» »

WATER COOLING Moja zadnja tema preden grem v vojsko !!

WATER COOLING Moja zadnja tema preden grem v vojsko !!

morphling1 ::

Če prav sem že čisto opustil bivanje na tem forumu, sem si vseeno rekel da bom še enkrat postal, mogoče bo pa kakšen pobral kako idejo. Torej to je moj novi zelo zelo predelan sistem, edino še spiralni bloki pridejo, ko bodo narejeni.

Se opravičujem zaradi slik tistim na dial upu, kjer sem pa nažalost tudi sam.
Hja kaj sem pridobil, 4°C nižjo max. temp cpu-ja, zdaj je 35°C TB 1.2@1475 2.02V (tudi z dvigovanjem V nisem veliko pridobil mogoce se kakih 30MHz, ampak je na nastavitvi 9.5*155 pc hitrejsi kot pa 10*150, pod ta fsb se pa sploh ne spuščam, moram pa povedat da je bil prejsni TB 1G, ki mi je crknil (1.2G je bila zamenjava v garanciji) dosti bolj overclockabilen, saj mi je delal na 1.56G@2.17V z slabsim hlajenjem.Največ sem pridobil predvsem zaradi Eheim 1250 pumpe, ter 1/2" cevi. Ventilatorje sem tudi zamenjal ampak so v bistvu nižjega pretoka kot Sunona ki sem jih imel prej, so pa dosti tišji, škoda ker ne morete slišati sistema, ker je skoraj neslišen in moj spanec je seveda dosti lažji. :))
Odgovarjam do nedelje zvečer, potem pa smer Vrhniška vojašnica.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Malecky ::

Zanima me sam to kwa maš zmešan v "vodi"?

Moja ideja z metilenom je propadla no mrbit še ne sam mi je eden povedal da sam reagira s kožo tako da se čut kot -20.

Jest sm mislu dat destilirano vodo+nekej za modro barvo.

TESKAn ::

Mene zanima, kje si kupu pumpo, kolk je bla, kake vrste je in kolk hrupa dela?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Hladilna tekočina VW G12 v razmerju 1/3.
Pumpa je Eheim 1250 (1200 l/h) deluje tako potopno kot nepotopno (pri meni). Ker sem jo zelo dobro antivibracijsko vpel je zelo tiha, postavljena samo na tla pa zaradi vib. kar glasna. Kupil v Hobby program trgovini v centru Lesnina na Brdu. Cena 19900sit, ja vem zelo draga, ampak ker so Ehim pumpe ene najboljših na svetu je temu primerna tudi cena, ki btw. v ZDA ni nič manj (67$ + min 15$ ptt = 19600sit ali več). Pa še nekaj ima kar druge običajno nimajo je oklopljena proti EM sevanju, in jo zaradi tega brez težav uporabljaš v rač. ohišju.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Malecky ::

emm 1 h.t./3vode?

Antifriz sux!

LordWorm ::

Zelim ti prijetno odsluzevanje vojaskega roka.
:)

Ja 30% ht. 70% vode, antifriz že sux, ampak ne G12.

Garrett13, tudi jaz upam da bo prijetno:))

mortal ::

Mene pa zanima kje si dobil ta hladilnik. Oziroma katerega priporocas ?

Hladilnik je od Lade in ga zelo priporočam. Jaz sem samo še naredil nove vhode za quick click priključke.

burekar ::

Ej, Morphling, a mi lahk ti izrežeš eno bakreno ploščico, da jo dam med vodni blok in okoli jedra mojega celerona?
50*50*1mm mora bit.
Luknja za jedro:
Jedro je pravokotno, iz dveh nasprotnih si strani je oddaljeno od roba procesorja 20mm, iz drugih dveh nasprotnih si strani pa 19mm.
Povej, če se ti da izrezat tako zadevo, in koliko denarja hočeš zanjo.

mortal ::

od katerega modela LADE pa je hladilnik ???
Kje pa si kupil ventilatoje za na hladilnik in mrežice ???

Nebi bilo nobenega problema naredit to ploščico, razen tega, da če slučajno nisi opazil naslova teme mi do odhoda v vojsko ostaja še prib. 10h in mi nekako ne znese :D

Hladilnik je od Samare, ventilatorje pa sem kupil v HTE na Roški v Lj. delajo pa na 7V z zelo enostavno modifikacijo na napajalnem priključku. Mrežice sem pa sicer kupil že dolgo nazaj na Globalcool.net ,sem jih pa videl tudi v HTE

PsiHO ::

morpling1 kulsko

ej en nasvet za vojsko al pa dva:
-ne mislt da smo v afganistanu in ne strelej svojih
-upi da nov slovenija sla v vojno:((((:'(
-mej se kul:D
-hmal prit back
-ajde

lp PsiHO:D:D
i fell the need, the need for mhz speed

zile ::

Zdele je že brez las, pa v popolni bojni opremi. :D
Ej Morphling1, do 1. maja bod nazaj k bo mreža, tko kot vsako leto.
Have fun.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zračno? Vodno? (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
688160 (7073) Galaxy
»

Vodno hlajenje!! (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

32222128 (13258) Dr_M
»

Pomoč pri vodnem hlajenju (strani: 1 2 3 )

1366608 (5111) Jure2k
»

Izbira črpalke

101306 (1156) Matek
»

Moja nova zelo modificirana kišta in blok, veliko slik! (strani: 1 2 3 4 5 )

22518008 (13090) the_unborn

Več podobnih tem