Forum » Hlajenje in modifikacije » PC Modding problem
PC Modding problem
gmail_samo ::
Zdravo!
Lotil sem se enega zelo zapletenega nacina, da si malo polepsam PC! Zamislil sem si nekaj z LCD na ohisju in prisel na to idejo, da bi si naredil na tisto plastiko(ki je pod CD/DVD enoto) gor naredil LCD zaslon od Nokie 3310, ki bi mi prikazoval npr. memory, temperature, procesor, uro itd.! poleg tega bi imel v to plastiko vrezano not stikalo za neonko in zgoraj desno bi mi gorela rdeca LED dioda!
Problem pa imam v tem, da nimam pojma kako bi to naredil(koncal sem osnovno solo - vse ure fizike sem v osmem presprical:)!
zanime me kako bi zvezal zaslon z palarelnim kablom brez nekega merjenja nekih Ohmov(ker tega ne kapiram) potem kako bi ga od zadeaj osvetlil z rdecimi LED diodami???
kako naj zvezem in zadaj prizgem 4 LED diode(1 zgoraj desno, ostale za osvetlitev monitorja) ne kapiram tudi teh uporov(naj en razlozi(ne teorije ampak montiranje) pa tak bi rad mel, da nebi nic pregorelo in te stvari! pa za zaslon kere barve zic naj gor dam iz LPT kabla??
Help me!
Lotil sem se enega zelo zapletenega nacina, da si malo polepsam PC! Zamislil sem si nekaj z LCD na ohisju in prisel na to idejo, da bi si naredil na tisto plastiko(ki je pod CD/DVD enoto) gor naredil LCD zaslon od Nokie 3310, ki bi mi prikazoval npr. memory, temperature, procesor, uro itd.! poleg tega bi imel v to plastiko vrezano not stikalo za neonko in zgoraj desno bi mi gorela rdeca LED dioda!
Problem pa imam v tem, da nimam pojma kako bi to naredil(koncal sem osnovno solo - vse ure fizike sem v osmem presprical:)!
zanime me kako bi zvezal zaslon z palarelnim kablom brez nekega merjenja nekih Ohmov(ker tega ne kapiram) potem kako bi ga od zadeaj osvetlil z rdecimi LED diodami???
kako naj zvezem in zadaj prizgem 4 LED diode(1 zgoraj desno, ostale za osvetlitev monitorja) ne kapiram tudi teh uporov(naj en razlozi(ne teorije ampak montiranje) pa tak bi rad mel, da nebi nic pregorelo in te stvari! pa za zaslon kere barve zic naj gor dam iz LPT kabla??
Help me!
samo
- premaknilo iz Pomoč in nasveti: bastadu ()
vres.ales ::
glej mali sory ne samo nimaš pojma!!!!. lcd display neboš mogo nikakor samo tak priklopit ker boš rabo razne dekoderje čle ti sploh to uspe nareti (kar ti nebo), tak da se prvo pozanimaj kaj sploh lahko narejiš
Še nekrat sory ker ti moram to tak povejat
Še nekrat sory ker ti moram to tak povejat
Azrael ::
Zaslonček
Preglej zgornji link in povezave v njem, je vsa stvar okoli zaslončka podrobno opisana. Za ostala vprašanja si oglej povezave tukaj. Samo vedi: brez muje se še čevelj ne obuje. Če imaš voljo bo šlo, ni težko.
Preglej zgornji link in povezave v njem, je vsa stvar okoli zaslončka podrobno opisana. Za ostala vprašanja si oglej povezave tukaj. Samo vedi: brez muje se še čevelj ne obuje. Če imaš voljo bo šlo, ni težko.
Nekoč je bil Slo-tech.
bkreutz ::
lej, kupi si vgradni termometer z lcd zaslonom ali dva (za spremljanje temp. noter, sistemske temp. torej), kupi kakšno vgradno stikalce za neonke oz. ventilatorje (pravzaprav najboljš potenciometri, sam mislim da so malo dražji). no, pol pa vse skupi vgradi v uno plastiko k si reku. lahko pa kupiš celo "plastično režo" k ma ta kontrolnik pa to že vse narejeno, pa niti ni tok dražje... (sam osebno bolj cenim tisto kar sam narediš).
drugače pa, po moje lahko pozabiš na un lcd ekranček od mobija...
drugače pa, po moje lahko pozabiš na un lcd ekranček od mobija...
m.i.h.a. ::
Nekak še najbl simpl je narest zvezat LCD ekranček na LPT s tem, da je LCD po standardu hd44780 (2×16, 4×20,...). Shem je pa dost na netu in tudi tukaj je bilo že par tem o tej stvari.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | lcd zaslonček (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 24473 (14733) | Mazo |
» | am... neonke...Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2671 (2345) | Azrael |
» | neonkaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1491 (1251) | Pyr0Beast |
» | [Obstaja?] HI-TECH pisalo (z LCD zaslonckom in pomnilnikom)Oddelek: Kaj kupiti | 1532 (1243) | Gwanaroth |
» | Vent na manj ko t 12V?!?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1644 (1374) | Azrael |