» »

Nacionalni mobilni operater

Nacionalni mobilni operater

CaqKa ::

novica na vecer.Si
kot prvo me zanima kaj sploh pomeni 'nacionalni mobilni operater' torej kakšne prednosti bo imel, pa bla bla yadda yadda.. Naj se kdo razpiše..

Kot drugo.. Od kdaj je debitel mobilni operater? A ni on samo neke vrste posrednik?

Kaj pri hudiču rabijo pri slovenski pošti umts 384kbps... A toti cepci sploh vejo, da je to ful nova tehnologija sploh, pa da glede na to kak mala država smo, da sploh to imamo?
  • spremenil: CaqKa ()

Modri dirkač ::

nacionalni mobilni operater?

A bo spet PTT al kaj?

Only in Slovenia!
Everybody lies!

madmitch ::

Pogodba z državi in državno upravo. Zelo donosna zadeva. Do sedaj so v državni upravi mimo javnega razpisa (baje protizakoniti) bili VSI službeni mobilni telefoni Mobitelovi. Glede na to, da te račune plačujemo mi, so le ti verjetno zelo visoki.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

CaqKa ::

potem pa naj vzamejo simobil. itak je cenejši.

madmitch ::

SAmo so pogoje postavili tako, da jih SiMobil ne more doseči. Poštenakarji pač.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

mchaber ::

In zakaj je pogoj UMTS?:\
.

Fizikalko ::

UMTS splohni pogoj, pogoj je prenos večji od (mislim da) okoli 58kb/s. To pa EDGE zlahka doseže.

madmitch ::

Pošta od bodočega ponudnika mobilnih komunikacij pričakuje denimo, da na področju, ki zajema 60 odstotkov prebivalstva države, omogoča prenos podatkov s hitrostjo 384 kbps (UMTS), bodoči ponudnik pa mora imeti podpisane pogodbe o gostovanju z vsaj 270 operaterji v 170 državah.

Piše 384 kbps, to in ostalo je točno pisano enemu operaterju na kožo. Malo abotno, se mi zdi. Predvsem, ker je Pošta še vedno državna, obenem pa javno upravni minister žvali po ustih pravične razpise in zdravo konkurenco, ki naj bi jo s takimi razpisi ustvarjali. OK, vsaj lagat naj bi se naučili od prejšne garniture. Oni so znali vsaj to narediti tako, da nam je pasalo, tale kljukec nas ima pa za debile.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

ahac ::

Heh.. mislm, da Pošta dobro ve kdo je operater in kdo ni (in Debitel ni). To je samo sprenevedanje na isti način, kot se je država vedno sprenevedala ob tem, ko je ščitila Mobitel.

UMTS ima pa menda slabšo pokritost kot EDGE tako, da mi ni jasno kje ga bodo sploh uporabljal... razen v pisarnah, kjer imajo pa itak potegnjene razne kable.


Vsaj APEK si ne zatiska več oči in gre z tem lepo v javnost, kar je kar velik napredek v primerjavi z dogodki pred par leti.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

dejvidlj ::

Ne govori na pamet, če ne veš. Mobitel z UMTS pokriva že okoli 70% prebivastva, kar je primerljivo s Simobilov EDGE pokritostjo! Mobitel se nasploh veliko bolj trudi s pokritostjo UMTS kot Simobil z EDGE, saj je dolgo časa imel BISTVENO boljšo pokritost UMTS napram Simobilu in to navkljub temu, da je za EDGE potrebno le malenkostno nadgraditi obstoječe GSM bazen postaje, za UMTS pa je treba postaviti povsem nove pa še domet UMTS baznih postaj je ŠTIRIKRAT manjši kot v GSM omrežju!
Don`t worry, be happy

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: dejvidlj ()

CaqKa ::

samo meni še kr ni jasno zakaj bi moral bit umts pogoj.. pa niti najmanj, če so se sploh še kaj obregnili ob celotno stvar.. al je to apek samo enkrat zamjavkal zdaj so se pa vdali?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mobitel vs. Simobil (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
14034914 (20018) Veron
»

Simobil unlimited - omejena hitrost (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
12518481 (12549) ZdravkoČolič
»

Mmobil (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
504947 (3094) Jan987
»

Ker Kekec bo plaču 15.000 sit /mesec za UMTS (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
867212 (5593) CaqKa
»

Mobitel d.d. zagnal tretjo generacijo mobilnih telekomunikacij - UMTS

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
284702 (4702) DMouse

Več podobnih tem