» »

Dober posel !

Dober posel !

1
2
»

Doman ::

Daš ga v kak sklad :))

alum ::

...in gledas kak pada:)

Keyser Soze ::

Delnice mladih podjetij. Velik donos, še večji rizik. Majhen rizik, še manjši donos. Tako nekako je to. Ni garantirane šanse, da boš čez pol leta vozil tisto jahto iz reklame za en moški parfum, ki se je rolala po TVju nedolgo nazaj.

CWIZO ::

Nazalost so dobickonosni posli taki, da moras met ze na zacetku dokaj visok kapital.
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

Keyser Soze ::

Sej največja umetnost je iz nič ustvarit en začetni kapital... To je najbolj problematično. Če ti uspe to, je nadaljevanje lahko(relativno).

IceIceBaby ::

greš delat za tistih 200k sit pa zraven si najdeš še kakšno popoldansko službo pa se po 2, 3 letih verjetno nabere nekaj. Pol pa počas naprej.

Nebi pa reku, da je nadaljevanje lahko. Ko enkrat delaš par let, da si zaslužiš en kapital je pomoje ZELO težko tisti denar dat iz rok, če nisi prepričan kaj bo z njim.

BlazP ::

greš delat za tistih 200k sit pa zraven si najdeš še kakšno popoldansko službo pa se po 2, 3 letih verjetno nabere nekaj. Pol pa počas naprej.

Nebi pa reku, da je nadaljevanje lahko. Ko enkrat delaš par let, da si zaslužiš en kapital je pomoje ZELO težko tisti denar dat iz rok, če nisi prepričan kaj bo z njim.


Zato pa ves ta cas (2, 3 leta) studiras kako in kje bi ga uporabil/vlozil. Ce zacnes to delat, takrat ko se nabere denar, je lahko ze prepozno in ga po moznosti vlozis v eno slabo investicijo.

fahrenGONE ::

Lepo bi bilo, ko bi govorili o kaksni ideji za biznis, ne samo o sluzbah in nalozbah...

Antares22 ::

Jaz imam nekaj dobrih idej pa tud poznam ljudi, ki so z malim vložkom začeli in zdaj pičijo luxos...
Ampak problem je, da mi vedno nekaj malega manjka, da bi začel neki posel. Ker sem trenutno še študent bi bilo dobro, da bi našel nekoga, ki bi mu lahko zaupal in bi bil pripravljen, da skupaj nekaj vloživa in poskusiva denar obrnit !! Ko pa enkrat stvar zalaufa pa še samo širiš svoj imperij :D
Everything he touches turns to gold....

fahrenGONE ::

Odvisno kaj nameravas in kaksne ideje imas. Mene zanima internet biz.

icko ::

Mislm kojeg li topica
Lohka greš na pošto jezik ven držat da bodo znamke limal plačilo je kozarc vode na uro
:D :D :D

fahrenGONE ::

Kaj doma nimas vode?

Doman ::

@Tody
Na študentskem servisu Maribor&Ljubljanskem servisu že 2 tedna spremljam o kakšnem delu preko vikendov, kakšno popoldne inp. Nič ni, če pa je kaj je pa 18+. Da te vidmo kaj boš našel....

Tody ::

pomožnosti bi moralo biti še zelo dobro plačano ane ? Lej takega dela ne boš našel, razen če se ne podaš v kake bolj mutne vode izdelovanja spletnih strani,programiranja, prevajanja ali pač nekaj kar lahko od doma delaš. To da boš šel enkrat/dvakrat na teden v neko službo in pač naredil kar moreš narediti te ne bo zaposlil nobeden pošten delodajalec. Ker on zgubi čas in denar stem da te pouči kaj moreš delat in kako in podobno in ti bi potem njemu delal samo en al pa dva dni. Če živiš na vasi se lahko domisliš kakega biznisa zalivanje trave ali košenje le te, kidanje snega itd itd.Sprehodi se po vasi poglej kje so kake stare mamce doma jih pojdi vprašat če rabijo kaj iz trgovine, če rabijo imeti obešeno kako sliko, če rabijo drva prinest. Dobiš ene 5 takih strank in imaš denar za žepnino.Na kake velike denarje pač tukaj ne moreš računat. To da še nisi 18 let ti stvari res ne olajšuje zato se moreš toliko bolj znajti in toliko bolj potruditi.

Torej rabiš ali EXPERTNO znanje nečesa ali veliko časa.

Doman ::

Sej fora ni v tem da bi bilo plačano 1000+sit na uro. Pač bi rad dobil nekaj več izkušenj.Prepričan pa sem, da mi bodo te v življenju še kako prav prišle. Je pa fajn da imaš svoj denar, ko greš ven z prijatelji inp. Meni starši dajo(če prašam), vendar se jaz ne počutim fajn ko tako "fehtam" od njih. Tle ima denar 50% vloge.
Živim pa v centru kraja kjer si ti doma(se mi zdi), in tukaj je že mentaliteta folka taka čudna, vsi so vsem fouš, takoj se začnejo govorice...

(Moj post ni bil namenjen temu da bi mi nekdo našel službo... se opravičujem če si/ste tako mislili.)

Lp, Doman

CWIZO ::

z jurja na uro se ne da glih obogatet btw...
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

Doman ::

@CWIZO
Preberi si par postov višje, ker v zadnjih nekaj postih se ni govorilo o mastnem zaslužku.

Tody ::

Ah na vrhniki pa ja ni težko najdi nekega posla :) Jah, jest ti predlagam da se ne pretegneš in narediš tako kot vsi ostali študentje/dijaki. Pridno se učiš in narediš šolo potem pa se čez poletje za 1 mesec nekej zaposliš če si boš našel službo že prej tud ne bo problema. Izkušnje si lahko tudi sam pridobivaš, recimor se igraš borzo, spremljaš ekonomske novice, razstaviš kak star radio itd itd. Odvisno kaj te zanima.

fahrenGONE ::

Vse kar pisete so sluzbe, servisi, nalozbe v sklade in sparanje denarja. Vidite, to je narobe in velika prepreka, da naredis kaj bolj progresivnega. Ta miselni vzorec vas dobesedno drzi pri tem kar imate.

Alexius Heristalski ::

No, povej kaj bolj naprednega.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

BlazP ::

Ko bodo drugi zacel delat za tebe, si na pravi poti naprimer.

fahrenGONE ::

Za internet, ce hoces kaj prodajat, ali pa prodajat za ostale rabis veliko obiska. Dobit zadeve za prodajo ni taka umetnost, saj imas veliko ponudbe. Zadnjic sem videl eno firmo, ki nudi mp3 playerje in dobis 30-40% od prodaje, cene pa so 80-250 . Ni isto kot resen biz, ampak lahko uporabis take zadeve za odskocno desko. V glavnem, ni tak problem kaj prodajat, ampak obisk. (nekateri tudi prisegajo na AdSense, kar ni slaba stvar)

Torej ce gremo to pot, rabimo eno ali vec strani ki naredijo obisk in pri katerih ne bankrotiramo. Traffic is the king! Hmmm torej kaksne strani bi se dalo narediti da bi bile uporabne ali smesne ali zanimive? Ena izmed ze preizkusenih idej so tiste strani s smesnicami, kot je npr. dumpalink.com ki ima 500.000 unique obiska na dan(!!). Takih strani je kar nekaj, saj so nekaterim vsec tiste traparije, drugi pa racunajo na profit. Meni osebno se ne dopadejo tako zelo, ampak ce s tem zasluzis je lahko dober starting point.

Naj se povem, da imajo take strani viral v sebi. Ljudje vidijo nekaj smesnega ali sokantnega in potem posljejo se frendom ali na irc ali v forume in potem se drugi pogledajo in tako se siri naprej. Ce hoces res veliko obiska, potem mora bit viral element v strani. Ni nujno da so to samo smesne reklame ali slike, viral je zelo sirok pojem. Na primer Hotmail je najboljsi primer - z uporabo siris reklamo. Ali pa Skype, ko so ljudje druge prepricali naj si nabavijo opremo, ker so hoteli govoriti z njimi.

Imam se nekaj idej, ampak ne mislim tukaj zdaj v prazno pisat. Ce je kdo resen okoli tega, potem ok, drugace pa se lahko pogovorjamo o skladih Polzek in Zajcek in kako prihraniti 1000 SIT v trgovini.

Keyser Soze ::

In to so ene blazno inovativne ideje???

Ne ga srat no, to je že vse ponucano in nič kaj genialno. Konkurenca je v bistvu že prehuda. In tu enega biznisa za nekoga že podkovanega in uveljavljenega praktično ni več.

Bob Rock ::

Tak ko so ti ze povedal....lahka se naucis izdelovat spletne strani. Tu bos mel dela dost, pa sam si ga bos lahka razporejal.

Lahka pa se spustis v gostinstvo..... pa lepo strezes cez vikende u kakem baru/klubu/diskacu,...
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

fahrenGONE ::

Tisto kar sem napisal je bil samo en primer kako nekaj lahko dela. Ideje niso problem, samo ce se lotis. Biznis je mozen in zelo donosen, tudi ce je konkurenca. Od tebe je odvisno, lahko jamras o konkurenci, lahko pa se lotis dela.

Keyser Soze ::

Pa to ni donosno, garant ne... In čedalje manj bo. Ker obstaja še eno malo morje mladine, ki je vsa zagreta za te zadeve in bo kmalu množično nudila svoje usluge na trgu(no ja, saj jih že zdaj na vsakem vogalu najdeš). Cena storitev bo pa padala.

Sicer pa čestitke. Al pa takole...

Kupi Bolho, da se znebiš konkurence in dobiš eno morje strank že na začetku, kontaktiraj E-Bay in se zmeni za licenco za slovenski trg, kontaktiraj Pay Pal in naše banke, da se uredi status Slovenija malo bolj kot je trenutno, v okviru PP-ja. Postavi Ebay.si stran in začni nuditi slovenskemu trgu eno kakovostno storitev mallih oglasov oz. avkcij na internetu.

Simpl ideja, anede?!:\

fahrenGONE ::

Ne vem kaj te tako muci glede tistega mojega primera... Tip ima 500.000 obiska na dan in ce pri tem ne mores zasluzit bi bilo res zelo cudno. Vem da ni to kaksen "resen" biznis ampak sem samo napisal kot primer in smesno je, da tip verjetno dobi minimalno 10x vec kot nekdo z resno stranjo in manj obiska.

Glede tvoje ideje o oglasih... No ja, ce mislis da trg potrebuje vecjo in boljso stran okoli tega, potem ok. Ampak kot vidim je ze precej strani z oglasi (ceprav nimajo veliko obiska) in mozno je, da bo ebay.com kmalu prisel v SLO in potem te kvecjemu odkupi, ce imas sreco.

Morda bi bila boljsa ideja usmeritev na doloceno podrocje in biti tam najboljsi, ceprav je to ze malo oguljen nasvet (ampak vedno velja). Bolj zanimivo bi bilo ce bi lahko nekaj ponudil zraven oglasov ali nekako drugace pridobil ljudi. Potem bi imel obisk brez velikih stroskov, ampak ne vem kaj bi lahko to bilo, ker oglasi ne dopuscajo veliko manevra. A imas idejo kako narediti viral oglase brez spama? Potem ti ni treba odkupiti bolhe.com. :)

Shkorc ::




:D

Keyser Soze ::

Ah kje pa... Bolha je uveljavljena in je edina spodobna stran z oglasi pri nas(salomonca ne bi šteli v isto skupino).

Pomeni, da ima veliko strank, starih in rednih strank, veliko trgovin, ki oglašujejo na njej(pravnih oseb) in ljudje jo že poznajo. Odkup te strani pomeni prevzem skoraj vseh strank(če bi kakšna odšla - kar pomeni mnogo manjše stroške z oglaševanjem, pridobivanjem strank, takojšen zagon posla, ipd.) in eliminacijo edine vredne konkurence. Pomoje manj stroškov tako, kot pa z oglaševanjem.

Delat stran in upat na visok obisk je pomoje manj verjetno kot tole. Ker je tega že absolutno preveč. Danes ima vsak mulo svojo stran, kot sem rekel.

fahrenGONE ::

Odkup strani je mozen samo ce je naprodaj in ce imas kapital. Po moje je boljse ce imas ideje in potem speljes uporabnike. :) To da je konkurenca naredi vse skupaj se bolj zanimivo, saj si prisiljen nekaj novega in boljsega narediti in tako tudi uporabniki pridobijo, saj nudis bolj kvaliteten servis oz. stran. Poleg tega je boljse ce se malo utrdis v real biz in boju s konkurenco, saj ce samo nekaj kupis in potem ce tisto ne dela hitro propades. Ali pa zapravljas denar za 'strokovnjake'.

Keyser Soze ::

In bi bil nepotrebne boje?

Zato, da ti zmanjka moči za pravo konkurenco(tujo ali prihajajočo)). Dober si ti. Ti bi si kar sam metal polena pod noge, samo za to, da bi se "utrdil".:\

P.S.: In kje piše, da mora bit oglas za prodajo Bolhe. Jej, jej... Saj začneš TI pogajanja.. Daš ponudbo, ki se ji ne morejo upret oz. ponudiš odkup ali pa propad.

dela ::

Jaz bi kupil par cistern bencina in počakal nekaj let. :)

Keyser Soze ::

Ja, da pridejo v uporabo alternativna pogonska sredstva oz. goriva.:D Bi se pa zaj...

No ja, bi pa lahko prodal po eni simbolični ceni muzeju te cisterne. "Kaj so nekoč kurili ljudje."

fahrenGONE ::

Mislim da si to malo zasel s teme, saj je bilo govora o tem kako bi naredil en posel z malo denarja. Ce pa smo vsi danes dobili vir nafte na vrtu, potem pa se ti pridruzim, ko bova kupovala strani in imela biznis brez da bi si metala polena pod noge, ko bi razmisljala o biznisu. (a ni ta izjava malo neumna?)

Zgodovina sprememb…

1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Delo preko interneta (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18352522 (13742) medus
»

Zanimive poslovne s.p. ideje... not (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26432719 (23370) CaqKa
»

Kam naprej, kako do denarja? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13219205 (14078) IceIceBaby
»

Rouletta (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14415434 (10602) kepa182
»

kako do denarja :) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10020826 (17017) dukenukem

Več podobnih tem