Forum » Izdelava spletišč » Prikaz zasedenosti prostora z PHP
Prikaz zasedenosti prostora z PHP
wind ::
Vsak uporabnik v web direktoriju bo imel na voljo 100 Mb prostora.
Zanima me kako z PHPjem prikazati koliko prostora od teh 100 Mb ima še na voljo.
A obstajajo mogoče kakšne skripte?
Zanima me kako z PHPjem prikazati koliko prostora od teh 100 Mb ima še na voljo.
A obstajajo mogoče kakšne skripte?
w
Hvala za link.
A mogoče veš, če lahko omejiš velikost posameznik web direktorijev brez kreiranja novih uporabnikov?
Kolikor sem gledal na google to ni možno.
A mogoče veš, če lahko omejiš velikost posameznik web direktorijev brez kreiranja novih uporabnikov?
Kolikor sem gledal na google to ni možno.
w
darh ::
Na kvote se ne spoznam nevemkako dobro.. ti bo moral to kdo drug pomagat. Ampak glede na tole, ne kaže nevemkako dobro... Če še še kak drug sistem...
Excuses are useless! Results are priceless!
root987 ::
kaj pa da ti ftp program to omeji? Moj ( BPFTP Server) vem da to omogoča.
oziroma z phpjem:
z prej omenjeno metodo preveri velikost direktorija ter, ko je limit presežen, odstrani upload funkcijo.
oziroma z phpjem:
z prej omenjeno metodo preveri velikost direktorija ter, ko je limit presežen, odstrani upload funkcijo.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell
--- George Orwell
Zgodovina sprememb…
- spremenil: root987 ()
Userji sploh nimajo ftp dostopa do serverja.
Preko strani lahko uploadajo slike in druge datoteke.
Tole me še zanima: ko uporabniki uploadajo kakšno datoteko preko web vmesnika pripada ta datoteka uporabniku in grupi www-data. Seveda pa potem ne kaže quota dobrega stanja, saj datoteke ne pripadajo določenemu uporabniku ampak www-data userju.
Kako rešiti tole?
Po koncu vsakega uploada chown user:user imedatoteke?
Preko strani lahko uploadajo slike in druge datoteke.
Tole me še zanima: ko uporabniki uploadajo kakšno datoteko preko web vmesnika pripada ta datoteka uporabniku in grupi www-data. Seveda pa potem ne kaže quota dobrega stanja, saj datoteke ne pripadajo določenemu uporabniku ampak www-data userju.
Kako rešiti tole?
Po koncu vsakega uploada chown user:user imedatoteke?
w
jype ::
To je precej nevarno.
Veliko boljsa resitev je suexec mehanizem, ker se potem skripta izvaja pod uporabniskim imenom samega uporabnika. Seveda resitev ni univerzalna. Odlocit se moras, kako bos problem resil in kaj problem sploh je.
Po moje je se najlazje tako, kot je predlagal root987: s phpjem si zapomni velikost datotek (magar pisi v bazo) in onemogoci upload, ko je kvota presezena.
Veliko boljsa resitev je suexec mehanizem, ker se potem skripta izvaja pod uporabniskim imenom samega uporabnika. Seveda resitev ni univerzalna. Odlocit se moras, kako bos problem resil in kaj problem sploh je.
Po moje je se najlazje tako, kot je predlagal root987: s phpjem si zapomni velikost datotek (magar pisi v bazo) in onemogoci upload, ko je kvota presezena.
Tody ::
hey !
Jest sicer ne znam kej dost php, ampak mogoče bi si lahko vzel zgled skripto za phpBB kjer uporabniki lahko dodajao svoj stuff gor in jim ti seveda lahko zadevo omejiš.
Jest sicer ne znam kej dost php, ampak mogoče bi si lahko vzel zgled skripto za phpBB kjer uporabniki lahko dodajao svoj stuff gor in jim ti seveda lahko zadevo omejiš.
darh ::
seštevaš in odštevaš filesize uploudanih datotek in to je to.
oziroma vsakič preveriš kolko ima gor in mu poveš če ne more več dajat...
oziroma vsakič preveriš kolko ima gor in mu poveš če ne more več dajat...
Excuses are useless! Results are priceless!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako zaščititi /uploads direktorij?Oddelek: Izdelava spletišč | 2084 (1847) | MrBrdo |
» | clarkconnect rabim poomoč pri inštaliranju! (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Operacijski sistemi | 16571 (8110) | Gapi |
» | Apache2: suphp vs suexec vs mpm-itkOddelek: Omrežja in internet | 1739 (1535) | Enter4 |
» | oscommerce v slo (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 8312 (7127) | gregy |
» | kak se na slohostingu postav forum in katerega?Oddelek: Izdelava spletišč | 2231 (1875) | Klemenn |