V nerotu nisem zasledil, da se "povozi" tole avtomatsko določevanje max hitrosti, medtem ko se v temu programu da. Res da je treba pred vsakim pečenjem nastavit, ampak dela pa.

ok, hvala mal sta me potolažla, bom pa še probal tale programček da vidm kaj se zgodi
polde

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NEC dvd-rw 3500/3520/3540 (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Strojna oprema
1496102964 (27473) nuclear
»

kateri dvd writer ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14913398 (8719) Caligula
»

Smartbuy - nateg? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
776558 (4469) pingo76
»

hitrost in peka cd-jev