» »

Zanimive poslovne s.p. ideje... not

Zanimive poslovne s.p. ideje... not

««
«
1 / 6
»»

algo ::

Zaradi krize, brezposelnosti in subvencije za samozaposlitev se je marsikdo odločil oz. je bil primoran odpreti s.p. V tej temi dodajte povezave do tako ali drugače (ne)zanimivih, smešnih poslovnih ideje.

Evo prvo. Zanimive so cene (glej doplačila) in seveda vozni park, da oglasev na strani sploh ne omenjam - verjetno bo teh par cento njihov glavni vir zaslužka.

djordjevic ::

Hej, je pa poskusil. Kaj imaš ti pokazati?
No grave is deep enough to keep us in chains.

algo ::

Poskusil je, ja. Sam se mi zdi mal zgrešeno, da bi nekdo plačeval za najem 20€/dan in se potem vozil v avtu za par sto €. Saj sploh ne bi omenil samo da se gre biznis z 12 let starimi garami je pa malo mimo, vsaj po moje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: algo ()

Yohan del Sud ::

Tole ni nikakor smešno, v najslabšem primeru obupano ali žalostno. Cest la vie. V krizi mora človek preživet kakor zna in bi prej rekel, da je tole celo dobra poslovna poteza (glede na sredstva), kakor da klošari na soicalcu in odžira davke tebi in meni. Zej ne vem, kaj so njegove ciljne stranke, ampak v tej krizi bržkone obstajajo. Se ne bi čudil, če bi zaslužil več od mene.
www.strancar.com

algo ::

Če bo, blagor njemu.

T0RN4D0 ::

Meni je pa ideja čisto všeč. Avtomobilčka sta stara, ampak čisto solidna voza za peljat se. Če ti kaj crkne in rabiš za par dni avto je čisto kul rešitev. Raj megana za 20€ na dan, kot kakšnega novega twingota za 40, ali megana za 60...

Sam s tem seveda ne bo obogatel, ampak startup je pa tudi lih en 2 jurja... Dec ne more ne zgubit ne profitirat veliko, ampak kot že rečeno, bolje to kot pobiranje socialne.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: T0RN4D0 ()

Gost ::

Meni se pa zdi njihov rent a car odlična ideja. Ugoden najem avtomobila je nekaj, kar se danes lahko zelo dobro proda.

Algo, a vi ste morda iz državne uprave? Tam bo za 10 strani tematike zanimivih poslovnih idej ... not, če se zarotirate malo naokoli svojega finega stolčka. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gost ()

St235 ::

Kaj je pri tej ideji slabega? ko sem bil en mesec v kanadi sem ravno tako najel 10 let star avto. Cel mesec me je prišel 400$. Normalen Rent-a-car bi me stal 400$ na teden. Za nekoga, ki naprimer pride za mesec dva v Slovenijo in rabi avto je to odlična izbira.

Gre za tržno nišo in hvala bogu da se je znašel. Potegnil je verjetno tstih 4k od države za prispevke in po enem letu bo videl če se mu poide. Druge stroške, če je malo mehanika ima minimalne.

Avenger ::

Zakaj je gost čisto mimogrede dal kar dva linka do strani, ki je linkana že v prvem postu, ni čisto jasno. Razen če je to sam lastnik pa bi še malo dodatne reklame... :))

Sicer pa ne vidim kaj se zmrdujete, človek očitno nekaj poskuša. Lahko da bo dosti povpraševanja in bo vmes našel službo ali karkoli že, če ne bo nič, bo pa probal kaj drugega.

Aja, pa ker se mu invseticija (vsak od teh avtov je vreden največ 1500EUR) povrne v manj kot 1 letu ima odlične cene.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Avenger ()

IceIceBaby ::

Kaj je pri tej ideji slabega?


A je res treba vprašati? Poslovni model je tako neumen, da niti v optimalnih pogojih ne prinaša konkretnega dobička, v realnosti bo pa tole še ena zgodba o zapravljeni subvenciji.

Če ima 2 avtomobila stalno zasedena po najvišji ceni 20 eur na dan to pomeni 1200 eur prihodkov. 1000 eur ko odšteješ DDV. Potem pa odšteješ prispevke, stroške za računovodstvo, vzdrževanje in nakup avtomobilov, opreme... pa si vesel, če prideš na par 100 eur profita ne koncu meseca.

To je najboljši možni primer. Če nimaš avtomobilov zunaj cel mesec, ali jih sposojaš za tisto nižjo ceno 11 eur tolčeš lep minus.

Vikking ::

St235 je izjavil:

Kaj je pri tej ideji slabega? ko sem bil en mesec v kanadi sem ravno tako najel 10 let star avto. Cel mesec me je prišel 400$. Normalen Rent-a-car bi me stal 400$ na teden. Za nekoga, ki naprimer pride za mesec dva v Slovenijo in rabi avto je to odlična izbira.

Gre za tržno nišo in hvala bogu da se je znašel. Potegnil je verjetno tstih 4k od države za prispevke in po enem letu bo videl če se mu poide. Druge stroške, če je malo mehanika ima minimalne.


Prvič Slovenija je majhna. Zadnjič se mi je oglasil Francoz na dom. Prišel z letalom na brnik, vzel rent-a-car in v enem dnevu uredil z vsemi strankami ki jih ima v slo, amisliš da ima čas da bo iskal rent-a-car po logatcu.
Tale s.p. če ne oglašuje oz. nima postavljene enote na brniku pač ne bo nič. Ker tujec ga bo pa našel sredi logatca. Drugič v slo tujec nujno rabi gps. Tretjič, tujec za prevoz do LJ bo vzel taxi ne pa rent-a-car. Razdalje so tako smešno majhne, da to ni res.

Če bi ti šel v Kanado za več kot mesec, recimo za 3 mesece. Ne bi vzel rent-a-car ampak kar kupil vozilo. Enga starga požrešnega avtomatika.

Temu s.p,-ju se bolje splača imeti Taxi kot rent-a-car.

algo ::

Poslovni model je res čisto mimo. Mi pa še vedno ne gre v glavo tale vozni park. Ciljne stranke verjetno niso slovenci ampak tujci in če malo pogooglate lahko opazite, da je konkurence dosti (njihove storitve pa so neprimerno boljše kot jih ima tale s.p.-jevc). Tako slabih avtomobilov skorajda ne ponuja nihče - mogoče jih ene par (seveda pri voznem parku 100+ avtomobil). Ne vem ampak če bi si sam sposojal avtomobil bi bil minimum, da ima klimo (turistov, ciljnih strank je verjetno več v poletnem času in leta 2011 si res ne bi sposojal avtomobila v katerem bi se zraven skuhal), vsaj nekaj airbagov (v teh garah dvomim da jih je kaj) in navsezadnje, da je vsaj poraba v mejah normale (bolj z vidika reveža, ki si misli sposojati te stare jajce). Kako učinkoviti so tile stari jajci? Pijejo mogoče kakšnih 8 litrov (govorim na pamet, nimam pojma), novejši clio od 3-4 l/100km in če torej kak turist pri ogledovanju lepot Slovenije naredi 200km je pri teh starih garah takoj izgubil 10€+. Pa to je samo na hitro. Mogoče sem pa samo jaz preveč navajen, da kakršnokoli storitvijo naročim, karkoli že dam v sebe želim, da to dosega vsaj minimalni nivo, standard - ponudba tega podjetnika se mi pa pač zdi totalno ciganska - od strani, do poslovnega modela, voznega parka... še vedno sem mnenja da kljub recesiji lahko prej uspeš s kvaliteto kot s cenenim sranjem - pa česarkoli se že lotiš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: algo ()

algo ::

Edina pozitivna stvar, ki jo vidim pri vsem skupaj je, da bo tale s.p.-jevc še eden več, ki bo spoznal, da če imaš s.p. nisi kar apriori bogataš in tudi ne lopov, ki krade državi. Cvetke (tudi na tem forumu) češ, da lahko skoraj vsak s.p.jevc hitro obrne par mio. €, da so več ali manj vsi lopovi, ki znajo samo krasti so pač med slovenci še kako zakoreninjene in dobro je da jih čimveč spozna, da je za uspeh potrebna dobra ideja, pogum, znanje, sposobnost in ogromno delo. Ne pa samo odprtje s.p. in si že na konju.

fosil ::

Računica je verjetno taka, da je dobil državno subvencijo, kar pomeni da ima za eno leto plačane prispevke. Avtomobila sta verjetno kar družinska, torej nekih stroškov ni bilo. Isto velja za stroške registracije itd. ki bi jih moral plačat v vsakem primeru. Glede na to da ima dva avta in da verjetno nekega hudega navala ni, ima vedno vsaj en avto še za lastno uporabo.

Kar se zaslužka tiče pa bo verjetno majhen, razen če nima že kakšnih dogovorov s sosedi. Če bo zaslužil več kot bi dobil na sociali bo verjetno lahko kar vesel. S to razliko da mu teče delovna doba.

Pa veliko se bo naučil.
Tako je!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fosil ()

djordjevic ::

Točno to. Dobil bo neprecenljive izkušnje, ki jih bo lahko uporabil za izvedbo naslednje poslovne ideje, kar je imo priceless.
No grave is deep enough to keep us in chains.

amigo_no1 ::

novejši clio od 3-4 l/100km

Še v laboratorijskem testiranju ima vsak clio (Benc/TD) večjo porabo.

Ideja modela je dobra, hudič so podrobnosti.

R Megane coupe ? Turisti imajo ponavadi še kaj prtljage.
Klima je must.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

djordjevic ::

amigo_no1 je izjavil:

novejši clio od 3-4 l/100km

Še v laboratorijskem testiranju ima vsak clio (Benc/TD) večjo porabo..

In to dvojno toliko. Poleg tega ima tisti megane vendarle vsaj dva airbaga. Vsi pač ne morejo štartati takih biznisov z MB E. >:D
No grave is deep enough to keep us in chains.

IceIceBaby ::

djordjevic je izjavil:

Točno to. Dobil bo neprecenljive izkušnje, ki jih bo lahko uporabil za izvedbo naslednje poslovne ideje, kar je imo priceless.


Nekaj so izkušnje, drugo je pa že v štartu slabo zastavljen posel, ki niti v optimalnih pogojih ne prinese dovolj za povprečno plačo. Če so cilj izkušnje, se jih da veliko ceneje in lažje nabirati.

Avtomobila sta verjetno kar družinska, torej nekih stroškov ni bilo.


A družinske avtomobile je pa sam naredil al kaj? V vsakem primeru so stroški.

Gost ::

Avenger,
gre za akademsko in dobronamerno linkanje, da vidim, koliko bo šlo gor v indeksih. :)

marS ::

matr ste ga popljuvali....pustte človeka da dela...sej ni nikomer nič ukradel...če bo mel izgubo bo nehal in probal kaj drugega...ne vem zakaj se tako usajate....ste res grozni, najraje bi ga utopili v žlici vode...samo da obvelja vaše mnenje...
...no more heroes...
https://ilbis.com/

St235 ::

Nekdo ki pride v slovenijo za dva tri mesece se ne bo zajebaval z nakupom avta 1000€ in vso papirologijo ob registraciji. Potem je treba zadevo še prodat, če ne moraš peljat na odpad, da lahko upaš, da boš dobil zavarovanje nazaj itd.
Tukaj dobi avto za 350€ na mesec, kar ga po treh mesecih pride ceneje kot čebi kupil avto.
Avti niso nič posebnega in niso namenjeni za petične poslovneže, ki jih na brniku čaka BMW. Nekomu, ki pride v RS na izobraževanje (ne mislim študirat), ali pa za nekega tujega invetitorja pripravla papirje za svtop na trg, ali za nekoga ki pride v slovenijo na kontrolo hčerinskega podjetja in podobno. Vsekakor potencial je. S tem ravno polne plače ne bo zaslužil, po drugi strani pa takšno delo od njega ne zahteva 40 urnega delovnika.

Kar se stroškov vozil tiče, sta avtomobila kot smo že omenili verjetno že bila njegova last in je izkoristil kar je imel. Začetni vložek je bil tako materialen in ne fiskalen.

Če pogledamo, da naprimer na mesec zasluži 700€ znese to, ko odbiješ dajatve 540€*12 6480€ letno + 4k od države. OD tega odbiješ 1500€za registracijo, 200 za vinjete, 200 za gume, 2700€ za peispevke je še vedno Kakih 5000EUR na leto, torej več kot, če ne bi delal.
Mogoče ne bo milionar, je pa nekaj. ob tem da mu vsak teden ostane še precej časa za dodatno dejavnost.

Gre pač za idejo, ki bo po vsej verjetnosti propadla kot bugarska skupščina. Ampak kar se mene tiče je to vseeno boljše kot da doma gnije in vleče socialo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

PaX_MaN ::

Če je vzel subvencijo, so mu morali ovrednotit tudi poslovni načrt. To je letos novost:
Letos v igro vstopi t.i. podjetniški svetovalec, ki bo z kandidatom za samozaposlitev opravil svetovalni intervju.
Novost: Podjetniški svetovalec skupaj s kandidatom za samozaposlitev izvede intervju. Po razgovoru oz. intervjuju mora svetovalec izdelati pisno objektivno oceno oz. presojo. Presoja mora pri vsakem posamezniku pokazati, kakšna sta njegov motiv in interes, da se samozaposli, katere prednostne veščine poseduje, kakšna je njegova t.i. >>poslovna žilica<<. Potrebna je ocena ali je posameznikova poslovna ideja dovolj izdelana, da bo samozaposlitev uspešna.

Če jo je dobil, nekdo očitno meni, da je ideja donosna.
Mene bolj moti, da ni nikjer vidneje omenjen spisek servisnih pregledov, popravil,(ne)karamboliranosti, registracije, zavarovanja vozil; kakšni prevoženi kilometri na vozilih bi bili tudi dobrodošli. Videti zasedenost/razpoložljivost vozil na spletnem koledarju bi bilo tudi fajn.

Okapi ::

Pač poskuša, s tistim, kar ima pri roki. A sploh kje piše, da je to novi s.p, ki ne dela nič drugega? Poskusiti s temi najemi ga ne stane praktično nič, če se bo stvar razvijala, bo lahko jutri kupil še kakšen tak avto po jurja evrov in razširil posel, če ne bo šlo, se bo pa lotil česa drugega. Tako pač to gre v podjetniški družbi. Eni bi pa očitno raje samo jamrali, kako se nič ne splača delati, in čakali, da jim kdo ponudi bajno službo.

O.

St235 ::

Mene bolj moti, da ni nikjer vidneje omenjen spisek servisnih pregledov, popravil,(ne)karamboliranosti, registracije, zavarovanja vozil; kakšni prevoženi kilometri na vozilih bi bili tudi dobrodošli. Videti zasedenost/razpoložljivost vozil na spletnem koledarju bi bilo tudi fajn.


Za servise/karamboliranost/okvare mi j pri rent a carju vseeno (tudi držaji rent a carji ne pišejo teh podatkov). Važno je da avto v času najema dela brez težav in, da je v primeru težav predviden sistem ukrepanja.

TESKAn ::

Hehe, od začetka teme se mu je število obiskov podvojilo ;)
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

IceIceBaby ::

marS je izjavil:

matr ste ga popljuvali....pustte človeka da dela...sej ni nikomer nič ukradel...če bo mel izgubo bo nehal in probal kaj drugega...ne vem zakaj se tako usajate....ste res grozni, najraje bi ga utopili v žlici vode...samo da obvelja vaše mnenje...


IMHO povsem upravičeno. Če mu paše lahko zaradi mene dela minus. Ampak, če je nekaj zanič je zanič. Ne vem, zakaj bi morali hvaliti sfaljen poslovni model. Mogoče bo pa ta podjetnik prebral tole in se malo zamislil, še enkrat preračunal in zadevo zastavil drugače.

Lakotnik29, ne rečem, da zadeva ni dobra za stranke. Za lastnika podjetja pa ne ravno.

Če pogledamo, da naprimer na mesec zasluži 700€ znese to, ko odbiješ dajatve 540€*12 6480€ letno + 4k od države. OD tega odbiješ 1500€za registracijo, 200 za vinjete, 200 za gume, 2700€ za peispevke je še vedno Kakih 5000EUR na leto, torej več kot, če ne bi delal.


Malo preveč čez prst je tole izračunano. Minimalni prispevki za s.p. so 286 eur oz. skoraj 3500 na leto. Rač. sevis te pride vsaj 500 eur na leto (ja, rabiš ga, če nočeš plačevat neumnih kazni). Stoški poslovanja tudi niso nič. Pisarniški material, žig, razna varstva pri delu, objava na ajpesu, vodenje poslovnega računa... Posamezne postavke so sicer zanemarljive, ampak na koncu te tudi to pride kakšnih 500 eur na leto.

V končni fazi prideš do tega, da ti ostane mogoče subvencija ali pa še to ne. 200, 300 eur na mesec, če imaš dobro leto. Žal subvencija pride samo enkrat in naslednje leto si spet na zavodu, brez denarja in z zgonjenimi avtomobili.

Pa še ta izračun predpostavlja, da bo gospod dejansko ustvaril 700 eur prometa, kar je brez oglaševanja težko, in ne zajema investicije v avtomobile.

St235 ::

200-300 € na mesec je več od nič, sploh če iz tega zračunaš urno postavko.

Enostavno računovodstvo zna vodit vsaka opica, ki je končala srednjo šolo. Gre za izrazito storitveno področje, kjer ni zalog, minimalna nabava materiala in če znaš poštevanko ni problem vodit računovodstva. Fotrovi firmi, mat vodi računovodstvo (pa ni raunovodja/ekonomist) že pet let pa še ni bilo problemov.

Mogoče bo človek čez leto dni spet na zavodu, ampak to je vsekakor boljše kot bit leto dni na zavodu, če mene vprašaš. Mogoče v tem času, najde kaj boljše, odpre dodatno dejavnost. Mogoče ma to že v planu glede na to da ej firma stara dva tedna. Mogoče bo 1001 in ena stvar. Za leto dni si je zrihtal posel, ki g av najslabšem primeru ne bo stal nič. Dobil bo leto delovne dobe, mogoče je pa tik pred penzijo... pač 100 in en razlog je lahko zadaj.

Sam v ideji ne vidim potenciala, sam spluvat človeka, naj kar jutri zapre s.p. ker nas par manjdelcev na forumu misli, da ne bo uspel bi blo pa IMO še bolj neumno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

mojsterleo ::

subvencije za spje so itak nateg k ti samo davek povrnejo. se pravi neposredno nimas nic od tega. najbolj neumne poslovne ideje imo so pa vse ki se ticejo gostinstva in cateringa. vsak k govorim z njim bi rad kej takega pocel, skupni imenovalc je pa to da vecina propade ko bosanska skupscina predno sploh subvencijo dobijo od zavoda :))

ena boljsih poslovnih idej je pa odprtje zasebnega vrtca(jasli), ce seveda clovek ima ustrezne prostore, zeljo in znanje da bi to delal.

IceIceBaby ::

Poskusiti s temi najemi ga ne stane praktično nič, če se bo stvar razvijala, bo lahko jutri kupil še kakšen tak avto po jurja evrov in razširil posel, če ne bo šlo, se bo pa lotil česa drugega.


Pa kako bo kupil avto, če v najboljšem primeru nima niti za vzdrževanje in amortizacijo.

Če bi se zadeve lotil pravilno bi prej naredil poslovni načrt. Ni treba pisati 100 strani elaborata, ampak daš zadevo malo na papir, premečeš številke in poračunaš. Če se že na papirju ne izide enostavno ne greš v to.

fosil ::

Res je da zaslužek ni velik, ampak treba je upoštevat da tale biznis ne zahteva praktično nobenega dela, oziroma minimalno. Torej lahko mirno zraven furaš še kaj delovno bolj intenzivnega. Lahko se greš recimo še ročno avtopralnico ali kaj podobnega.

V najslabšem primeru bo po enem letu končal na nuli. Torej bo porabil subvencijo. Če pa zadeva zalaufa pa kupi še kakšno staro garo in se gre biznis naprej. Skratka zgubit nima kaj.
Tako je!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fosil ()

bond007 ::

Rač. sevis te pride vsaj 500 eur na leto (ja, rabiš ga, če nočeš plačevat neumnih kazni)

Za izposojo dveh avtomobilov, če je to vse kar dela, pač ne rabiš računovodskega servisa... Ne vem kaj se nekateri tako te računovodskih zadev bojijo. Če že res nimaš pojma o pojmu, si vzameš en dan, malo stvari na internetu prebereš, vprašaš na zavodu, če te lahko pošljejo na kakšno izobraževanje in je to to. Ko enkrat to delaš sam, lahko še kakšne stvari zmutiš, kot je to navada pri s.p. :)

St235 ::

mojsterleo je izjavil:

subvencije za spje so itak nateg k ti samo davek povrnejo.


zakaj nateg? leto dni imaš plačane vse prispevke, kar je kakih 4k na leto. Torej lahko eno leto delaš z 0 profita in si ne boš ustvarjal dodatnih stroškov. Meni se zdi tak pristop smiselen, ker je mesečna vrednost približno enka sociali, kar pomeni da država ne šenkuje denarja za brez veze. Posamezniku pa da priliko, da zalaufa posel, brez da ga pokoljejo tekoči stroški.

Okapi ::

Če se že na papirju ne izide enostavno ne greš v to.
Kako veš, da se račun ne izide, če sploh ne veš, kakšne stroške ima v resnici? Mogoče mu recimo računovodstvo zastonj vodi žena.

Ko sem pred davnimi leti sam dobil to subvencijo za samozaposlitev, smo prej imeli tridnevni podjetniški tečaj in tam je moral vsak predstaviti svoj poslovni načrt. No, in je en model prijavil, da bo imel ročno avtopralnico. Ko smo to skupaj analizirali, se je prav tako izkazalo, da ne bo nič zaslužil (stroški najema prostora, vode, elektrike, čistil, dela, davki, prispevki ... so komaj pokrili 8 urno polno zasedenost pri ceni, kot jo je postavil). Pa je model rekel, ni panike, foter je avtomehanik, avte bom pral na njegovem dvorišču, vodo in elektriko pa napeljal iz delavnice;-)

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

IceIceBaby ::

200-300 € na mesec je več od nič, sploh če iz tega zračunaš urno postavko.


No ja, če je za tebe cilj podjetništva zaslužiti dobre 3 jurje v enem letu potem pa zapreti firmo, go for it. Ampak temu se imho reče fail.

Kar se tiče urne postavke... verjetno nikoli nisi imel opravka z lastnim podjetjem. Dela je veliko že samo s tem, da imaš poslovanje urejeno. Potem pa so tu še dejanska dogovarjanja s stranki, odgovarjanje na maile, urejanje strani, servisiranje avtomobilov, organizacija...

Ko enkrat to delaš sam, lahko še kakšne stvari zmutiš, kot je to navada pri s.p.


Ja, to se res obnese. Sem že videl precej takih primerov, ki so se precej žalostno končali. Se hitro zgodi, da zaradi neznanja samo obresti presežejo ceno rač. servisa.

Če pa že na vsak način hočeš sam voditi knjige rabiš pa kar nekaj časa. Pa se spet tista urna postavka še bolj zmanjša.

fosil ::

Obstaja pa še ena možnost.
Lahko da gre tukaj za popoldanski s.p. Prispevki so tako potem minimalni.
Če nekje delaš za minimalno plačo, ti lahko 200 eur dodatka na mesec že kar nekaj pomeni.
Tako je!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fosil ()

PaX_MaN ::

Za servise/karamboliranost/okvare mi j pri rent a carju vseeno (tudi držaji rent a carji ne pišejo teh podatkov).

Hrmpf, v tuji državi, z drugačno vozniško kulturo, po možnosti še z zamenjanimi pasovi, po nepoznanih cestah furat s tehnično neizpravnim vozilom...
Ampak tudi če si samo Slovenc, potem bi pa sploh moral vahtat, glede na (pregovorno) stiskaštvo in hvatanje krivin povsod kjer se da.
Ne bi, hvala.

Okapi ::

Pa se spet tista urna postavka še bolj zmanjša.
Koliko pa je urna postavka, če brez dela čemiš doma in se samemu sebi smiliš?

O.

Brane2 ::

Meni je pa stvar načeloma všeč. Dokaj agresivno zastavljena.

Je mnogo uporabnikov, ki bi radi bili mobilni, ne bi pa plačevali polne cene najema in ki nisi picajzlasti glede kakovosti avta. Recimo kaki študenti, ki pridejo sem turistično in bi ostali nekaj dni ali mogoče teden.

Tedenski najem je za dva-tri mandlce dobesedno pest drobiža po glavi.

Kar se porabe tiče, je sploh omemba tega smešna. Nabaviš avto od €20k+ potem se pa naslajaš nad tem, da "prišparaš" 2L/100km. Pri tem pa spregledaš stroške amortizacije sploh pa stroške "brezplačnih" servisov itd.

Pravzaprav mislim, da bi se idejo dalo peljati še korak naprej.
On the journey of life, I chose the psycho path.

IceIceBaby ::

Kako veš, da se račun ne izide, če sploh ne veš, kakšne stroške ima v resnici? Mogoče mu recimo računovodstvo zastonj vodi žena.


Ker s takimi cenami ne pokrije niti amortizacije avtomobilov in vseh stroškov. Tudi če tisto računovodstvo in ostale stroške odpišeš ni bistveno boljše.

V najboljšem primeru bo zadeva prinesla nekaj malega denarja, dokler bosta trenutna avtomobila OK. Potem, ko bo treba nove avtomobile nabavt bo pa kredit vzel al kaj?

Lahko da gre tukaj za popoldanski s.p.


Če hočeš subvencijo je treba odpreti "polni" s.p. Če ima popoldanca ni dobil subvencije.

Koliko pa je urna postavka, če brez dela čemiš doma in se samemu sebi smiliš?


Ne pravim, da mora doma čepet. Ampak naj človek najde nekaj, kar se vsaj na papirju izide. Ni tako težko, malo je treba naštudirat pa sistematično se je treba lotiti zadeve in dejansko lahko nekaj rata iz tega.

Je pa sigurno boljše ostati doma, kot, da rineš z glavo skozi zid in probaš vsako bedarijo samo zato, ker jo pač lahko probaš.

St235 ::

kst so deč po zadnjem postu ti nisi vodenja s.p.-ja videl niti od blizu.
Dela je veliko že samo s tem, da imaš poslovanje urejeno.

Dela s čim, da vneseš 5 računov na teden? al da vpišeš 10 postavk v glavno knjigo? al te zdela priprava potnega nalogo?
Dela z vodenjem podjetja pri s.p. kot si ga je zastavil tale ni več kot uro na dan, pa če vse forume zraven prebereš. Če mu nadaljno uro pobere pranje avta in gledanje pornografije, mu še vedno ostane več kot dovolj časa.

Vodenje knjig za enostavno knjgovosdtvo ti vzame en dan, da obiščeš tečaj. pika amen, če si kolikor toliko inteligenten.

Okapi je povedal lep primer, kako z malce iznajdljivosi lahko zmanjšaš številne stroške. Mogoče majster na črno šraufa avtomobile, pa mu bo s.p. prišel prav,da bo lahko dle prek firme nabavljal. Lahko plačo zasluž z farmnjem golda v WoW pa mora nekje denar oprat. Možnosti so neskončne. Človek se je z takih in drugačnih razlogov odločil za firmo. Trdno sem prepričan, da je to bolje kot če bi vlekel socialno podporo.

Če hočeš subvencijo je treba odpreti "polni" s.p. Če ima popoldanca ni dobil subvencije.


Nikjer ne piše, da je dobil subvencijo, mogoče ima tole popldan zraven avtomehanične firme.

PaX_MaN je izjavil:

Za servise/karamboliranost/okvare mi j pri rent a carju vseeno (tudi držaji rent a carji ne pišejo teh podatkov).

Hrmpf, v tuji državi, z drugačno vozniško kulturo, po možnosti še z zamenjanimi pasovi, po nepoznanih cestah furat s tehnično neizpravnim vozilom...
Ampak tudi če si samo Slovenc, potem bi pa sploh moral vahtat, glede na (pregovorno) stiskaštvo in hvatanje krivin povsod kjer se da.
Ne bi, hvala.


Povej mi en renta-a-car, ki ti pokaže servisno knjigo, ima na netu napisane kilometre...? Meni je važno, da imajo zadeve poštimane in da avto dela, jamči za to pa mi najemodajalec tudi z tem kako ravnat če gre kaj narobe. Če je avto star 10 let nikjer ne piše da ej tehnično neizpraven ali da je z njim karkoli narobe.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

Okapi ::

Imaš dva stara avtomobila, za katera bi mogoče dobil po jurja na sejmu. Pa razmišljaš, a bi se dalo mogoče z njima kaj več zaslužit. Če bo vsakega uspel oddati za pol leta na leto, bo z vsemi stroški vred zaslužil več, kot če bi ju prodal. Za povrhu pa bo mogoče odkril tržno nišo cenenega najema avtov.;)

O.

fosil ::

Verjamem da se nekomu, ki dobro zasluži ne bi ljubilo jahat z vso birokracijo ene firme za 200 eur zaslužka na mesec.

Ampak predstavljaj si situacijo. Zaposlen si za minimalno plačo, žena pa je po možnosti doma brezposelna in na socialni podpori. Pa še doma imaš dve stari gari.
V takem primeru ti že 200 eur na mesec lahko pomeni kar soliden denar.

Jaz bi rekel da gre tukaj bolj za nek dodaten zaslužek, kot pa za biznis s katerim bi obogatel.
Tako je!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fosil ()

borisk ::

Rač. sevis te pride vsaj 500 eur na leto (ja, rabiš ga, če nočeš plačevat neumnih kazni). Stoški poslovanja tudi niso nič. Pisarniški material, žig, razna varstva pri delu, objava na ajpesu, vodenje poslovnega računa... Posamezne postavke so sicer zanemarljive, ampak na koncu te tudi to pride kakšnih 500 eur na leto.


za takle sp lahko vodiš vso računovodstvo v enem exel fajlu. Posluješ lahko brez žiga, ki pa stane 5€. Mislim da tudi poslovnega računa ne rabiš, ker se ne gre za novo pravno osebo, ampak je na vsem tvoje ime.

IceIceBaby ::

kst so deč po zadnjem postu ti nisi vodenja s.p.-ja videl niti od blizu.


Nekaj "malega" izkušenj imam s temi zadevami.

Kaj točno ti pobere čas? Vse to kar si napisal, poleg tega pa še samo dogovarjanje s strankami, iskanje strank (sami od sebe verjetno ne stojijo v vrsti za najem starega megana), telefoni, maili, organizacija najemov, zajebancije z zavarovalnicami, ko gre kaj narobe, zajebancija z davčno, ko ti nekaj narobe zračunajo in še 100 podobnih, nenačrtovanih malenkosti.

Okapi je povedal lep primer, kako z malce iznajdljivosi lahko zmanjšaš številne stroške. Mogoče majster na črno šraufa avtomobile, pa mu bo s.p. prišel prav,da bo lahko dle prek firme nabavljal. Lahko plačo zasluž z farmnjem golda v WoW pa mora nekje denar oprat. Možnosti so neskončne. Človek se je z takih in drugačnih razlogov odločil za firmo. Trdno sem prepričan, da je to bolje kot če bi vlekel socialno podporo.


Če zraven dela nekaj na črno oz. pere denar, hvala bogu. Če pa govorimo o sami ideji in izvedbi je pa ta zelo slaba. Ideja sama po sebi niti ne, sem prepričan, da bi tak low-cost rentacar lahko delal solidno. Ampak ne na tak način.

Če na papirju v najboljšem možnem scenariju ostane par 100 eur čistega na mesec bo v realnosti zadeva sigurno propadla po nekaj mesecih.

Imaš dva stara avtomobila, za katera bi mogoče dobil po jurja na sejmu. Pa razmišljaš, a bi se dalo mogoče z njima kaj več zaslužit. Če bo vsakega uspel oddati za pol leta na leto, bo z vsemi stroški vred zaslužil več, kot če bi ju prodal. Za povrhu pa bo mogoče odkril tržno nišo cenenega najema avtov.;)


imho bi več zaslužil, če bi prodal ta 2 avtomobila in denar vložil v nekaj z malo večjim potencialom.

Ampak ok. Če ljudem paše delati take bedarije naj jih delajo. Zakaj bi se malo pomatral in s sistematičnim delom naredil nekaj dolgoročnega in donosnega, če lahko državi spuliš subvencijo in eno leto uživaš v 300 eur na mesec.

Okapi ::

1. - to o subvenciji ste si kar izmislili. Kje piše, da jo je sploh dobil za ta posel?
2. - sam priznavaš, da ideja sama po sebi ni tako slaba. Mogoče model pač s čim manj stroški preizkuša, ali bi se dalo s tem kaj zaslužit. A po tvojem je edina možnost, da vložiš sto jurjev in se zadeve takoj lotiš na veliko?

O.

IceIceBaby ::

1. nisem nikjer napisal, da je dobil subvencijo. Če jo je potem je sigurno "polni" s.p. in plačuje vsaj 290 eur prispevkov na mesec. Če je "popoldanski" s.p. lahko plačuje tisti pavšal ampak nima subvencije, kar pomeni 4000 eur manj prihodkov prvo leto.

2. V določene zadeve je žal treba najprej vložiti veliko denarja, da sploh lahko zalaufaš. Ko sem še delal na spletnih trgovinah sem od strank pogosto slišal nekaj v stilu "Zdaj bomo naprej prodajali potem bomo pa vlagali v oglaševanje".

Z minimalnim vložkom se običajno delajo stvari, ki imajo visoko dodano vrednost. Low-cost zadeve pa so skoraj izključno rezervirane za ljudi, ki že na začetku vložijo velike količine denarja in pričakujejo počasne returne skozi obdobje nekaj let.

Brane2 ::

Zakaj rabiš toliko oglaševanja za par avtov ?

Povežeš se s kako firmo, ki ima opravka s študenti-turisti, pa je.
On the journey of life, I chose the psycho path.

St235 ::

recimo čez dan dela v avtomehanični delavnici za 600€na mesec, žena je doma ker je diplomirana FDVjevka in že 5 let išče službo (karikirano). Tak popoldanski s.p. ti navrže kakih 200-300 €na mesec. Žena dobi izkušnje iz računovodstva, stroškov pa praktično nimaš, ker si z šefom zmenjen, da lahko avte popoldan pri njemu poštimaš.

Hudičevo dobro nam gre v tej državi, da se lahko nekateri tako zmrdujejo nad 200-300€ mesečnega dohodka.

IceIceBaby ::

Brane2, nisem napisal, da rabiš veliko. Ampak "se povežeš s firmo..." tudi terja nekaj časa, provizijo itd.

Hudičevo dobro nam gre v tej državi, da se lahko nekateri tako zmrdujejo nad 200-300€ mesečnega dohodka.


Teh 200-300 eur je, če računaš subvencijo in praktično stalno zasedenost obeh avtomobilov. V praksi to pomeni, da boš delal minus takoj, ko ne bo več subvencije, ko se ti en avto pokvari in porabiš en teden za popravilo, ko ne najdeš stranke za mesečni najem...

Brane2 ::

Če imaš vsaj osnovne avtomehanične osnove, skoraj ni vraiante, da bi ti avto stal en teden.
On the journey of life, I chose the psycho path.
««
«
1 / 6
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako do bogastva? (obdavčitev v slo) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11421872 (18823) NikolormousB
»

Najbolj iskani/plačani poklici - možnost podjetja (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5914230 (12016) maxipin
»

Brez podjetja te ne jemljejo resno (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13823821 (20002) spajdrmen
»

Podjetniška ideja: Profesionalni nakupovalci (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9815561 (12877) fosil
»

Samostojni podjetnik kako do denarja (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7219929 (17648) lopov

Več podobnih tem