» »

Hladilniki za HDD

Hladilniki za HDD

AtaStrumf ::

Nekaj mi ga je prejšnji IBM 45GB GXP 75 sračkal (delal bad sektorje) in mal cvokam da mi ne to tudi nav 60GB IC 35 kaj zafrkaval zato bi si nabavil kakšen hladilnik, čist tko uizi, nič extremnega, čist tko za preventivo. Pomembno je da ni preveč glasen in da se da dobit v LJ. Plis povejte kje pa kolk stane kakšen tak hladilnik.

Prjatu ::

Jaz sem svojega IBM-a hladil s hladilnikom za SCSI diske, pa je ravno tako naredil bad sectorje, tako da ni problem v pregrevanju ampak naj bi bil problem v ABIT-ovih platah, pa tudi nova serija IC se sploh ne greje več toliko. Če pa hočeš vseeno kupit kakšen hladilnik jih imajo pa pri Mlacomu kar nekaj.
Something else is controlling me!

msmiha ::

Jaz bi ti priporočal, da pogledaš v PCXu ali pa v Mlacomu in kupiš en srednje drag hladilnik za diske
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

tec ::

Prjatu: Kaksen problem naj bi imele ABIT plate z IBM diski? Ker moj IC35 je dobil po 1 mesecu bad sectorje pa sem ga imel na zelo dobrem hlajenju. Imam pa Abit kt7a

Prjatu ::

Ravno o tem govorim, ne glede na hlajenje na Abitovih platah prihaja do okvar IBM diskov, vzroka pa žal ne vem, malo pobrskaj na netu, res pa je da IC serija naj nebi imela teh problemov.
Something else is controlling me!

omejc ::

Jest sm mu INTEL plato pa mi je IBM 40 GB tut delov bad sectorje, sedaj imam ABITKO pa je popolnoma isto, glede gretja pa nimam težav.

AtaStrumf ::

Pismo pa kva je zdaj to? A kombinacija Abit KT7/A in IBM disk (75GXP ali 60GXP) negleda na karkoli dela bad sektorje (čeprav so baje softwareski)? Ne morem verjeti. Pa to bi bil svetoven škandal za ABIT. Vem da je bil na splošno problem z IBM 75 GXP samo za 60GXP a.k.a. IC35L pa naj teh problemov ne bi bilo. Kaj se tu dogaja?

AtaStrumf ::

A ima kdo kakšne bolj konkretne predloge za hladilnik za HDD in kje in za koliko se ga da dobiti. Imam 60GB IC35 in sem iz LJ, tako da naj se da dobiti v LJ, če je možno.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kolikim je umrlo IBM IC7 40Gb diskov? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
19310965 (6593) ChiefThunder
»

Umiranje IBM-ovih diskov

Oddelek: Strojna oprema
252205 (1261) windy
»

kateri disk kupiti

Oddelek: Kaj kupiti
483053 (2245) MadMax
»

IBMov disk

Oddelek: Pomoč in nasveti
312232 (1577) Andor
»

ABIT+IBM Disk=Problems (Bad Sectors)?

Oddelek: Pomoč in nasveti
91349 (1172) mobisuxguru01

Več podobnih tem