Forum » Kaj kupiti » nadgradnja sistema
nadgradnja sistema
menikalavera ::
že vnaprej hvala za pomoč
imam naslednjo konfiguracijo:
mdb asrock k7s8xr30 sis746fx 333/k7
cpu amd athlon xp 3000+ (socket a) 333 mhz
ram de ddr 168 pin/512 mb 400 mhz Elixir
hladilnik titan ttc-d5tb g cu 35 ball baker
hdd hitachi 160/2/7200
vga R9600 se 128 m DDR agp tvo/dvi-I bulk 11028-00
Sedaj si želim zadevo nadgraditi. Razmišljal sem o nakupu dodatnega ddr (vsaj 512 ali več do 1 g) samo ne vem kaj bi zravn pasalo, kje kupiti.. pa u bistvu tudi to ali bo zadostovalo??
Nameravam pa kupiti tudi dodatni eksterni disk (poznate dobre variante???)
Sej poznate občutek ko vam PC zaspi (grrrrrrrrr) boom
Drugače pa igram novejše igre (tudi na serverjih).. ali bo ddr pomagu. Zaenkrat pa kej več kot ddr ne bi vstavlju saj je pc še u garanciji.
Hvala pa lep dan
imam naslednjo konfiguracijo:
mdb asrock k7s8xr30 sis746fx 333/k7
cpu amd athlon xp 3000+ (socket a) 333 mhz
ram de ddr 168 pin/512 mb 400 mhz Elixir
hladilnik titan ttc-d5tb g cu 35 ball baker
hdd hitachi 160/2/7200
vga R9600 se 128 m DDR agp tvo/dvi-I bulk 11028-00
Sedaj si želim zadevo nadgraditi. Razmišljal sem o nakupu dodatnega ddr (vsaj 512 ali več do 1 g) samo ne vem kaj bi zravn pasalo, kje kupiti.. pa u bistvu tudi to ali bo zadostovalo??
Nameravam pa kupiti tudi dodatni eksterni disk (poznate dobre variante???)
Sej poznate občutek ko vam PC zaspi (grrrrrrrrr) boom
Drugače pa igram novejše igre (tudi na serverjih).. ali bo ddr pomagu. Zaenkrat pa kej več kot ddr ne bi vstavlju saj je pc še u garanciji.
Hvala pa lep dan
uživaj življenje
kopriwa ::
dodatnih 512MB rama bo pomagalo, če pa špilaš tudi novejše igre pa lohk novo grafično nabaviš
Jan987 ::
pomoje boš za 25k dobil že kar velik. recimo da prodaš to kartico za 10k sit in imaš potem že 38k. Daš 12k za ram in ti ostane 23k za karpa boš že dobil rabljeno 6600 že pa že ne pa vsaj radeona 9800pro. če pa imaš nekoliko manj pa zamenjaj za kakšega 9800se/9600xt
hvala vam za odziv :)
Ja tko je štekam jst da je grafika kr ena in da bi bil cajt da jo menjam... samo fora je u tem, da ne da ne bi imeu keš... samo nameravau sem itak drugo leto zamenjat komplet use... od a do ž oz. kar kupit novi komp tega bom pa dal svojim domačim v uporabo... s tem valda da bi mi kej keša prispeval. S tem postom sem misliu bolj poiskat kako začasno rešitev da mi pač komp ne bi prevečlkrat zmrzoval... ali bi zadostoval le RAM... katerega bi lahko uzel na to konfiguracijo.... Če ste mnenja da ne bi bilo nič bolje potem bom pa pač potrpu do druzga leta... pa pol use zamenja.. Če pa bi bilo opazno bolje (pr špilih ali pa pr več odprtih aplikacijah) potem pa le nasvet RAM 512 ali 1 G. Kateri bi pasu... ker mislm da je ta plošča bolj tko...
Pa hvala za kakršnokoli pomoč
Ja tko je štekam jst da je grafika kr ena in da bi bil cajt da jo menjam... samo fora je u tem, da ne da ne bi imeu keš... samo nameravau sem itak drugo leto zamenjat komplet use... od a do ž oz. kar kupit novi komp tega bom pa dal svojim domačim v uporabo... s tem valda da bi mi kej keša prispeval. S tem postom sem misliu bolj poiskat kako začasno rešitev da mi pač komp ne bi prevečlkrat zmrzoval... ali bi zadostoval le RAM... katerega bi lahko uzel na to konfiguracijo.... Če ste mnenja da ne bi bilo nič bolje potem bom pa pač potrpu do druzga leta... pa pol use zamenja.. Če pa bi bilo opazno bolje (pr špilih ali pa pr več odprtih aplikacijah) potem pa le nasvet RAM 512 ali 1 G. Kateri bi pasu... ker mislm da je ta plošča bolj tko...
Pa hvala za kakršnokoli pomoč
uživaj življenje
tle je pr špilih ovira grafika in ne ram zato tud če daš not še 512 ali 1giga rama ne boš skoraj nič pridovil. Ti povej koliko denarja maš na raspolago pa ti bomo pač svetovali kaj naredi da boš čim lažje prišelskoz. pa ne se kr zaletet ker lahko če mal spremljaš cene, večkrat daš kakšen oglas da kupuješ vn ter pa še mal zbijaš cene lahko zlo pocen prideš skoz. jest sem dal zamojo grafo 15k sit!
aha... se pravi grafika pa po moje tud valda ram... fajn je imeti saj giga. Ja keša mam pa recmo tam okol 20 do 30 kosov... bolje manj recmo okol 20. Kero grafiko??? a je bolj rabljen kupit (verjetno cenovno bolj ugodno) ali pa novo. Kaj naj dam notr. Kero grafiko npr? pa keri ram dal bi not še eno 512.
thanks
thanks
uživaj življenje
naba 6600 k jomajo pri mlacomu za 29k rabljeno pa na bolhi dobiš za 25k sit!
Aja pr pc-domu majo mislm da še ceneja sam za točne cene se pozanimaj
Aja pr pc-domu majo mislm da še ceneja sam za točne cene se pozanimaj
AndrewSmith ::
Ja ma je boljse dat 4k sit vec in met novo,ne.
6600 se pa itak dobro navija.
Poleg tega pa si kupi se 1gb dobrega rama,ki ga
bos itak lahko dal v nov komp ko ga kupis in
sedanjega nazaj not das.
Komp mu verjetno lih zaradi rama zmrzuje ne pa
grafike.....zaradi grafe mu lahko samo bolj
pocasi delajo igre in to je to.
Samo za 30k ne dobi niti rama.
6600 se pa itak dobro navija.
Poleg tega pa si kupi se 1gb dobrega rama,ki ga
bos itak lahko dal v nov komp ko ga kupis in
sedanjega nazaj not das.
Komp mu verjetno lih zaradi rama zmrzuje ne pa
grafike.....zaradi grafe mu lahko samo bolj
pocasi delajo igre in to je to.
Samo za 30k ne dobi niti rama.
hvala za vaš dragoceni čas:)
Ja res je ... mislim, da bom moral dejansko še malo počakati. Trenutno bom pa nabavil le ram... verjetno 512.. najprej si ga bom le sposodil in nato zadevo stastiral. če bo bolj kupim.. če ne pa več sreče prihodnje leto:) Itak pa je tud tuki bistveno pravilo "koliko denarja toliko glasbe".
LP Adi
Ja res je ... mislim, da bom moral dejansko še malo počakati. Trenutno bom pa nabavil le ram... verjetno 512.. najprej si ga bom le sposodil in nato zadevo stastiral. če bo bolj kupim.. če ne pa več sreče prihodnje leto:) Itak pa je tud tuki bistveno pravilo "koliko denarja toliko glasbe".
LP Adi
uživaj življenje
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | SLi (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Strojna oprema | 357746 (160467) | SureNot |
» | Nov comp ali nove komponente (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6364 (3122) | smarty |
» | Primerna grafa za moje računalO! (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5310 (4352) | Klemzz |
» | Ocenite mi vrednost kompa...Oddelek: Kaj kupiti | 2095 (1412) | Dr Evil |
» | Katero graf. kartico za 25.000 sit (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 4813 (3978) | Jaffa |