» »

Sony Vaio X lažji od kilograma

1
2
»

Mavrik ::

In spet, zakaj ne noben narebra spodnje stranice in cele uporabi za hlajenje? Teža?


Zato ker načeloma držiš tak prenosnik v rokah in se je že pri Applih lepo izkazalo kako zelo neprijetno je to če uporabiš ohišje kot hladilnik.
The truth is rarely pure and never simple.

LordPero ::

Ja, to mi je jasno, saj za take primere pač lohk klikneš power saver in se ti zadeva ohladi kot to počne Air.
In tudi (to lahko velja tudi za primer Aira), če bi bila spodnja stran narebrana, bi seveda konice (torej dela kjer se te bi dotikal) bile hladnejše od jamic. Je pa res da bi potem govorili (da bi blo to efektivno) že o prevelikih rebrih (verjetno bi blo 3-5mm absolutno max) + vizuelne poškodbe bi potencialno bile večje/opaznejše.

In tudi, Air je vseeno uspešen & prav tako se veliko navadnih laptopov segreva nehumano preveč na spodnji strani.
LordPero

PrimozR ::

Pustte Muro ker overpriced je relativen pojem in je neumna primerjava med Sonijem in Muro. Sploh ker končna cena ni največji problem (stroškovna cena pa mogoče).
In tudi zelo poceni in zanič izdelek je lahko "overpriced".

Glede C2D pa -aja, ULVji majo sam proci 10W, ne? Shit :D. Ker Z540 s čipsetom ima za cel sistem 4,7W (2,4W je CPU). Kaka huda hladilna rešitev? In spet, zakaj ne noben narebra spodnje stranice in cele uporabi za hlajenje? Teža?
Bom kar še naprej verjeu u Božička in se pustil presenetiti 8-).

Kaj pa Pineview/Pine Trail? A ni to zdej enkrat?

Edit: typo za 0,2W.
Edit2: Wow, Nokjina knigca da bo sub 600EUR?? Ja, pred davki mogoče, torej kaj čez 700EUR končna cena v Sloveniji, ne? Oz. nevem, od kje ti podatek o ceni, PIPI?
(no, sej itaq 1GB fiksnega RAMa in ultrapočasen disk ... :))

Iz novice o Nokia Worldu. moram linkat? :P Ampak je pa res, da niso bili omenjeni davki, torej je čisto možno da manjkajo. Kar bi pomenilo 700 €. Kar bi pomenilo da ima billy prav. Ah, živi bili in videli.

Aja, glede temperatur, poglejte Thinkpad T400s, kjer je cela spodnja stranica na ~30° oz. manj :>

Spc ::

Še malo pa bodo netbooki dražji od pravih 1000x boljših netbookov.
8-O
 

billy ::

Apple se hladi tako, da je v bistvu rebro pritrjeno na ostalo strukturo (ki je aluminijasta) in se potem celotna toplota tako razporedi...ampak jim ne uspeva najbolj, ker se Air tudi fajn pregreva.

V bi naj prišel Q4 2009, čeprav nekateri pravijo Q1 2010, tako da bomo morali videti...

billy ::

Še malo pa bodo netbooki dražji od pravih 1000x boljših netbookov.
8-O


Kateri netbook je pa boljši od prihajajočega Vaio X? Že ima sploh kateri 128GB SSD?

jype ::

billy> Že ima sploh kateri 128GB SSD?

Moj vaio P ima enega. Pa 1600x768 screen, pa 7 ur avtonomije.

(Pa crappy GMA 500, ki sicer super predvaja HD video, desktop je pa sluggish, pa atom, ki se mi zdi malo prešvoh za to mašino.)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

darksamurai ::

Zakaj pa 30% ? A je material le za 30% dražji? Pomoje je kila karbona na kitajskem smešno poceni, glede na ceno na japonskem...

zakaj so poceni kitajske obleke pri nas tako poceni, glede na tiste izdelane pri nas? pa vse ostalo :)


Zakaj bi pa bilo na Kitajskem tako poceni? V primeru, da sta obe državi odvisni od tujih dobaviteljev je razlika v ceni minimalna. Vse je odvisno od dobaviteljev in od kvalitete. Sploh pa je karbon poceni material. Res je, da so plastike cenejše, ampak vseeno ne bi smelo skupaj s stroški izdelave podražiti netbooka za več kot 100€. Pa če še prištejemo višjo ceno Japonskih kondenzatorjev bi lahko takšen sony stal največ 800€.

Naše obleke so pa drage zaradi nesposobnega vodstva in katastrofalnih kadrovskih ureditev podjetij. Murine obleke bi lahko krepko pocenili... To pa govorim, ker lahk v naši deželici (100% sešivana pri nas) že za 300€ dobiš po meri narejena alpinistična oblačila (pa to ne na črno ampak uradno v trgovini). Pa še ena malenkost je, mura praktično dela po tekočem traku.

Opa, čisto sem pozabil, da so murini materiali vsaj 2x dražji od high-tech alpinističnih. :))

Bistri007 ::

Svaka jim čast, če bodo uspeli kaj zaslužiti s tem netbookom. S Sonyjem je problem, da imajo produktni razvoj čez inženirji - ne pa da bi gledali kako s svojo robo zaslužiti. Kaj se je že zgodilo s Sonyjevim 11" OLED televizorjem za 2500US$?

Saj lahek model ni problem narediti, če daš not neko mini baterijo. Ampak potem to ni več tako prenosljiv računalnik, če moraš biti vedno pri štekarju oziroma nositi s sabo UPS.
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

billy ::

Sony nima ciljne publike med navadnimi smrtniki, tako da tudi ne delajo laptopov za njih. Oz pred časom so jih začeli...sedaj se dobi najcenejšu modeli že za 600€, pred 3 leti pa niso bili pod 300.000 SIT, tako da se v tej smeri tudi malce razvija razvoj. sonyijev moto prenosnikov je "be like no other", kar je dovolj zgovorno samo za sebe. Podobno torej kot apple, ciljajo le na določeno skupino ljudi.

Kaj se je zgodilo s Sony LCD zasloni, ki so bili pred leti tako popularni? Ni jih več, ker se Sonyju ne splača ali ne da, izdelovati nekaj, kar se dobi za 100€ v Šparu in so jih nehali delati...jaz razumem to logiko, če pa se jim izplača, pa vedo le oni sami, saj imajo pred sabo številke, ki jih mi ne poznamo.

Bistri...kateri drug prenosnik pa je pod 1 kilo? Že asus EEE 700, kateri ime le za dobri dve uri baterije, in je težav več kot 1 kila, pa je 7", no...eee 900 je 9" pa ima enako težo, ampak tudi to je za več kot 30% težje od Vaio X, kateri bo še povrhu 11" in 5 ur trajanje original baterije. asus 1000 je blizu vaio X, ima 10" zaslon in pa 6ur baterije, a kaj ko je enkrat težji od vaio X. Nokia bo izdala njen netbook, kateri bo imel 12 ur baterije, a bo teža 1.2kg..spet mnogo več kot vaio X. Res je, edini drugi prenosnik je vaio P, kateri ima 700 gramov, ampak to je spet Sony, sprašujem po prenosniku katere druge firme ;)

kdo poda tako izjavo, kot ti, nima pojma o teh zadevah, in bi bilo pametno, da se umakne iz debate.

jype ::

Bistri007> Saj lahek model ni problem narediti, če daš not neko mini baterijo.

Moj Vaio TZ z 1.25kg zdrži 7 ur, z 1.54kg pa 10 ur na bateriji. Zaslon je "velik" 1366x768, not je core 2 duo in 4GB rama, zna VT in ima vgrajeno _vse_, z izjemo digitalnega video izhoda.

Zato sem kupil Vaio Z, ki sicer zdrži z veliko baterijo le 7 ur, ima pa 1600x900 zaslon in hdmi + vga priključka (in tehta 1.7kg) in zdaj na njem tudi večino časa delam.

LordPero ::

@PIPI: Hehe, lol, a na Nokia World so ceno posebej prilagodili točno našemu DDVju? Torej ja, Knjigec bo okoli 700€.
Upoštevej da je to za Nokio vstop na to tržišče in da se mora pri kupcih čim boljše pozicionirat.

Apple se hladi tako, da je v bistvu rebro pritrjeno na ostalo strukturo (ki je aluminijasta) in se potem celotna toplota tako razporedi...ampak jim ne uspeva najbolj, ker se Air tudi fajn pregreva.

Ja, saj to sem rekel, spraševal sem samo zakaj noben s tem načinom ne narebra (oz. nabunka) spodej ohišja.

In BTW, Vaioti P se dobijo tudi z 256GB SSDjem.

@jype: Kaj maš Z520 al 530 (z Visto al 7?)? Ker baje da so (ali bojo kmalu) tudi Z550 modeli.
In nevem kaj te moti pri GMA 500 oz. zakaj bi lahko koristil kaj več.

Nasploh pa, ne primerjat majhnih abakov z velikimi, način in namen uporabe ni isti.
LordPero

PrimozR ::

LordPero da bi bila rebra realtivno udobna, bi morala biti precej široka. Torej pridobiš nekje dvakrat večjo površino. In obenem mnogo bolj toplo spodnjo stran, kar je pa neudobno za uporabnike. Da bi bilo relativno učinkovito, bi mroal imeti lističe, ki bi pa folku sfrezali stegna.

Ampak, topel zrak se dviga, torej med rebri ne more nikamor. To je glavni problem.

LordPero ::

Zakaj bi dobil bolj toplo stran s povečanjem površine?? Kvečjemu hladnejšo.
OCjanje ne šteje :D, torej ob isti toploti in večji površini preko katere se ta oddaja, je površina v povprečju hladneša, ne? Plus to da so tisti izbočeni deli, ki se dotikajo stegen še bolj hladni kot bi bili sicer ob nenarebranem dnu.
(ali pa, kaj se bolj segreje; če bi dal na svoj CPU 100g kocko npr. bakra ali 100g bakrena rebra z n× večjo površino?)

In glede reber sem že prej napisal, da bi morala biti manjša (lahko so u bistvu samo gubice ali okrogle bunkice) oz. če je tako kot si si ti zamislil: itaq da ne bi bla kot britvice (ddd?), lahko so (če se gremo na vzporedna rebra) na način 2mm jamice, 2mm izbokline, etc, kvadatno ali polkrožno, ne na koncu britvično!).

In ja, topel zrak se dviga, torej uhaja pri straneh ven, ne? In s tem ustvarja pretok zraka, kar pomeni nov hladneši zrak (sem samo zapisal definicijo pasivnega hlajenja v ne0G okolju).
Oz. če si mel lapsus tukaj: tiste tvoje britvice bi še vedno pomenile oddajo toplote tudi "nižje", pač po celi (večji) površini.
Nevem kaj ni logičnega, saj predlagam samo da bi v že uporabljenem sistemu (brez drugih sprememb) samo ravno površino (ki oddaja toploto) spremenil v neravno.

Tudi, ne razumem tistega 'Da bi bilo relativno učinkovito ...' -saj je že sedaj očitno učinkovito z ravnimi stranicami, zakaj potem ne bi več bilo?

In kot sem že rekel, tukaj je estetski vidik in pa vidik teže, ampak v mejah normale bi bila meni dobra kupčija (že Air tako zmodan bi bil bolši).
LordPero

Pyr0Beast ::

ULV proci proci porabijo zanemarljivo veliko energije in so nezanemarljivo dragi.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

billy ::

lordpero...za učinkovito hlajenje napravice, kot je CPU, rabiš tudi dober odvodnik toplote, ker je vsa toplota usmerjena v zelo malo točko..zato so ventilatorji, da pospešijo kaj takega. Pasivna izvedla UCLV bi že bila možna, a vprašanje na račun česa..mogoče..s kakšni heat pipe sistemom, da to bo doprineslo k teži in je trenutno nespametno kaj takega početi.

UCLV porabi sam nekje 6W, toliko kot bo celoten "pipe line" sistem porabil, torej chipset+cpu+gpu...če k UCLV procesorju prišteješ vse to..prideš do porabe kakšnih 17W, torej 3x več...kar pa v svetu ultra mobilnih zadev, pomeni a lot.

PrimozR ::

Zakaj bi dobil bolj toplo stran s povečanjem površine?? Kvečjemu hladnejšo.
OCjanje ne šteje :D, torej ob isti toploti in večji površini preko katere se ta oddaja, je površina v povprečju hladneša, ne? Plus to da so tisti izbočeni deli, ki se dotikajo stegen še bolj hladni kot bi bili sicer ob nenarebranem dnu.
(ali pa, kaj se bolj segreje; če bi dal na svoj CPU 100g kocko npr. bakra ali 100g bakrena rebra z n× večjo površino?)

In glede reber sem že prej napisal, da bi morala biti manjša (lahko so u bistvu samo gubice ali okrogle bunkice) oz. če je tako kot si si ti zamislil: itaq da ne bi bla kot britvice (ddd?), lahko so (če se gremo na vzporedna rebra) na način 2mm jamice, 2mm izbokline, etc, kvadatno ali polkrožno, ne na koncu britvično!).

In ja, topel zrak se dviga, torej uhaja pri straneh ven, ne? In s tem ustvarja pretok zraka, kar pomeni nov hladneši zrak (sem samo zapisal definicijo pasivnega hlajenja v ne0G okolju).
Oz. če si mel lapsus tukaj: tiste tvoje britvice bi še vedno pomenile oddajo toplote tudi "nižje", pač po celi (večji) površini.
Nevem kaj ni logičnega, saj predlagam samo da bi v že uporabljenem sistemu (brez drugih sprememb) samo ravno površino (ki oddaja toploto) spremenil v neravno.

Tudi, ne razumem tistega 'Da bi bilo relativno učinkovito ...' -saj je že sedaj očitno učinkovito z ravnimi stranicami, zakaj potem ne bi več bilo?

In kot sem že rekel, tukaj je estetski vidik in pa vidik teže, ampak v mejah normale bi bila meni dobra kupčija (že Air tako zmodan bi bil bolši).

Govorim za splošen primer, če ohišje uporabljaš kot hladilnik. Not good.

kako bo topel zrak ušel pri strani ven, če je ujet v jamici? In jamice/bunkcie bi površino povečale premalo, da bi se izplačalo.

Lahko bi naredil luknje med rebri nagnjene, da bi zrak lahko 'iztekal', ampak potem izgubiš nekaj efekta rebra, imaš čudno dno, nasploh pa s takšno rešitvijo precej debelejši prenosnik. Pozabi na celoten koncept. Se ne splača, ker bi za uporabno zadevo pridobil zanemarljivo malo. Nasploh je kakršnokoli hlajenje prek spodnje stranice fail, ker gre toplota vedno gor.

billy 'pipe line'? In platofrma je CULV, ne UCLV. Consumer Ultra Lov Voltage.

LordPero ::

Ma ne govorim da bi Atome zamenjali za ULV C2Dte, ampak samo da bi tam kjer že hladijo proc s celotno površino (in ja, itaq da ni direktno CPU na stranico ohišja stisnjen) ne imeli popolnoma ravne površine spodi. Pač npr. jabolčni Air (oni tud majo nek listnati hladilnik).

@Pyr0Beast: ULVji niti niso poceni in rabijo precej v primerjavi z Atomi in malo v primerjavi z neLV C2Dti.
LordPero

JayKay ::

Sony UK ima reklamo za oktober. Zdaj bodisi pride ali pa bodo takrat najavilli datum in točne specifikacije, bog ve.

PrimozR ::

Saj nihče ni rekel nič o menjavi Atom/CULV. Pa vseeno, galvna 'prednost' Aira je tankost. Da ti nekam spraviš rebra/bunkice/vodlbinice/whatever, potrebuješ plac. plac, kiga v tej obliki nimaš. Torej moraš zadevo odebeliti, s čimer si vrgel proč celoten point dizajna in pridobil bore malo, kar se tiče temperatur. Torej, zgrešen koncept, res. maksimiziranje hladilne površine se splača, hudo splača, ampak tako, da nekajkrat povečaš površino v enakem volumnu. lahko bi dal 3 rebra po celotni spodnji površini (kot palačinke), ampak potem še vedno potrebuješ ventilatorje, posledično pa spet zgrešiš namene po neslišnosti.

LordPero ::

Aja, prej nisem videl tvojga posta.

Govorim za splošen primer, če ohišje uporabljaš kot hladilnik. Not good.

Ja, ni vsaka rešitev univerzalno za vse primerna, jaz sem govoril za okrog 10-15W (sploh pa v tem primeru za že obstoječo rešitev).

kako bo topel zrak ušel pri strani ven, če je ujet v jamici? In jamice/bunkcie bi površino povečale premalo, da bi se izplačalo.

Tudi če ne bi uhajal ven, bi bilo hlajenje bolše. Sicer pa bi uhajal ven tudi če bi namenoma naredil jamice za to, ker zrak se pač meša (seveda je bolj optimalno zaradi gravitacije, da je zadeva obrnena "navzgor", ampak ni to pogoj za hlajenje/oddajo toplote). Ampak temu se itaq enostavno izgneš tako na pač ne daš vzporednih reber, ne? Ali pa ne reber sploh.

Lahko bi naredil luknje med rebri nagnjene, da bi zrak lahko 'iztekal', ampak potem izgubiš nekaj efekta rebra, imaš čudno dno, nasploh pa s takšno rešitvijo precej debelejši prenosnik. Pozabi na celoten koncept. Se ne splača, ker bi za uporabno zadevo pridobil zanemarljivo malo. Nasploh je kakršnokoli hlajenje prek spodnje stranice fail, ker gre toplota vedno gor.

Pa veš ti da imajo "bodice" (bunkice, izrastki, ... nevem kako rečt, pač kot navadna rebra samo še enkrat prerezana, da dobiš mrežasto obliko) lahko veliko večjo površino kot navadna vzporedna rebra?
Pa tudi, če se mi bi za to prenosnik majn segreval, bil hladnejši na otip in CPU ne izklapljal zaradi temperature, 2mm debelejši prenosnik ni nevem kako hud kompromis (če bi ga spodaj posejal z kockami dober milimeter narazen, kake 2mm višine), bolj je teža problem.
Nevem tudi od kje ti ideja o koliko bi s tem pridobil (jaz mislim da precej -vaj ko sem modal/delal svoja hladila od P2 naprej)? Ker če je stranica npr. 98×98mm a] možnost ravne povriše ima 9.604mm^2 površine in bi k temu dodal tiste kocke (1mm narazen, 2×2×2mm kocke) bi dobil b] 27.028mm^2 površine (2,8× več oz. kar je še bolj važno, vse to je v bližini čipov, torej bolje kot da bi imel 3× več ene same ravne površine). BTW, če bi bila rebra (98×2×2mm) namesto kvadratkov bi bilo površine v tem primeru sam 16.204mm^2 (vsaj tako mi excel pravi).

Ampak to je samo primitiven primer, lahko bi npr. naredil kvadratke majnše na območjih okrog čipov in kjer poteka heatpipe, sploh pa bi proizvajalci že oblikovali zadeve tako da bi izgledale umetniško (npr. manjše kocke bi lahko izrisale logo).

Poleg vsega pa upoštevej da govorimo o malo W, torej dosti več kot mm ali dva nima smisla rebrat (verjetno bi že en mm bil dovolj, glede videza pa pomisli, to je kot da bi 1mm debelo mrežno z 2×2mm kvadratki vtisnil v spodnjo stranico laptopa, kak mm globoko -saj ne bi blo pretirano slabo oz. pač raje kot pregrevanje in opekanje kolen).

fail, ker gre toplota vedno gor.

To ni res. Se pa toplejši objekti načeloma razširijo (nižja gostota) in imajo zato več vzgona (to npr. topu zrak sili "gor").

Nevem no, jaz bi vseeno dal milimeter Airu in s tem bolše delujoč proc. Kot si sam reku tisto z dodatnimi rebri, samo če že sedaj deluje in se pač pregreva (sam deluje), zakaj ne bi blo pol s par grami "kamuflažnih reber" več bolše? (in ja, z estetskega vidika se popolnoma strinjam in glede tega Air ni primeren za debato, samo tudi nobenega drugega nisem nikoli videl s takim načinom).

Neprimerna slika.

LordPero

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: gzibret ()

Pyr0Beast ::

Če zrak nima kam iti se zadeva ne bo hladila pa naj si ima še tako površino.

Mogoče bi se dalo ločiti največjega proizvajalca toplote -> (CPU ali mostovje) posebej in tistega aktivno hladiti, ostale pa pasivno.

Prednost kvalitetnega hlajenjam, je da se ventilator čim manjkrat prižiga. Pasivno hlajenje je že tudi pri ULV zadevah trapasto, razen če ne greš v ekstreme z nizkimi voltažami, paziti je treba na sproščanje toplote pri max. obremenitvi. Pri minimalni pasivno še gre seveda, ko pa prideš na večje moči pa se kajkmalu ustavi.

Tile 'greeniji' so bili bolj kot ne za okras. Sam čip se je izdatno hladil predvsem preko PCB-ja.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

jype ::

LordPero> Kaj maš Z520 al 530 (z Visto al 7?)? Ker baje da so (ali bojo kmalu) tudi Z550 modeli.

Z530, pa prej je bla gor obupno počasna Vista, zdaj je pa zmerno počasna fedora 11.

LordPero> In nevem kaj te moti pri GMA 500 oz. zakaj bi lahko koristil kaj več.

Da so za Windows in Linux crappy driverji.

billy ::

jype, pa imaš to P model z HDD ali SSD?

W7 si mogoče probal?

jype ::

128G SSD.

Kje pa lahko legalno dobim W7 ki podpira več namizij in zasede čim manj prostora (SSD uporabljam za shranjevanje fotografij na potovanjih)?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

billy ::

trenutno še nikjer, lahko pa se edino naloži, za "par dni", da se pač vidi, če je zadeva na nivoju ali dela enako počasi. malo me čudil, da je tako počasno, glede na to, da je SSD not..recimo asus eee 700, ki sem ga jaz imel...celeron 900+ssd, ne njemu je XP delal boljše, kot na domači kišti, ki je P4 3.2 in 7200rpm klasični disk..v veliki meri sem hitrost pripisoval ravno SSDju, čeprav je bil eden najpočasnejših.

trenutno imam v mojem vaiotu tudi SSD, ampak žal ne morem primerjati hitrosti, ker je C2D CPU...ampak zadeva leti ko šus, prej niti približno ni tako, ko se imel klasični disk.

jype ::

Vista se boota 200 sekund.

Fedora 11 se boota 48 sekund.

Vmesnik je v obeh primerih neodziven, HD video pa (seveda strojno pospešeno) reč predvaja odlično - ampak ker je ne potrebujem za gledat HD video, bi raje videl not GMA 950, ki je v 2D precej hitrejši, verjetno ravno zaradi boljših gonilnikov.

billy> trenutno imam v mojem vaiotu tudi SSD, ampak žal ne morem primerjati hitrosti, ker je C2D CPU...ampak zadeva leti ko šus, prej niti približno ni tako, ko se imel klasični disk.

Ja, vaio Z tudi meni leti ko šus (čeprav je notri enak SSD).

LordPero ::

@Pyr0; poglej koliko grafičnih kartic smo imeli/imamo s pasivnimi hladili? Pa so v ATXih obrnjeni narobe.

@jype: A si provu kej OCjat? (npr. s SetFSBjem?)
LordPero

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LordPero ()

jype ::

LordPero> @jype: A si provu kej OCjat? (npr. s SetFSBjem?)

Mah ja, ampak že tako se pošteno segreje, če ga obremenim, da tega da gre battery life na polovico sploh ne omenjam.

Saj reč ni slaba, samo je pod mojimi pričakovanji. Morda bi Windows 7 pomagal, ampak nisem prepričan, da bom kaj kmalu utegnil preizkusiti.

Pyr0Beast ::

poglej koliko grafičnih kartic smo imeli/imamo s pasivnimi hladili? Pa so v ATXih obrnjeni narobe.
What?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

LordPero ::

Razširitvene kartice v stoječih ATX ohiših imajo načeloma čipe in rebra na spodnji strani. Tudi večina pasivno hlajenih. Pravim da lepo je, če so rebra na vrhu, ni pa nujno za oddajo toplote. T.i. mrtvi koti (deli z nižjim pretokom) ne kar obrnejo efekta hlajenja & je to še vedno bolše.
LordPero

Pyr0Beast ::

Pravzaprav, če so rebra obrnjena navzdol je pretok in hlajenje boljše.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

LordPero ::

Če zrak nima kam iti se zadeva ne bo hladila pa naj si ima še tako površino.

Sorry, sm razumel kot da nadaljuješ tisto/to debato.

Pravzaprav, če so rebra obrnjena navzdol je pretok in hlajenje boljše.

Načeloma (imho v večini primerov) niti ne, ampak zakaj tako misliš (v kakem primeru?)? In, zakaj se ti bi navzdol rebra zdela ql na grafi in ne na neki laptopični stvari?
LordPero

driver_x ::

Jype: ali imaš vaio-ta P z vgrajenim GSM/UMTS modemom?

jype ::

Ja.

driver_x ::

Kako ti deluje v Fedori?

Pyr0Beast ::

Načeloma (imho v večini primerov) niti ne, ampak zakaj tako misliš (v kakem primeru?)? In, zakaj se ti bi navzdol rebra zdela ql na grafi in ne na neki laptopični stvari?
Pravzaprav za dobro konvenkcijo zraka potrebuješ rebra, dimenzionirana na 90°C ali več. Pri laptopu je prostor na dnu res kritična stvar.

Pri pasivnem hlajenju moraš imeti rebra dovolj narazen, vendar pa večja debelina ni potrebna, ker prehaja toplota na zrak počasneje, kot pa skozi kovino.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

jype ::

sammy72> Kako ti deluje v Fedori?

Odlično, gonilnik je v jedru 2.6.31.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Xperia Z1S - zmogljiv telefon v žepu prijazni obliki? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
5032327 (28982) floyd1
»

Znane specifikacije Sonyjeve Vite

Oddelek: Novice / Konzole
103927 (3125) BALAST
»

Prihaja nov PlayStation Portable

Oddelek: Novice / Konzole
175239 (4044) PrimozR
»

PlayStation Phone obstaja!

Oddelek: Novice / Konzole
174011 (3142) narodno
»

Sony z netbookom

Oddelek: Novice / Procesorji
444626 (3189) Bor H

Več podobnih tem