Forum » Omrežja in internet » Najceneje do ADSLa
Najceneje do ADSLa
Ashrack ::
Kolegica bi vzela ADSL za kar seveda potrebuje stacionaren dostop. Ampak ker doma nimajo niti stacionarnega telefona, me zanima kaj se ji najbolj splača vzet in kater paket?
Glede ADSL paketov bi pa vzela osnoven ADSL 1024/256 študenstki paket.
Hvala za informacije
Glede ADSL paketov bi pa vzela osnoven ADSL 1024/256 študenstki paket.
Hvala za informacije
....
PaJo ::
Trenutno ti je edina resitev razvezan dostop preko siola ali pa kabelski internet. Je pa tudi za pocakat do 1.10., ko pricne T-2 trzit vdsl in bomo videli kaksne pakete in kje ga bo ponudili.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
Zaenkrat sm se tako zmenil:
V roku 2-3dneh pridejo pogledat če se da in potem se podpiše pogodba za stacionaren telefon in modri paket(študentski 1024/256)
Kaj pravte?
PAJO
Saj nočem razvezanega dostopa
V roku 2-3dneh pridejo pogledat če se da in potem se podpiše pogodba za stacionaren telefon in modri paket(študentski 1024/256)
Kaj pravte?
PAJO
Saj nočem razvezanega dostopa
....
Zakaj pa noces razvezanega dostopa?
Ce pogleds mesecno narocnino je siolov razvezan dostop res malo drazji in sicer 9700 SIT, ce pa vzames navadni telefon in studentski adsl duo pa te pride 9470 SIT, ampak placas prikljucnino za analogni telefon in prikljucnino za adsl, pri siolovem razvezanem dostopu pa placas le adsl pirkljucek in lahko pozabis na klasicen telefon (ter nejgove omejitve) in uporabljas le IP telfon, cena klicev pa je tako ista, le da mas v IP omrezju zastonj klice.
Jaz bi v takem primeru zagotovo vzel razvezan dostop, pa se IP-TV se da potem ceneje dobit zraven. Razmisli raje malo v tej smeri.
Vsekakor pa bi jaz pocakal do zacetka trzenja podjetja T2, ker ce bodo obdrzale govorice, bo imela 5000SIt stroskov za internet in ne bo potrebe po nobenega dodatnega telfona, ce pa ze bo potreba pa bo baje IP telefon pri njih stal 1k SIT na mesec, kar je resnicno malenkost
Ce pogleds mesecno narocnino je siolov razvezan dostop res malo drazji in sicer 9700 SIT, ce pa vzames navadni telefon in studentski adsl duo pa te pride 9470 SIT, ampak placas prikljucnino za analogni telefon in prikljucnino za adsl, pri siolovem razvezanem dostopu pa placas le adsl pirkljucek in lahko pozabis na klasicen telefon (ter nejgove omejitve) in uporabljas le IP telfon, cena klicev pa je tako ista, le da mas v IP omrezju zastonj klice.
Jaz bi v takem primeru zagotovo vzel razvezan dostop, pa se IP-TV se da potem ceneje dobit zraven. Razmisli raje malo v tej smeri.
Vsekakor pa bi jaz pocakal do zacetka trzenja podjetja T2, ker ce bodo obdrzale govorice, bo imela 5000SIt stroskov za internet in ne bo potrebe po nobenega dodatnega telfona, ce pa ze bo potreba pa bo baje IP telefon pri njih stal 1k SIT na mesec, kar je resnicno malenkost
Kako se pa uporablja ta IP telefon?
Glede T2 pa ne morem čakat ker se je ona vpičla v to in hoče čimprej!
Če bi bilo to zame potem bi brez problema vzel ta paket, sam ko pa je za od prijatelce mamo in sj veste da ženske in sploh pa mame ponavadi nimajo pojma glede računalnikov.
Glede T2 pa ne morem čakat ker se je ona vpičla v to in hoče čimprej!
Če bi bilo to zame potem bi brez problema vzel ta paket, sam ko pa je za od prijatelce mamo in sj veste da ženske in sploh pa mame ponavadi nimajo pojma glede računalnikov.
....
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Ashrack ()
Kolko siol trzi svojo IP telefonijo je rokovanje z njo popolnoma enako kakor z navadnim telefonom, tako da za userja se ne spremeni nic.
Sicer pa, ce se jim tak mudi pa naj placajo, en teden gor ali dol ne spremeni nicesar, ce zdaj par let niso nic imeli, itak bodo morali v vsakem primeru vsaj 14 dni cakat na bilokaki prikljucek
Za vec iskusenj okoli IP telefonov ti pa mora kdo drug kaj vec povedat, ampak kolko sem jaz to uspel videt in testirat dela cisto enako kakor klasicen telefon, le da ima malo vec dodatnih funkcij in na zalost se nisem zasledil prenosnih IP telefonov
Sicer pa, ce se jim tak mudi pa naj placajo, en teden gor ali dol ne spremeni nicesar, ce zdaj par let niso nic imeli, itak bodo morali v vsakem primeru vsaj 14 dni cakat na bilokaki prikljucek
Za vec iskusenj okoli IP telefonov ti pa mora kdo drug kaj vec povedat, ampak kolko sem jaz to uspel videt in testirat dela cisto enako kakor klasicen telefon, le da ima malo vec dodatnih funkcij in na zalost se nisem zasledil prenosnih IP telefonov
fahrenGONE ::
Na IP teflon se ne dela faks in bo komaj drugo leto, ko bodo dobili nove pakete oz. tisti home hardver, ki ti ga dajo. Sem se menil s enim tam in zaenkrat je tako...
enough98 ::
Prenosni IP telefoni obstajajo. Nekateri (ce ne vecina) delajo na 802.11b/g.
Resitev za faxe je pa trenutno ATA (Analog Telephone Adapter).
Resitev za faxe je pa trenutno ATA (Analog Telephone Adapter).
Tr0n ::
Modri ADSL
Do 15.10. za uporabnike navadne in ISDN telefonske linije. Prikljucnina 2 SIT, 7.100 SIT mesecno za 1024/256.
Do 15.10. za uporabnike navadne in ISDN telefonske linije. Prikljucnina 2 SIT, 7.100 SIT mesecno za 1024/256.
Mavrik ::
Tr0n, beri poste.
Ampak ker doma nimajo niti stacionarnega telefona...
The truth is rarely pure and never simple.
Paramedic ::
Če se da na IP priključek priklopiti analogni telefon, a se da potem tudi navadni 56k modem z njim uporabljat ?
End transmission.
da lahko uprabis analogni telefon kot ip telefon itak rabis nek vmesnik, zdaj pa ce zna ta vmesnik prebavit se piskanje anlognega modema pa ne vem, sploh pa ne vidim smisla da bi kaj takega sploh pocel, ce imas pripelano ze ip omrezje do telefona itak ponucas raje mrezno karto in picis zadevo tako kot je treba - hitro in zanesljivo
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Znižanje stroškov ADSLja (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 11437 (10139) | Lonsarg |
» | AMIS telefonijaOddelek: Omrežja in internet | 2930 (2732) | Bakunin |
» | SIOL Duo paketOddelek: Pomoč in nasveti | 3544 (2990) | farko |
» | SIOL ADSL2+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Omrežja in internet | 37545 (16952) | Primoz78 |
» | ADSL brez ISDN - končno (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 17226 (11853) | Tr0n |