Forum » Omrežja in internet » Kabelski net (Tecra)-problem
Kabelski net (Tecra)-problem
ta-mau ::
problem je v tem ker se pc pac ne poveze na net.. prejsni teden so prisli tecrovi "majstri", poskusali uredit stvar da dela ter kasneje ugotovili da naj bi problem tical v mrezni katici. kartica je sedaj vklopljena v pci slot v katero je bil prej vstavljen modem vendar ne zgleda da bi se kaj pritozevala.. driverji so urejeni, konflictov ni, lucka je prizgana. Nastavitve lokalnega omrezja so nastaljene na avtomatsko. stvar pa se mi zdi cudna ker v connection statusu vidim sledece:
adress type: private assigned ip
ip adress: 169.254.20.174
subnet mask: 255.255.0.0
default gateway: prazno???
Kaj so lahko razlogi za te problemcke?? ali so res majstri naredili vse kar se je narediti dalo :) . pravijo pa se da na centrali je vse urejeno( od maca kartice in ostalega..) tko da zdj mi pocasi ze zmankuje idej kaj bi lahko bilo narobe..
adress type: private assigned ip
ip adress: 169.254.20.174
subnet mask: 255.255.0.0
default gateway: prazno???
Kaj so lahko razlogi za te problemcke?? ali so res majstri naredili vse kar se je narediti dalo :) . pravijo pa se da na centrali je vse urejeno( od maca kartice in ostalega..) tko da zdj mi pocasi ze zmankuje idej kaj bi lahko bilo narobe..
PaJo ::
Ta ip, ki ga ti dobis od DHCP-ja sploh ni pravi, ker to je ip, ki ga windows dodeli, kadar ne najde pravega DHCP streznika, naj ti oni mojstri vredu pogledajo ce ti res dobis njihov DHCP signal ali pa ti naj dajo fixni ip, pa bi tudi moralo delat.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
ta-mau ::
popravek ponudnik ni tecra ampak cetra. zanima pa me ali res obstaja kaka moznost da je s kartico kaj narobe? ker pac ta njihov serviser trdi da je ta kartica vzrok za nedelovanje, ampak meni se zdi njeno delovanje čisto normalno. ob moji neprisotnosti pa naj bi se celo preko te linije in modema normalno priklopli na net (cetrin laptop)... zdj pa ne vem kolko jim je za verjet. kartico pa sem probal prestavljat tudi po vseh pci slotih, vendar brez uspeha. prepoznalo jo je kot pravo, nalozilo driverje vendar se vedno je stanje ostalo enako..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 569860 (6689) | c23po |
» | ASUS RT-N66U 3x (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 14911 (13500) | styled |
» | [Windows][XP] Zakaj po zagonu traja še par minut, da vse normalno dela?Oddelek: Operacijski sistemi | 2502 (1821) | bluefish |
» | Windows 2000 serverOddelek: Operacijski sistemi | 1652 (1251) | _Dejan_ |
» | Računalnik noče sprejeti DHCPja?!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1066 (861) | ||_^_|| |