» »

AO plus zavarovanje

AO plus zavarovanje

Vikking ::

Neki me bega pri tem zavarovanju. Gre se za zavarovanje pri motorju, kjer je AO plus pač 50k SIT, ker so/smo motristi pač pod večjim rizikom ko avtomobilisti. Nevem če prav razumem AO plus:

Se pravi če nimaš AOplus zavarovanje, potem če povzročiš nesrečo in si kriv, ne dobiš ničesar za poškodbe, invalidnost, smrt. Če je povzročitelj nekdo drug, potem dobiš čeprav nimaš AO plus. Vem da pri AO plusje zavarovan sovoznik ni ma voznik...

darkotri ::

AO+ je zavarovanje voznika v primeru nesreče (če jo povzroči on). V kolikor je povzročitelj nekdo drugi, je voznik krit iz povzročiteljevega AO-ja.
;)
darko

xabre ::

Ker jaz ne mislim plačaT 60K za moto AO+, sem se pri Triglavu zmenil za doplačilo 6k sit, ki obsega nezgodno zavarovanje za voznika. Rekli so mi, da je to alternativa za motoriste, ker si pač vsi ne moremo privoščit AO+-a.

poluks ::

v primeru nesrece kjer si ti kriv rabis AO+ za sebe in nikogar drugega. za druge itak placas ze v osnovnem zavarovanju(sovozniki ali tisti v katere si se zaletu).
se pravi ce se zaletis in si ti kriv se vse krije iz osnovnega zavarovanja razen ti ne dobis nic (ce nimas AO+), ce mas pa AO+ pol pa se ti dobis odskodnino.

to bi blo to

sash ::

ampak "odškodnino" dobiš samo za tvoje poškodbe ne pa za materialno škodo na motociklu ... .
--------------------
Think different...
TOROiD Group

xabre ::

Za motor je pa kasko.

SkIDiver ::

darkotri tvoja trditev ne bo pravilna!

Če je povzočitelj nekdo drug se AO zavarovanje koristi iz tvoje police in ne povzročiteljeve! Kasneje zavarovalnica sterja denar od zavarovalnice povzročitelja, da zavarovalnica pokrije svoj strošek, ki je nastal zaradi povzročitelja.

MadMicka ::

AO+ pomeni zavarovanje iz katerega se povrne povzročitelju prometne nesreče nepremoženjska škoda, kolikor jo je utrpel.

Vsi ostali udeleženci so kriti tako glede premoženjske, kot tudi nepremoženjske škode iz obveznega avtomobilskega zavarovanja povrzočitelja prometne nesreče.

Kasko pa krije povzročitelju prometne nesreče premoženjsko škodo, mislim da tudi nepremoženjsko, samo se mi sedajle ne da preverjat zadeve.

fosil ::

Jao, ene par stvari tuki je napisanih čist narobe (skidiver čist narobe povedu)
Kot prvo obstajajo 3 zavarovanja AO, AO+, kasko.
AO je obvezno zavarovanja in krije škodo, ki jo ti povzročiš nekomu drugemu, iz tega zavarovanja tebi zavarovalnica nikoli nič ne plača. Če pa imaš zraven še plus torej AO+, pa poleg tega, da krije škodo ki jo povzročiš drugim, krije tudi škodo za telesne poškodbe voznika, torej tebe ki voziš in povzročiš nesrečo, vendar samo voznika in samo telesne poškodbe, ne dobiš pa nič odškodnine za tvoj avto.
Kasko je pa zavarovanje tvojega vozila, torej če ti povzročiš nesrečo, da tebi zavarovalnica plača škodo na tvojem avtu.
AO je obvezno po zakonu, brez tega ne moreš registrirat avta, plus zraven in pa kasko je pa po želji, odvisno pač kolk ceniš sebe in pa svoj avto :P
Če pa nekdo drug povzroči nesrečo, pa njegova zavarovalnica tebi plača škodo z njegove AO police in sicer telesne poškodbe in škodo na avtu.
Tako je!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fosil ()

poluks ::

prav imas!

SkIDiver ::

fosil jz sem prav napisal samo ti nisi dobro prebral. Ti si vse skupaj samo drugače napisal in tudi pravilno. Jaz pa sem šel bolj v podrobnosti.

Nič bat vem jz kako gre zavarovanje okoli avtomobila. Sem že kar lep kupček potegnu od zavarovalnice na račun AO in AO+.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odskodnina od prometne na delovnem mestu

Oddelek: Na cesti
273475 (2029) Furbo
»

Kaj storiti ob prometni nesreči - zavarovanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8720117 (12689) ...:TOMI:...
»

avtomobilsko zavarovanje

Oddelek: Na cesti
434760 (2130) St235
»

Pobeg pri nesreči (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6817792 (14432) Keyser Soze
»

Kaj v primeru prometne nesreče

Oddelek: Loža
295288 (4509) SkIDiver

Več podobnih tem