» »

[Windows][XP] Zakaj po zagonu traja še par minut, da vse normalno dela?

[Windows][XP] Zakaj po zagonu traja še par minut, da vse normalno dela?

Fizikalko ::

Že par let se mi to dogaja, pa se mi nikoli do zdaj ni dalo s tem ukvarjat. Kadarkoli namestim XP-je, se mi začne dogajat prej ali slej tole:

ko se sistem postavi, je najprej par minut mrzel (išče IP al kaj?), potem se pa naloži še ostalo (antispy, network,gmail...). Tako traja kar kakšnih 4 ali 5 minut od zagona, da je računalnik uporaben.

Kak predlog, kako bi se tega znebil? Aja, mam pa kabelski net, če je morda to pomembno (statičen IP). Ker se mi zdi, da utegne imet s tem opravka... Je pa res, da to počne enako tudi znancu, ki pa ima ADSL.
  • spremenilo: CCfly ()

NavadniNimda ::

Poglej v Startup mapo in pomeči ven vsaj nekaj đanka, ki ga ne rabiš v startupu. Potem pojdi v Services in dej na Manual vse tiste services, ki jih ne rabiš ob startupu. Pomaga!;)

__luka__ ::

pr men je to zginilo ko sem med modem in mrežno dal ruter, res pa je da ni trajalo 5 min je bilo pa ene 3 min, da se je mašina postavla. probi odklopit modem pa zbisat povezavo za internet (če jo sploh maš, jest za adsl jo rabim) pa potem zaženi računalnik.
lp
the truth is out there

Jackal ::

V zadnjem času ga nekaj lomi automatic update za windows. Mi je že več kdo jamral, da je na začetku zagona računalnik par minut neuporaben.
Če imaš vklopljen automatic update, ga poizkusi izklopit. Če dela boljše si našel krivca. :)
Walking the way is something completely different than imagining the way.

Tutankhamun ::

A maš nastavlen da avtomatsko pridobi IP?
AMD Phenom QUAD 9950 Black Edition, 8GB

'FireSTORM' ::

tudi če "pobira" IP iz DHCPja
bi boot moral potekat normalno...
razen če sem jaz izjema
Those penguins.... They sure aint normal....

Fizikalko ::

Ja, avtomatski IP, ja...

Fizikalko ::

Fiksiral IP. Nič bolje...

>>><<< ::

Kaj za registry spucat pa popravit si probal? Kak Registry Mechanic ali kaj takega?
ATI cards are like buses... They're huge, red and have bad drivers.

Fizikalko ::

Ja, to mam redno popucano.

Fizikalko ::

Je pa res, da sem s tisitimi 5 minutami pretiraval - je bolj 2 ali 3 minute. :8)

Pyr0Beast ::

En servis te najbrž matra.
1. Poglej, ker naj bi to bil.
2. Popucaj TEMP mapo (TMP), ter si vsebino shrani nekam drugam na disk (ker nikoli ne veš, ker program bo nehal delovati)
3. Defragmentiraj disk.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

CaqKa ::

ni to ona neka standarna 'napaka' z workgroup?

Fizikalko ::

Možno. Kakšna pa je ta "standardna" napaka?

Daedalus ::

Poglej malo, kaj maš v startupu winsov. Sam sem par tednov nazaj z enega računala odpravil nek programček, ki se je ob vsakem zagonu povezoval na net in ker se mu ni ratalo povezat (firewall), je pol računalo precej učinkovito počakalo za nekaj minut.

Start - Run - msconfig in poglej pod startup, kaj je tam omogočeno. Pa preveri, če ni kak vnos od mogoče odstranjenega programa, ipd... Pod Services gre preverit, če se kak nestandardn service kje nahaja. Google pa za zadeve, ki jih ne poznaš.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

CaqKa ::

ne spomnim se več točno.. ampak vem da je bila neka finta z dhcpje..
vpiši dnsa in gateway ročno.

McNato ::

Problem je bolj z IP naslovom, Mrežni kartici dodeli mu naslov 192.168.0.1

Fizikalko ::

Ne smem, Telemach zahteva točno določen IP.

5er--> ::

http://hijackthis.de/
Zgoraj desno downloadaj, zaženi in nato vsebino generirane .txt datoteke prilepi v spodnje okno ter Analyze. Izvedel boš, če je slučajno kakšen program, ki ga ne bi rad imel na pc-ju.

Fizikalko ::

Sem naredil. Vse ok, pravi. :|

CaqKa ::

imaš router vmes, si probal moj predlog ("vpiši dnsa in gateway ročno.")?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

Fizikalko ::

Nimam ruterja. Mam pa vse ročno zdaj vpisano, pa ne pomaga.

CaqKa ::

če bi st iskanje delalo malo hitrje bi ti še pomagal poiskat te stare teme...
bom še probal malo pogledat samo da se kakega pametnega keyworda spomnim.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

Fizikalko ::

to bi blo super, tnx!

CaqKa ::

http://support.microsoft.com/kb/832161

http://ask-leo.com/comments_000174.php?...
>>> I was having the same issue, try this:
>>> Go into your connection properties, and hit the properties button for TCP/IP.
>>> Click the Advanced Button Add your Default Gateway. Reboot and try to log in again. This worked for me. The link from this article said to do the same thing, except to enable net bios over tcp/ip. You can try both, but I believe adding your default gateway will have the most impact.

wiii kak fajn.. iskanje trenutno celo ne dela... kuj prasen result page pokaže.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

Fizikalko ::

Probal. Ne pomaga.

"As a quick test, try the steps in the "Workaround" section first. If the "Workaround" section resolves the issue, the issue was caused by the WebClient service. If the "Workaround" section does not resolve the issue, the issue is outside the scope of this article."

Outside, zgleda. :'(

CaqKa ::

desni klik na my computer > lastnosti > ime računalnika > spodaj gumb 'spremeni' > kaj ti piše spodaj v novem oknu ko klikneš na ta gumb. domena ali workgroup?

Fizikalko ::

workgroup

CaqKa ::

pocasni zagon winXP

Tr0n je napisal:
>>> http://www.slo-tech.com/clanki/net02/ne...
>>>
>>> Imam Windows XP in po zagonu računalnika rabim še 2 minuti, da se lahko povežem na internet. Kaj mi je storiti?
>>>
>>> Odpreš "My Computer", klikneš z desnim gumbom na "My network places", izbereš "Properties", v okvirčku izbereš "Internet Protocol (TCP/IP)" klikneš na gumb "Properties", spremeniš nastavitev iz "Obtain an IP address automatically" v "Use the following IP adress", vpišeš za "IP address" npr. 192.168.0.1, za "Subnet Mask" pa 255.255.255.0. Potrdiš nastavitve s klikom na OK in vse bi moralo delovati normalno ob naslednjem zagonu računalnika.

/edit: to ni to kar sem mislil... hmm nekaj z domain logon je treba najt....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

Fizikalko ::

Ja, sam jaz ne smem tega vpisat, ker mi Telemach zahteva točno določen IP... Moram imet na avtomatično ali pa na točno določenem IPju.

CaqKa ::

ja pa pač 192.168.0.1 zamenjaš z telemacohvim ipjem (tvojim) pa njihovim gatewayom. važno da je fiksn napisan. ampak t kolkor sem razumel si že naredil... imaš še kakšno mrežno kartico na tem računalniku?

Fizikalko ::

Mam. Sem obe "fiksiral". Zdaj bom bootal, pa da vidmo.

Fizikalko ::

Ni pomagalo. Je pa zihr nekej z mrežnimi karticami. Ker dokler ne zmelje do konca, sploh ne morem do network settingov. Na net grem pa lahko, recimo.

CaqKa ::

Fizikalko ::

OK, probal. Stvar se je pohitrila za kakih 50%, še vedno je delay okrog minute. Tnx. ;)

A morda veš, kje se v Winsih nastavi vrstni red nalaganja servisov? Ker v bistvu je meni samo važno, da določene stvari lahko začnem takoj uporabljat, tisto mrežo naj si pa potem nastavlja sistem kolikor časa hoče...

CaqKa ::

te pa začni uporabljat hibernacijo.
nevem če se da vrstni red nastavit...
sicer servise najdeš v: desni klik na my computer > manage > services

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

>>><<< ::

Fizikalko malo še poglej v event viewer pod system, če maš sporočilo warning pa poleg piše DHCP.
ATI cards are like buses... They're huge, red and have bad drivers.

bluefish ::

imam podoben problem, ki ga povzroča brezžična mrežna kartica. Enako se je stvar pojavila po enem mesecu normalnega delovanja.
Pogledal sem v Event Viewer in imam Error pri DHCP. Piše pa:

The IP address lease 192.168.2.2 for the Network Card with network address 001150D02E99 has been denied by the DHCP server 192.168.2.1 (The DHCP Server sent a DHCPNACK message).

Ideje?

grex ::

Enkrat sem jaz imel popolno isti problem. Vem, da sem kar nekaj časa iskal po netu in potem slučajno našel. Žal se ne spomnim, kako točno je že šlo.

Po tem, ko je vse normalno delalo, si napisal ipconfig /all oz. en izmed teh ukazol....
Ven si lahko iz kartice prebral nek IP, ki pa NI tvoj ip (ker tega poznaš, če je statičen), ampak je kr en ip, ko morem rečt, da se (ker je takoj delal) potem nisem spraševal preveč - sedaj bi se ja.
In potem ta ip vpišeš pod tiste nastavitve.

Bom malo prebrskal, če kaj najdem, ti povem.

ShARk63 ::

poskusaj z bootvis-om pogledat kaj racunalnik dela med zagonom. lahko poskusis tud optimizirat s tem programom (mogoce pomaga).

bluefish ::

zanimivo je, da sem odstranil Vmware in sedaj se zažene normalno.

maticm ::

Nekaj Vmware zajebava očitno - če si opazil maš v Task Managerju pod Networking tudi Vmware Network Adapterje. Men dela normalno z Vmware - imam pa Workstation (si inštaliral Vmwaretools)?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: maticm ()

bluefish ::

Sem imel Server verzijo. Očitno je problem v dodatnih network adapterjih, ki so nameščeni pod Network Connections. Bom namestil Workstation, me zanima ali ta ne povzroča problemov.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

problemi z mrežo

Oddelek: Omrežja in internet
121619 (1455) PaJo
»

pocasni zagon winXP

Oddelek: Operacijski sistemi
312363 (1818) Lunik
»

ADSL - dodatne nastavitve ???

Oddelek: Omrežja in internet
71146 (963) tec
»

ADSL se pveze sele po 2min zagona WinXP

Oddelek: Omrežja in internet
71020 (807) Mikrohard
»

Povezava dveh mašin!W2k

Oddelek: Pomoč in nasveti
162037 (1849) ~Panter~

Več podobnih tem