Forum » Omrežja in internet » mac in kabel
mac in kabel
gasperxp ::
pozdravljeni!
najprej se opravicujem zaradi odpiranja nove teme.
Imam naslednjo težavo.
Prejsni teden sem se prikljucil na kabelski internet in sicer sem takrat imel pri sebi le prenosnika in serviser mi je pač priklučil internet na ta comp.
baje da če se bom hotu povezat prek drugega računalnika oz. preko ruterja naj sporočim MAC adresso pač od onega compa oz. ruterja ker drugače mi net ne bo delal.
dans sm nabavu ruter, net ne dela, če se hočm konektat preko ruterja.
zej me pa zanima a morm res tist MAC sporočit ponudniku neta al se pač da drugac postimat.
IP mam statičen, nvem al je to pri kablu vedno tako.
upam da razumete
LP
tnx za odgovore
najprej se opravicujem zaradi odpiranja nove teme.
Imam naslednjo težavo.
Prejsni teden sem se prikljucil na kabelski internet in sicer sem takrat imel pri sebi le prenosnika in serviser mi je pač priklučil internet na ta comp.
baje da če se bom hotu povezat prek drugega računalnika oz. preko ruterja naj sporočim MAC adresso pač od onega compa oz. ruterja ker drugače mi net ne bo delal.
dans sm nabavu ruter, net ne dela, če se hočm konektat preko ruterja.
zej me pa zanima a morm res tist MAC sporočit ponudniku neta al se pač da drugac postimat.
IP mam statičen, nvem al je to pri kablu vedno tako.
upam da razumete
LP
tnx za odgovore
@ljash ::
Če imaš Xpje, si lahko kar v nastavitvah od mrežne kartice lahko spremeniš MAC addresso. (configuration->Advanced->Localy Administered Address)
Lp,
aljaž
Lp,
aljaž
Asus P4C800-E Deluxe, P4 3Ghz, 2*512 Geil Value,
Ati Radeon 9800PRO, Hitachi 160 GB SATA
Ati Radeon 9800PRO, Hitachi 160 GB SATA
gasperxp ::
hej.
se opravicujem, sam niam pojma kje bi jst to najdu oz. Localy Administered Address, hmm
lp
se opravicujem, sam niam pojma kje bi jst to najdu oz. Localy Administered Address, hmm
lp
SasoS ::
ubistvu moraš na routerju klonirat MAC adreso ki si jo imel prej na mrežni od laptopa. Lažje če pokličeš tja in sporočiš novo adreso ;)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | težava z ruterjem, T2Oddelek: Omrežja in internet | 4633 (4274) | solatko |
» | Prosim za OSNOVNO pomoč pri priklopu ruterja (kabelski internet)Oddelek: Omrežja in internet | 6301 (5038) | eden-X |
» | Problem z mrežno (Vista) in to ZELO nadležen!Oddelek: Strojna oprema | 3096 (2395) | M-XXXX |
» | MAC adresaOddelek: Omrežja in internet | 2646 (2276) | Self-Defence |
» | Telemach in fixiranje ip-ja na mrezno karticoOddelek: Omrežja in internet | 1634 (1394) | Xplicit |