» »

Je to piratstvo al je?

Je to piratstvo al je?

Muflon1 ::

Torej pirat si če od nekod skineš en program za katerega nisi plačal in potem ta program ali uporabljaš ali pa ga zapečeš in prodaš naprej. Torej je tudi to če ma človek kopirnico in kopira učbenike in knjige za katere avtorju nihče ne da dinar in služi s tem piratstvom knjig:D zakaj se nihče ne buni? kopirnimojster sam državi davek plača pa je vse u redu. Sej ni kompletna knjiga porečete? Ma pol je pa isto če en Rip prekopira in služi s tem sej ripi tud nimajo filmov in muzike notri torej niso kopije iger ampak samo del igre. Pol je treba samo še državi davek plačat pa gremo na juriš kopirat ripe?
Tole mi je dons kapnilo na glavo pa sm mogu na Slo-Tech izlit...:D
Stran za ljubitelje skuterjev http://runnerklub.20m.com

Tomi ::

Ta je pa dobra:D
Povej to BSA in državi, pa boš takoj dobil mesto v državni ustanovi, vse plačano>:D
metrodusa.blogspot.com

||_^_|| ::

ej gremo se pobunit:)

OrlyTM ::

Hja ... sam tko je ... od vsake kopije gre nekaj kesha za avtorske pravice in zadeva naj bi se s tem pošlihtala, čeprav je pa res čudno ja ... lahko bi se obesu na to sceno.

Kaj pa bi dosegu, je pa povsem drugo vprašanje :)

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

ABX ::

V Italiji je to ze dosti casa prepovedano. Kolegi, ki studirajo v Italiji so bili full preseneceni kadar v knjiznici jim niso dovolili fotokopirat strani knjig.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

kuzifix ::

Jah sej pr nas tud ne mores povsod knjig fotokopirat oz. jih nekateri nocejo fotokopirat kao da lahko imajo probleme. Na faksu (FRI) moras met kao "pismeno izjavo avtorja da si lahko sfotokopiras". :D. Sfasta. Gres pac drugam in je. Me pa zanima ce bi ti tezili tud zaradi knjig ki se jih ze nekaj casa ne da dobiti (Kladnik: Osnove fizike za tehnike recimo ... Izsla je enkrat v 60. letih ali nekaj tasnega) ...
Sometimes I think the surest sign that intelligent life exists elsewhere in the universe is that none of it has tried to contact us.

Muflon1 ::

Js sm za to da se pirati združijo in od vsake svoje prodane kopije namenijo recimo kakih 10-25 SIT za avtorje iger pač tolk da nehajo težit:D.....ali pač ne?:P;)
Stran za ljubitelje skuterjev http://runnerklub.20m.com

tejo ::

Namenite 50 SIT (kot za varovanje voda ob nakupu barve), potem pa naj res že enkrat dajo mir!

Ali pa naj znižajo cene iger za 6k SIT!

undefined ::

Jaz sem enkrat hotel kopirati nekaj strani ene knjige v knjigarni, pa se je (starejši) tip tam ful zabunil, da je to kršenje avtorskih pravic, in mi ni hotel dat knjige na posojo (tud za domov ne), čeprav sem imel plačano članarino in vse. >:D

tejo ::

To se ti je zgodilo zato, ker si hotel kar tam skopirat nekaj strani knjige in je vedel, da če jo boš odnesel, da boš pač tiste stvari drugje skopiral.

undefined ::

...and the grass is green. :D

Duh!

andrej ::

bizi10: seveda se bunijo. In kolko mi je znano morajo fotokopirnice placat drzavi nekaj, isto kot radijske postaje...

Glede ripov pa bi blo vse jasno be bi si prebral copyright kjer pise, "v celoti ali po delih...". Torej, niti posameznih delov ni dovoljeno kopirat...

undefined ::

Zato pa kupiš skaner in ink-jet/laser printer, pa imaš svoj (skoraj) brezplačen fotokopirni stroj. :D

Tr0n ::

Ah, kamorkoli sem nesel kaksno knjigo za skopirat, so jo bp tudi skopirali. Se vezavo so dali zraven :).

luni ::

Uh kako da ni problema? Tud v soli te bo kaksen profesor opozoril da kopiranje knjig ni dovoljeno ampak noben ne dela neke tezke burke iz vsega skupaj. Zakaj? Zato ker za knjigami ni take ultra mogocne zalozniske industrije, ki bi pritiskala na vse mogoce drzavne ustanove da se to prepove. Jebiga.
Artificial Intelligentia

poweroff ::

Moja izkušnja s kopiranjem in založbami je pa taka... en profesor iz ZDA mi je enkrat razlagal kako njegove knjige ki so obvezno čtivo za študente založbe tiskajo s trdim ovitkom. To pa zato, ker vedo da bodo študentje knjige zagotovo kupili, take knjige so pa dražje.
Glede kopiranja pa tole... ko sem bil v Angliji nam na univerzi tudi niso pustili kopirati knjig... rečeno je bilo celo da pokličejo policijo če nas zalotijo... tako da smo kopirali na skrivaj in v strahu.
Sicer pa je kopiranje knjig prepovedano tudi pri nas - če lastnika dobijo, plača veliko kazen.

Povejte mi pa raje tole: nekaj se govori o tem da naj bi ob nakupu praznega CDja vsak plačal še neko dodatno vsoto za avtorske pravice. Malce tole izgleda v stilu če kupiš CD si že kriv vnaprej... WTF???

Uporabnik ::

philips in sony, ki sta izumitelja cd-ja pač hočta met neki od tega... nima to nobene veze z piratstvom, pač sam da bi mogle druge firem plačevat XX$/CD

Muflon1 ::

To ja zdej nas bojo še firme kao obdavčle al kaj? Ja super no pol bom mogu čez ene par let doma ko bom šel na WC plačat glede na količino sranja davek državi zaradi onesnaževanja okolja:P
Stran za ljubitelje skuterjev http://runnerklub.20m.com

Yohan del Sud ::

ja bizi se absolutno strinjam. Samo vprašanje časa je ko bodo nehal prodajat školjke brez vage.

ABX ::

Ce nekdo patentira drek, potem bos moral pri sranju placevat avtorske pravice. :)

Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Dami ::

ABX: ROTFL:D
Ja pa sej če kupiš cd od sony al pa philipsa že tak plačaš vse kar moreš. Al to z avtorskimi pravicami mislijo da ti nameravaš gor na cd piratsko robo devat in boš ti plačaš za to robo al je prazn cdr že sam po sebi zadeva ki rabi avtorska zaščito (k knjiga recimo).
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

plizzzzzz ::

pirate je treba za zapahe dat vkup z gejtsom....

.. jez bom pa mau smajlijev pokradu zdele hehe...


0:):D:)):|8-):(>:D:8);((8-O:'(;(:)|O:P;)

gkovac ::

LOL ABX... torej... kaj bom naredu?... šel bom na patentni urad in patentiral drek...

si predstavljate kolk enga dnarja bom dobil? heheh... 6 milijard ljudi... pa če gre vsak enkrat na dan ... pa če vsak da 5 centov.... HUAAAA!!!!!

lp,SuLc
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

andrej ::

vseh stvari se ne da patentirat. Tak recimo ti ne mores kar tak ptentirat dolocene besede - recimo mama. To ne gre...:D

Avenger ::

Torej.. ne zdi se mi, da fotokopirci razen DDVja plačujejo državi še kaj - kao za avtorske pravice pa to. Ne gre. Ker obstaja zakon o avtorskih pravicah, da brez dovoljenja avtorja ni dovoljeno blablabla... torej je na vsak način potrebno dovoljenje avtorja, da se za vsak primer posebej odpove svoji pravici, oziroma dovoli kvazikršenje.

Tisto v knjižnjici, ko retardirani knjižnjičar ni hotel izposoditi knjige, ker je vedel kaj ji grozi, je kršenje tvojih pravic, ker ti MORA posodit knjigo, če si včlanjen v knjižnjico, plačuješ članarino etc. V teoriji lahko torej knjižnjičarju poveš da z določeno knjigo rad božaš punco po zelo določenem delu telesa, ker jo to vzburja, pa ti jo mora človek lepo posodit (knjigo), četud se mu zdi debilno, ogabno in skor kriminalno.

Tisto o pavšalnem zaračunavanju potencialne krivde glede CD-Rjev, je verjetno še en beden poskus dr.Drnovška, kako napolnit državnega prašičevca. Sicer je pa podobno urejeno v trgovinah, kjer so potencialna kraja, kalo, lom, kvarnost všteta v ceno proizvodov, pa se tud noben ne pritožuje, heh. Čeprov priznam,d a je tist s CD-Rji res mal bolj trapasto, če je sploh res...

Že vidim kam bo šel razvoj davščin, evo, naprimer tkole:
-davek na dodano težo: težja kot je oseba (po fizikalni, ne duševni teži) več poje, bolj onesnaži okolje (papirčki, tetrapaki, folije, fekalije) in mora zato plačat višji odstotek eko davka
-davek na talibane: če si talibanc, ali pa afganistanc, ali pa oboje, morš plačat dvojno karto za avion, ker obstaja verjetnost, da ga boš zaletel v lokalni WTC.
-davek na psa oz. pasji davek: plačilo pavšala sorazmerno velikosti psa oz. njegove čeljusti, ker pač obstaja verjetnost, da bo pes kdaj oglodal kost še živega človeka ali ženske. Davek preneha ko pes izgubi zobe.
-ma to gre lahko v neskončnost :D
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Tomi ::

Kolikor je meni znano, so pred par meseci v Avstraliji patentirali kolo.
Toliko o patentih:D
metrodusa.blogspot.com

Muflon1 ::

Ja to sm pa videl da je kolo patentiru sam ne vem ka bo mel od tega sej zdej ne more vsakemu ki bo kupu gumosafelgnom kasirat ker ma patent za kolo ane ane?

Stran za ljubitelje skuterjev http://runnerklub.20m.com

A.J. ::

Ka pa beseda Krščenfuržlgrauž? A jo lahko patentiram? :P

Avenger ::

Ne, lahko jo pa zaščitiš kot blagovno znamko...
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Razjarjeni avtorji dosegli zaprtje strani za posojanje kindle/nook e-knjig (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
12432629 (30037) BaToCarx
»

Mininova zmanjšuje obseg ponudbe, postaja legalna (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
28018945 (13704) Okapi
»

Kar se Janezek nauči ... (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
7412515 (8934) Okapi
»

Shakire piratiziranje ne moti (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
1569187 (6643) pss-m
»

Francija pripravlja ostrejšo protipiratsko zakonodajo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
13916168 (11480) redo

Več podobnih tem