» »

Firesux - manjkajoče stvari

Firesux - manjkajoče stvari

AndrejS ::

Ker sem se odločil spletišče podprti tudi za Firefox sem moral dosti kode spremeniti.
Ampak nekaj mi ne uspe ! document.readyState . V IE dela super Firefox pa le-tega ne pozna.
Ima kdo idejo s čim ga nadomestiti ?

rokpok ::

To je Microsoftova torta - noben drug brskalnik ne pozna recepta. :D

Drugače pa se ne da rešiti zadeve?
Rad bi bil pingvin.

AndrejS ::

Se da... samo tako da napišem dosti več vrstic kode :(
Še nekaj ne pozna : outerHTML.... pozna pa innerHTML...
da showModalDialog ne omenjam

rokpok ::

Pokaži kodo (če ni skrivnost), pa bomo vidli, kaj se da narediti. Glede ne poznavanja po počasi. showModalDialog () in podobne tortice so Microsoftove izmišljotine in jih niti slučajno ne najdeš v W3C standardih - tak da se ne jezit na firefox in druge spodobne brskalnike.
Rad bi bil pingvin.

sverde21 ::

heh jst mam glih obratne probleme namreč stran dela čist OK v Firefoxu v IE pa totalno zj*b*n* ;( sm mogu pol strani na nov napisat sam zarad IE, čeprav je html in css po W3C standardih ;(( M$ za postrelat >:D
<?php echo `w`; ?>

AndrejS ::

Saj kodo počasi popravljam, in bom vse stvari uredil, počasi. Ideje so, samo čas še gre. Je pa ful odvnisno s katerim browserom preglejejuš stvar v času razvoja. Naslednja faza pa je, da bo delovalo na Operi :\

Tero ::

Mogoče totalno idiotska ideja... Ampak kaj če bi naredil stran w3c kompatibilno?:\
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

AndrejS ::

Maš W3C , imaš pa tudi CSS. Torej kateri standard CSS naj vzamem ? Nekaj mam nareto po CSS3 (vertikalni tekst na zavihkih), ampak IE to podpira FF pa ne. Čeprav je po standardu.

rokpok ::

@AndrejS: CSS3 standrard je še v fazi razvoja, zato se nimaš kaj prepirat, da Firefox ne podira "vertikalni tekst na zavihkih".

Meni vedno, ko se začne debata med IE in Firefox-om, pride na plan misel, da se pri računalništvu preveč dela za "backward compatibility". Če vzamemo recimo JavaScript. Saj je res, da mora biti stran do uporabnika prijazna, vendar je stvar šla že krepko čez rob. Zakaj v letu 2005 nekateri še vedno pišejo dosti več in dosti bolj nerobustno kodo samo zato, da bo delovala v brskalniku IE 4.0 iz leta 1997? Dokler bodo programerji pisali takšno kodo, se bo vedno našlo nekaj uporabnikov, ki bodo še naprej uporabljali zastarelo programje. Zato pa poteka razvoj na papirjih tako hitro, ko pa pride do prakse, pa razvoj nažalost sledi polžu.

Lep pozdrav
Rad bi bil pingvin.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: rokpok ()

veteran ::

Maš W3C , imaš pa tudi CSS. Torej kateri standard CSS naj vzamem ? Nekaj mam nareto po CSS3 (vertikalni tekst na zavihkih), ampak IE to podpira FF pa ne. Čeprav je po standardu.

CSS3 je 'under-construction', ne sanjaj. klik
Pa zakaj sploh rabiš vertikalni tekst na zavihkih? Se zavedaš, da je to težko berljivo? Verjetno samo provociraš po forumu, našel si pač eno stvar, ki je po CSS3 in jo IE slučajno ima že od verzije 5 naprej...

Modalni dialogi so itak odveč, ker so naporni za uporabnike. In ne vidim razloga, zakaj bi jih na spletni strani sploh kdo moral imeti... :\

Bi rad še spisek manjkajočih stvari v IE (po CSS2, ki je aktualen standard). Klik.

AndrejS ::

@veteran :

si slišal za okna ? In kaj je filozofija oken! Torej zakaj ne bi poganjali "okna v oknih" . Je pa zelo uporabno v web aplikacijah. In zakaj WebAplikacija ? Zaradi združljivosti. Saj bi delal v Javi, samo je polžje počasna.
Si videl kdaj Visual Studio ? Ima tudi zavihke, in celo vertikalne. Vsi uporabniki FF hvalite zavihke, če pa jih kdo uporabi na Webu pa je to fej....

In zelo se trudim da bi stvar delovala vsa v IE,FF in Operi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: AndrejS ()

veteran ::

Glej, mešaš dve stvari, splet in Okna. Osnovna filozofija spleta je preprosta, uporabnik ima linke, na katere klika, ter gumbe Naprej in Nazaj. In ko ti uporabniku na zaslon narišeš dodatno okno, mu s tem odklopiš možnost vrnitve na prejšnjo stran, odklopiš mu knof Nazaj, in ker gre za modalno okno, mora človek zapreti tisto okno, pa če hoče kaj vnesti noter ali ne, ker sicer ne more nikamor! No, tako obnašanje strani je, milo rečeno, nadležno...

Zavihke kar imej, dokler so napisi na njih lepo berljivi - in vertikalni to žal niso. Gre enostavno za to, da ljudje beremo tekst od leve proti desni, do konca vrstice, potem pa v naslednjo vrstico. ;)

In kako misliš, da bo tvoja stran funkcionirala v firefoxu, kjer ima uporabnik vklopljen popupblocker in nastavljeno, da se vsi morebitni popupi oz. dodatna okna odpirajo v istem oknu oz tabu?
Če boš slučajno uporabil kakšen window.close, boš okno zaprl in adijo tvoja stran. Misliš, da bo prišel še kdaj nazaj? No way. :D

Client-side skripti ne bodo nikoli prenosljivi, ker en monopolist ignorira standarde, zato so web aplikacije večinoma pisane v php.

Lepo, da se trudiš, ampak kriviti zdaj Firefox, ker stvar ne dela, je nesmiselno. Vzrok za težave je uporaba javascripta in M$ funkcij. In vse to samo zato, ker se ti zdi fancy, če tvoja stran odpira dodatna okna... OK, imej veselje. >:D

AndrejS ::

@veteran: Uporabnik vedno pride nazaj ker plačuje za to storitev. Trenutno stvar deluje v IE in do zdaj se še noben ni pritoževal. Stvar je zamišljena kot aplikacija. Vsi podatki so v centralni bazi, in ker stvar deluje preko weba noben uporabnik ne potrebuje nič instalirati na svoj računalnik. Zaenkrat je pač pogoj IE 5.0 ali višja verzija in s tem seveda windowsi. Kje si videl da imajo aplikacije tipko nazaj in naprej ? Pa opravičujem se da ne uporabljam php, ker se mi ASP.NET zdi nekako prijaznejši in razvoj v njem je mnogo hitrejši. Modalna okna sem pa že rešil. Se pač odpre en DIV v katerem je IFRAME in vse lepo zgleda kot modalno okno.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Izdelava spletišč
1297332998 (57147) htmltroubles
»

[Prelivanje žolča] IE Vs. vsi ostali (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
725370 (5178) snow
»

Firesux & writing-mode

Oddelek: Izdelava spletišč
111575 (1377) njok
»

Microsoft opozarja na Internet Explorer 7 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
617993 (6115) njok
»

Internet Explorer 7 le za XP (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
12010918 (7987) Road Runner

Več podobnih tem