Forum » Pomoč in nasveti » Garancija v Sloveniji za nakup v tujini?
Garancija v Sloveniji za nakup v tujini?
Bass0 ::
Matra me firbec za sledeči primer: če kupim prenosnika v tujini (EU), ali obstaja kako določilo, če lahko uveljavljam garancijo pri nas?
Uradni zastopnik za Acer mi je povedal, da njihov servis v Sloveniji v tem primeru ne nudi garancije, torej se moram obrniti na državo, kjer sem zadevo kupil. Če je to na drugem koncu Evrope, mi ne ravno diši.
Ali je kako uradno pravilo ali so pogoji od družbe do družbe drugačni? Ve kdo za kako družbo (IBM, Toshiba, Apple...), ki bi mi to omogočala?
Uradni zastopnik za Acer mi je povedal, da njihov servis v Sloveniji v tem primeru ne nudi garancije, torej se moram obrniti na državo, kjer sem zadevo kupil. Če je to na drugem koncu Evrope, mi ne ravno diši.
Ali je kako uradno pravilo ali so pogoji od družbe do družbe drugačni? Ve kdo za kako družbo (IBM, Toshiba, Apple...), ki bi mi to omogočala?
BigFoot ::
Nabavi si prenosnik ki ima mednarodno garancijo, pa nebi smelo biti problema. Sam imam Compaqov prenosnik in ko sem študiral v Kanadi mi je crknil ekran. Popravili so mi ga brez problema.
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12
Nebomgabiksa ::
Vse je odvisno od proizvajalca... Natančno preberi garancijski list in videl boš katere države so pokrite. Evropska garancija še ne pomeni Slovenija...
lukanium ::
Ja, HP/Compaq je kr ziher zadeva. se pa vseeno pri nas pozanimaj, za katere modele nudijo mednarodno podporo! Govorim iz lastnih izkušenj... sem imel enega iz ZDA, za katerega niso nudili podpore.
When a person can no longer laugh at himself,
it is time for others to laugh at him. [Thomas Szasz]
it is time for others to laugh at him. [Thomas Szasz]
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izkušnje s senetic.siOddelek: Kaj kupiti | 15917 (3409) | Dafer |
» | Garancija, 45 dni, nov izdelek (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 41638 (17163) | Furbo |
» | prenosnik v tujini - garancijaOddelek: Strojna oprema | 3545 (1577) | Formula 1 |
» | HP prenosniki: saj niso resni ?!Oddelek: Strojna oprema | 5897 (4157) | sash |
» | SO d.o.oOddelek: Kaj kupiti | 5683 (4630) | trzenje |