» »

HP prenosniki: saj niso resni ?!

HP prenosniki: saj niso resni ?!

Cokolesnik ::

Prijateljica se je pred kratkim odločila za nakup prenosnika HP NC6320 - serija ES779 (okoli 400 tisočakov) in me prosila za namestitev programske opreme, ki jo potrebuje. Pri tem sem naletel na kar nekaj težav in upam, da jih bom na slo-techu vsaj deloma če ne že v celoti rešil.

1. Namestitev gonilnika za zvok:
Na HPjevi spletni strani sem po navodilih namestil nekakšen Microsoftov audio gonilnik, nakar naj bi lahko namestil še pravi gonilnik za zvok - SoundMAX. Slednjega nikakor ne morem namestiti, ker mi že ob začetku namestitve javlja "The HDA Audio bus driver is required and not found." Slednjega sem, kot že rečeno namestil, a SoundMAX se na to požvižga.

2. Namestitev gonilnika za Bluetooth (nujno) in prstne odtise (zaželjeno):
Na HPjevi spletni strani v seznamu gonilnikov sploh ni gonilnika za Bluetooth, niti gonilnika za prstne odtise. Kaj pravite, kje ga potemtakem najdem? Nenazadnje morda celo pri drugem HPjevem prenosniku, a uporabnik naj sam ugane drug model?

Pravzaprav me najbolj čudi to, da poleg prenosnika kupec ne dobi prav nobene zgoščenke, kot je navajena večina uporabnikov računalnikov, prenosnikov. Če zajebeš zadevo (ko prideš do situacije, ko bi ponovno namestil OS - mimogrede, licenčno nalepko za namestitev Windows XP vseeno najdemo na prenosniku), potem si pomagaj sam in HP ti bo pomagal z majhnim "papirčkom" (celo okrogle, zgoščenki podobne oblike), kjer piše, da si morebitno ponovno namestitev programja uporabnik naj zagotavlja kar sam, z izdelanimi varnostnimi kopijami, vključno z gonilniki, prednaloženim OS itd.

Pravzaprav, če mene vprašate, si je HP sam kriv, da pameten uporabnik namešča Windows XP brez navlake, saj je v prednaložene različice vkljčeval še in še nepotrebne krame. Če smo pošteni in denarja polni, naj nemara poleg 400 tisočakov vrednega prenosnika kupimo tokrat še samostojno licenco za Windows XP?

In da ne govorimo o tem, da sem že rešil težavo glede namestitve SATA gonilnika za Windows XP brez disketne enote v prenosniku. Več o tem v posebni temi na tem forumu.
Kar razočaran sem nad HPjevo noviteto (prenosnik je namreč dokaj svež na trgu). ;(
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Matek ::

Tole meni malce smrdi. Kje je pa punca dobila zadevo? Da ni bolj kak šverc-komerc, jaz sem še vedno do sedaj dobil v roke CD z winsi in cel driver bundle.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

MEDENA ::

Maš tudi HP brez software-a. Torej brez Windoz in gonilnikov.

DominusSLO ::

laptop za 400k pa ne dajo enega pofukanega cd-ja z driverji zraven??:\

#000000 ::

Ja jest sem tud slišal za podobno zgodbo. Kolega ima isto HP star cca 1 leto, kupljen v trgovini (pri nas) poleg je dobil licenco in CD za Windows XP. Zadnič sem mu svetoval naj si namesti kak skype ali google talk, namesto da z puunco po GSM-u naklada. In mi je rekel da je to hotel že zdavnaj in da se nikakor ni dalo naštimat zvoka, nakar ga je nesel tja kjer ga je kupil, in so po nekaj dneh rekli da naj bi njegov HP imel neko napako oz. naj bi bil pokvarjen ter naj bi se z njim ne dalo uporabljati VoIP telefonije (niti se naj napake ne bi dalo odpravit) Ne vem sicer zakaj jim ga ni kar pustil tam, ampak zgleda nisi edini s to težavo. LP

klemen22 ::

HPja za 400k sit NE dobiš brez programske opreme (Winsev, driverjev). Če je pa kupila pri kakšen "dealerju" je pa to njen problem, ne pa sedaj HP neki v slabi luči kazat.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

#000000 ::

Eto pa glih to v slabi luči jih je treba kazat, zakaj lahko za recimo. gericom vedno najdem driver, četud mašine že par let ne delajo več ?? In ja tud če je bil kupljen nevem kje (z računom mislim) mora podpora delat, sej te podpore ni dolžna nudit trgovina ki je škatlo prodala ampak proizvajelec ki jo je naredil, torej v tem primeru HP in noben drug. LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

Azrael ::

Mhm, moje izkušnje s HP so take, da je od zelo zanesljive firme od združitve s Compaq ostalo samo še zelo precenjena znamka, kvaliteta izdelkov in podpora zanje pa je na psu.

Sedaj pa k problemu: Ali je zvok in ostala problematična periferija delala z uradno namesčenim OS? Sprašujem, ker so že bili primeri, ko na nekaterih HP notesnikih nikomur ni uspel usposobiti nekaterih komponent, npr. TV out (bila tema o tem na forumu).
Nekoč je bil Slo-tech.

Evil mind ::

Moja sestra ima tud HP-ja. Pa je mela lih tako probleme z zvokom. Ampak problemi na srečo niso bili strojni. Bili so problemi z drajvi. Zvok je pa šteku če si ga predvaju. Zdej pa lepo dela. In še to winsov zravn ni dobila drajve pa je.

darkolord ::

A "HP Integrated Module with Bluetooth Wireless Technology Software" ni tapravo?

Tarzan ::

Nov HP prenosnik, za 260 jurjev, zraven CD z Windows XP Home in še en CD na katerem so gonilniki. Zaenkrat vse deluje tako, kot je treba. Pri nakupu prenosnega računalnika za tako ceno bi človek pričakoval zraven tudi operacijski sistem in gonilnike. Pri katerem podjetju pa je zadevo kupila? Je morda kupila računalnik, ki ga je nekdo "izgubil"? >:D

Prodajajo se tudi laptopi brez posnetega OS, oziroma gor ždi FreeDOS, ki ga potem nadomesti Windows XP ali pa kakšna od distribucij Linuxa, v prvem primeru gre verjetno za gusarsko verzijo, tako da je kakršno koli sprenevedanje brezpredmetno, v drugem primeru pa... HPjevi prenosniki imajo kar lepo podporo na Linuxu.

Klemenn ::

probej za hec na windowsupdate? začuda majo tm tut določene gonilnike :\

IceIceBaby ::

Nov HP prenosnik, za 260 jurjev, zraven CD z Windows XP Home in še en CD na katerem so gonilniki. Zaenkrat vse deluje tako, kot je treba.


Same here. Ko sem dobil računalnik sem not dal CD in v pol ure sem imel naložen delujoč sistem. Ne vem v čem je problem, svinjarije ni toliko, če ti pa kak program ne paše pa preprosto klikneš "uninstall" pa je.

Mirč ::

ja to ni problem rešit(zvok,bluetoth)
1.zvok (patch rabiš-na cd.ju je ),dobi pa se ga na internetni strani od proiz.zvočne.
2.bluetoth pa moreš v device manageru poiskat pa izklopit enega(microsoftov ne deluje)

Duhec ::

Če kupiš HP-ja (pc ali prenosnik) brez Windows operacijskega sistema (samo Linux) potem zraven ne dobiš od gonilnikov za Windows nič. Imaš pa na HP strani vse. Za NC6320:
HP6320
Bluetooth
Če kupiš HP z licenčnimi Windows (nalepka na ohišju) potem dobiš zraven vse.Tako recovery disk z vsemi gonilniki kot WinXP-SP2 cd,antivirusnik, program za peko ter še kaj.
Seveda, če je kupljeno pri nas preko enega od dveh HP distributerjev (Diss ali Avtera).
Če je bilo kupljeno preko kakega drugega uvoznika pa bi moral biti kupec dovolj osveščen, da se pred nakupom pozanima o priloženi programski opremi, licenci, slovenskih navodilih, trajanju garancije, lokaciji garancijskega servisa in ne kupuje brez računa.
@Cokolesnik, pozanimaj se pri prijateljici kje je sploh to kupila, je dobila vsaj garancijski list itd. Načeloma je pri notebookih v kartonasti škatli vse.Celo HP nalepka o pristnosti je prelepljena, da se ve, če je nekdo že odpiral vsebino.
Mogoče pa prodajalec kaj več ve o priloženi programski opremi.>:D
Moje mnenje po treh letih prodaje HP (PC in prenosniki): Pri HPju špila vse kot je treba in ni slabih izkušenj !

Edit: Popravil link

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Duhec ()

Good Guy ::

za zvok pojdi v bios in se prepričaj da je onboard zvok omogočen..

za dravejre pa pojdi na microsoft updejt,kjer ti skoraj gotovo najde vse driverje kateri ti falijo oz so starejši od nove različice...
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

Cokolesnik ::

Fantje, najprej hvala za dober odziv. Nekaj novih informacij:

- Duhcu hvala za link za Blutetooth - res sem ga spregledal v rubriki "softwerskih dodatkov" na HPjevi spletni strani;

- tudi jaz sem bil do sedaj vedno navajen priloženih zgoščenk z OS, gonilniki ipd. pri HP-ju, zlasti če je na pokrovu prilepljena licenčna nalepka in zlasti, če se nikjer pri opisu prenosnika ni navajalo, da prenosnik nima priložene nikakšrne programske opreme;

- da ne bo dilem, kje je bilo kupljeno, kdo je uvoznik in kdo je pravzaprav vpleten v reševanje problema - uvoznik DISS, prodajalec MIMOVRSTE ( link do prodajalčeve strani za sporni prenosnik). Pri slednjem so mi sicer dobrodušno poslali link z gonilnikom do HPje strani za zvočno kartico, a to sem glede na okoliščine sam najprej poskusil, ker sicer gonilnikov na zgoščenki kot že rečeno sploh ni;

- sem pa ugotovil z googlanjem po frazi "The HDA Audio bus driver is required and not found.", da imajo nekateri lastniki IBM prenosnikov POPOLNOMA isti problem ( link), in da so omenili rešitev v Microsoftovem NOVEJŠEM gonilniku za nesrečni HDA Audio bus driver, ki je kao predpogoj pred namestitvijo HPjevega gonilnika za zvok (AudioMAX). Microsoft svoj novejši gonilnik objavlja v tem članku, vendar na dveh straneh besedila ne najdem linka za DL, ga je pa nekdo na omenjenem forumu IBM prenosnikov našel in sicer tukaj. Jaz sem šel tokrat še dlje in izvohal verzijo (sicer ne za omenjen HP prenosnik) a za WinXP SP2 z iskanjem ključne besede Q888111 - tukaj. Ali bo zadeva delovala, bom ugotovil in tukaj napisal še danes.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Zgodovina sprememb…

Gwanaroth ::

V familji mamo 3 prenosnike, vsi HPji in zaenkrat še nisem mel problemov z driverji. Vse se da dobiti na netu, le pobrskat je treba.. Edino zraven enga sem dobil Win XP s prednaloženimi driverji ter še nekim HPjevim softwarom pa ga niti nisem instaliral. Najraje sveži install + driverji z neta + ostalo kar ti paše.
Lights often keep secret hypnosis..

Gwanaroth ::

Cokolesnik, in kaj manjka TEMU linku, kjer imaš VSE driverje za tvoj laptop?
Lights often keep secret hypnosis..

Leks ::

Kolikor imam jaz izskusnje s HP prenosniki imam zelo dobro mnenje o tej znamki. V roke sem dobil tudi veliko prenosnikov iz Renew programa in v vseh je bil zraven OS in pa CD z driverji.

Pri zadnjem nc6120 je bil OS na DVDju, priložen pa je bil tudi CD z driverji. Edini majhen problem pri renew je da so bili pri tej seriji nc6120 prednaloženi XP v španskem jeziku :), amapk zraven je bil DVD, win XP -eng, tako da potem ni bilo problem na novo nalozit.

Kar očitam HPju pri njihovem renew programu je to, da bi lahko nekoliko bolj skrbno pospravili kablovje in knjige not v škatlo, ne pa da je kar tako skupaj nametano (ne pri vseh modelih)!

Drugače pa čez Hp nimam slabih besed.

Lp

TribesMan ::

HP je zadnje cajte zelo švoh na supportu. Jih mamo v službi in vam povem da mam velikokrat probleme ko je treba namestiti OS na novo. Tisti njihovi Restore CDji so pa itaq bolj šala kot kaj drugega, je tolk spama naloženega zraven da je sistem neuporaben še preden ga začneš uporabljat.

Prenosniki so pa sploh šit, ker je še več driverjev in še manj jasno kaj je v sami mašini. Potem pa iščeš po HPjevi support strani in zdownloadaš glih 10 različnih driverjev preden kaj pametnega najdeš.

Na tem področju je IBM še vedno dve svetlobni leti pred vsemi s svojim Software Installerjem, ki se sam poveže na net, najde vse driverje in jih downloada in instalira praktično brez posredovanja uporabnika. Vse kar lahko narediš je to da izbereš kakšen paket ki ga nočeš instalirat in da stiskaš next...
Pa na koncu vedno vse deluje kot treba...

Eni so bodo mogl še precej naučit :/
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Gwanaroth ::

Potem pa iščeš po HPjevi support strani in zdownloadaš glih 10 različnih driverjev preden kaj pametnega najdeš.

? Si ti resen?
Je tako težko it na tole stran, vpisat model laptopa, za katerega rabiš driverje, na naslednji strani zbereš OS in že se ti izpiše seznam _vseh_ driverjev, ki jih potrebuješ za tvoj model.

Nevem no, če je to ravno takšna znanost..
Lights often keep secret hypnosis..

Cokolesnik ::

Pogovor s HP slovenija, danes dopoldne:

- dober dan, xxx pri telefonu
- HP: dober dan
- potreboval bi nekoga za HP prenosnike, za tehnicno vprasanje. Na HPjevih spletnih straneh (live chat s HP strokovnjaki) so me po opisu problema, ki ga imam v zvezi z gonilniki za zvok namrec napotili na telefonski kontakt s predstavnistvom v moji drzavi
- HP: gospod, ki ima to podrocje je danes odsoten
- morda kdo drug, HP menda nima samo dveh ljudi v predstavnistvu za Slovenijo
- HP: jah, to pa nisem kriva jaz, tako da vam ne morem pomagati, lahko se obrnete na kaksnega od distributerjev, Avtera, Diss
- prav, bom poskusal kontaktirati Diss, ki je uvoznik za moj prenosnik

Pogovor z uvoznikom - DISS, danes dopoldne:
- izvedel, da HP sploh ne prilaga vec gonilnikov k prenosnikom, uporabnik mora sam napraviti backup, ce si zeli zagotoviti hrambo prednalozenega OS in pripadajocih gonilnikov
- izvedel, da tega problema glede gonilnika za zvok ne poznajo, napotijo me na servis, pravzaprav na podjetje Hermes Q Servis (www.hqs.si), kjer pa se na tehnični podpori nikogar ne dobi (telefon zvoni v prazno)

Pogovor s prodajalcem - Mimovrste:
- prenosnik bomo na podlagi zelo neprijetne izkušnje nemudoma vrnili, zahtevali povračilo kupnine

Nadaljni ukrepi:
- naku prenosnika pri konkurenci, nakup prenosnika drugega proizvajalca (verjetno Toshibe).
- zelo slab vtis o HP-ju, kot nekateri pravijo "fuj in fej"

Naj še enkrat poudarim, sploh ni problem v iskanju pravih gonilnikov, problem je v napaki v gonilniku in problem je v načinu odziva oz. sprejetja obvestila/postopku reševanja problema v zvezi z napako v gonilniku, ki onemogoča pravilno namestitev oz. delovanje zvočne kartice.

Konec debate.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Zgodovina sprememb…

Mirč ::

ti si neki levi
lp

Soniux ::

Sm ze slisal za tezave z HP-ji, cemra od sestre ma enega starega 1 leto (ne poznam modela kermi je zgodbo povedala sestra) pa ne vem kaj vse ne dela. Ker so bli inteligentni so ga potem se odprl, tako da zdaj res ne dela vec nic, celo ugasat ga je treba na gumb.
Moja Toshiba, ki je iz prazgodovine v primerjavi z tistim racunalnikom se vedno dela optimalno... mislim da to ni nakljucje.

Daedalus ::

Nadaljni ukrepi:

- naku prenosnika pri konkurenci, nakup prenosnika drugega proizvajalca

Edino pravilno. Če je podpora taka, kot si opisal, greš pač k nekomu, ki ma te stvari poštimane.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

OrkAA ::

Sam sem za sestro 14 dni nazaj kupil novega hpja in začuda poleg prejel vse driverje in podobno. Inštalacija je potekala brez enega samega problema.

Naklučje?

Hevidi ::

Še moja izkušnja!

Smo pred kratkim kupil HP Pavillion 8110 s svetovno veljavno garancijo v ZDA. Prnesemo zadevo v Slovenijo ko nenadoma začne sem pa tja izginjat DVD enota, kot da je sploh nikoli nebi bilo. Kljub vsem možnim naporom, vsem porihtanim driverjem, na novo naloženim sistemom in vsem zadeva še vedno le občasno deluje, in to brez kakšnega posebnega razloga.

Ko smo hoteli uveljavljat svetovno garancijo pa nam iz SLO HPja sporočijo, da za model Pavilion garancija pri nas ne velja!

Kako prijetno!
klik


Uglavnm, HP nikoli več! Naslednjič Dell al pa Toshiba!

D
PER ASPERA AD ASTRA

Zheegec ::

Jah, za Pavillion pa že res ptički na veji čivkajo da v Slo ni garancije, ker je pač lokalizirana serija prenosnikov.

Pač če kupiš v Slo imaš tudi drugje garancijo, ko pa kupuješ v tujini pa pač vprašaj kaj pomeni "svetovna***" garancija, če prideš s Pavillionom v vzhodni Timor pa težiš da tam ne upoštevajo garancije... >:D

Dell IMHO tudi ni ravno kakšna huda zadeva, vsaj po mojem mnenju ne... Z malo "sreče" imaš lahko podobne probleme.

Škoda, ker ni veliko zadovoljih uporabnikov HP na S-T, ker je problemov pač zelo malo na splošno rečeno, ima pa HP velik tržni delež, ampak statistično gledano so pa kewl.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

matter ::

Pri Dellih sem dosedaj BP dobil vse drajverje.
Greš na net, pa ti čarovnik že sam zazna serial in ti ponudi drajverje.

Glede HP pa tudi nisem mel težav. Sem dobil vse zraven.
Enako velja za toshibo.

So pa meni osebno všeč Lenovo, nevem pa kako je s supportom.
Grem basket pa bom neloke metal

Zheegec ::

Pri Lenovo je vse ostalo podobno kot pri IBM, tako da je gut.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Leks ::

tudi pri meni in mojih prenosnikih so bili do sedaj vsi driverji priloženi k prenosniku
Instalacija šla skozi brez problemov!

zopet naklučje?

dolenska ::

oj
pred enim letom je moja frendica nabavla v trgovini jae na brnčičevi ulici hp 6110. zraven skatle ni dobla gonilnikov. ko sem nalozil windows, je hotel imet driverje ampak cd-ja zraven ni bilo. potlej sem sel nazaj v trgovino in so mi dali gonilnike. vzeli pa so jih iz ene druge škatle. tako da predvidevam da tisti kater je kupil naslednji laptop ni imel driverjev.
pravtako moj frend je kupil namizni rač. znamka hp. zraven ni dobil diverjev in so mu v trgovini rekli da naj gre na net in naj se jih dol sname. halloooo kako pa ce ni driverjev za mrezno. mislm kr neki.

McHregec ::

Če HP prenosnik nima operacijskega sistema zakaj bi imel zraven gonilnike?
Destroyer Of The Worlds.

Zheegec ::

Namizni HP res skoraj vsi pridejo brez driverjev, razen če jih sam uvoznik doda.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Race_84 ::

Zraven mojega HP-ja sem dobil dvd z driverji (od Avtere in ne originalen dvd), čeprav je bil kupljen v Merkur-ju. Je pa vseeno boljše, če se nekatere driverje dol z neta pobere (za AMD Turion, Synaptics za touchpad itd).
Se pa strinjam z že prej omenjenim glede IBM podpore. Ne bi bilo slabo, če bi tudi HP kej podobnega uvedel:))
No, za 236000 sit je verjetno HP res best buy, če pa bi kupoval prenosnika za cca 400k sit, potem bi zagotovo izbiral med IBM, Toshiba, mogoče Sony, Asus itd
LP

Grega_ ::

Jaz sem kupil HP-ja, pa sem dobil zraven original backup windows sistema in pa original HP DVD z driverji na katerem samo zaženeš program in izbereš kaj hočeš imeti instalirano!

Dela BP :D

Mogoče spet naklučje? 8-)

kix ::

Sem kupil testni prenosnik Nx 7010 ki dela kot urca! Vse priloženo in Poodaljšana garancija na 3 leta!
Kix

Mr_Globus ::

hmm kako pa si lahko pri testnem prenosniku podaljšal garancijo?

Azrael ::

Včasih kaj pridobiš, kar se tiče mednarodnih garancij, če se registriraš na spletnih straneh proizvajalca notesnika, ampak ne vedno.

Pri nakupu testnega notesnika bodi pozoren poleg tega v kakšnem stanju je ta notesnik, kaj je z ostalimi pritiklinami. Poskusi izvedeti, kaj vse dobiš (OS, SW, torba, morebitni kabli...), če kupiš polno varianto in koliko v resnici stane.

Lahko se izkaže, da je testna zadeva v resnici tako oskubljena, da je še s tem "popustom" mnogo predraga, sploh ob minimalistični garanciji.
Nekoč je bil Slo-tech.

sash ::

ma tile pri HP-ju res niso več to kaj so včasih bili, v službi imamo en haufn HP notesnikov in pri čisto vseh smo dobili zraven vse CD/DVD-je z op sisstemom, gonilniki in recovery diskom - zraven še en haufn neuporabne programske šare. Vendar teh CD-jev pri novi seriji 6320 ni,in ne da jih je kdo mazno, sploh niso predvideni.

Sedaj me zanima kako priti do diska z operacijskim sistemom ??? (ker gonilnike bom že dol z neta rukno)
--------------------
Think different...
TOROiD Group


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HDA Audio bus driver not found

Oddelek: Strojna oprema
247626 (2915) rtmktl
»

Ni mogoča instalacija driverjev na HP nx7300

Oddelek: Operacijski sistemi
458541 (4990) d4rko
»

Imam hp compaq nx6110 -mrezna -draiver

Oddelek: Pomoč in nasveti
121192 (1134) pikimiki99
»

gonilniki za HP Prenosnike

Oddelek: Pomoč in nasveti
71222 (1111) cortez
»

Compaq notesnik in hotkeys

Oddelek: Pomoč in nasveti
121004 (895) Cokolesnik

Več podobnih tem