» »

Heat pipe

Heat pipe

MrBrightside ::

Doloceno komponento bi rad utisal s tem, da bi jo prekril s cotami, vendar pa je problem, ker se segreva. Prisel sem na idejo, da bi si pomagal s hit pipami. Zanima me, kako jih naj pritrdim na ravno podlago tako, da bi bil stik s segrevalno podlogo tem vecji. Razmisljal sem o lotanju, samo ne vem kaksno toplotno prevodnost ma cink in ali je sploh primerno lotati hit pipe. Ali mi lahko svetujete kako se lotiti zadeve.

xpozed ::

MrBrightside; najprej povej o kateri komponenti je govora... in kater heatpipe hladnjak™ imaš v mislih? Drugače pa se sprijazni z dejstvom, da mora zrak krožit neglede na to kaj boš izvajal... nič ti ne pomaga ne vem kakšen heatpipe sistem če nimaš lepo poštiman zračni pretok... :\

MrBrightside ::

To je v celoti kovinska zadeva torej sploh ni pomembno od kje bom odvajal toploto, ker se ta dosti ucinkovito siri po njej. Prav tako ni del racunalnika, ali pa da bi odvajala prevec toplote in se pretirano segrevala, torej so heat pipe cist ucinkovita resitev, rebra ki bi bla nad njimi bi bla pa seveda hlajena z NB ventom.

xpozed ::

Nič osebnega, samo nisi dojel bistva. Če živiš v prepričanju, da lahko ohladiš zadevo v zaprti škatli zgolj s heatpajpi in brez zračnega pretoka živiš v zmoti. Slej al prej boš dojel dejstvo, da zaprt sistem rabi dovajanje svežega (hladnejšega) in odvajanje segretega zraka...

Zdej pa če bi bolj natančno predstavil kaj imaš, se lahko pogovarjamo naprej...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Novosti na področju zračnega hlajenja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
413320314 (3817) yayo
»

Pasivno hlajenje LGA775

182182 (1312) ncc2000
»

Postavitev ventilatorjev

151930 (1526) axee
»

Sony Vaio X lažji od kilograma (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
878778 (5558) jype
»

Zalman HDD Cooler - fenomen segrevanja namesto hlajenja

412469 (1659) guest #44

Več podobnih tem