Forum » Omrežja in internet » kablski internet(optika),kako nastavit i-net povezavo v oddaljenem stanovanju???? nujno rabim pomoč
kablski internet(optika),kako nastavit i-net povezavo v oddaljenem stanovanju???? nujno rabim pomoč
chilloutman ::
Lepo pozdravljeni!
Imam en specifičen problem:
V omrežju je enih 10 računalnikov(najeta linija-5 mega), vsak ima dodeljen statični IP, tudi sam sem bil eden izmed teh v mreži, vse delalo ok, sedaj pa sem se preselil v novo stanovanje in sem potegnil utp kabl do svojega stanovanja(nekje 70 m) , kabl je potegnjen od mojega kolega , ki ima optiko in 4 portni hub. Ali je možno kako usposobit linijo glede na to da nimam ruterja in toliko metrov kabla(ali ni 70 m preveč?)
Ali pod nujno rabim Router , in če ga, katerega priporočate da mi nebo ven metal linije (uporabljal bom samo torrente za dol vleko, nobenih oslov in podobne navlake)
Ali je možno z enim IP naslovom razdelit linijo samo z switchem ali mora biti pod nujno Router?
Prosim predlagajte mi najboljšo rešitev, da nebom vedno moril kolega , da mi resetira router(če brez njega ne bo šlo). Ali bi se na kak način lahko prijavil z svojim prejšnjim IP naslovom , preko kolegovega ip-ja? (ker iz njegovega huba bo šla linija do mene)
Upam, da sem bil dovolj jasen, še enx hvala za odgovore & lep dan želim
Sebastjan
Imam en specifičen problem:
V omrežju je enih 10 računalnikov(najeta linija-5 mega), vsak ima dodeljen statični IP, tudi sam sem bil eden izmed teh v mreži, vse delalo ok, sedaj pa sem se preselil v novo stanovanje in sem potegnil utp kabl do svojega stanovanja(nekje 70 m) , kabl je potegnjen od mojega kolega , ki ima optiko in 4 portni hub. Ali je možno kako usposobit linijo glede na to da nimam ruterja in toliko metrov kabla(ali ni 70 m preveč?)
Ali pod nujno rabim Router , in če ga, katerega priporočate da mi nebo ven metal linije (uporabljal bom samo torrente za dol vleko, nobenih oslov in podobne navlake)
Ali je možno z enim IP naslovom razdelit linijo samo z switchem ali mora biti pod nujno Router?
Prosim predlagajte mi najboljšo rešitev, da nebom vedno moril kolega , da mi resetira router(če brez njega ne bo šlo). Ali bi se na kak način lahko prijavil z svojim prejšnjim IP naslovom , preko kolegovega ip-ja? (ker iz njegovega huba bo šla linija do mene)
Upam, da sem bil dovolj jasen, še enx hvala za odgovore & lep dan želim
Sebastjan
SasoS ::
Nisi bil pretirano jasen...a govoriš o dveh različnih omrežjih (10 mašin, 4-portni hub) ali je to ista zadeva?? 70M kabla bo ok...
Če ima tvoj kolega samo 1 IP potem morta obvezno kupit router...ne moreš se "prijaviti" s prejšnjim IPjem. Če vama gre za stabilnost inštalirajta na eno staro mašino linux/*bsd in uporabljajta za router.
Če ima tvoj kolega samo 1 IP potem morta obvezno kupit router...ne moreš se "prijaviti" s prejšnjim IPjem. Če vama gre za stabilnost inštalirajta na eno staro mašino linux/*bsd in uporabljajta za router.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 569852 (6681) | c23po |
» | ADSL deljenje internetne povezaveOddelek: Omrežja in internet | 1757 (1351) | ali3n |
» | Pomoc pri povezavi na internet!Oddelek: Omrežja in internet | 1591 (1385) | Zm3-D3n |
» | Od razcepnika do ADSL modemaOddelek: Pomoč in nasveti | 2034 (1790) | danielka84 |
» | ADSL routerOddelek: Omrežja in internet | 2240 (1628) | PaJo |