» »

wireless connection sharing !?

wireless connection sharing !?

bray ::

Problem:
Torej...internet na prvi racunalnik dobim preko wireless povezave na klasicen nacin (wlan router + wireless mrezna kartica). Sedaj pa bi nekako rad nekako ta internet "delil" se naprej na LAN kartico, ki je tudi na tem racunalniku in potem preko cross cabla na drugi racunalnik. Problem je v tem da imam zelo slab signal in da mi nebi blo treba napeljevat dveh kablov do mesta z dobrim signalom.
V casu modemskih povezav si enostavno z desno tipko miske kliknil na modemsko povezavo, naredil sharing in potem na drugem racunalniku vpisal IP kot gateway in je delalo.
Se je kdo ze ukvarjal s podobnim problemom?

lp

Myth ::

Zakaj pa naprej po kablu? Kupi še eno Wireless kartico. Sicer pa razloži kako imaš postavljeno, na kakšni razdalji. Tako na pamet imam same "neumne" ideje.

Pa tale sharing kot ti govoriš. SI poskusil narediti? Ker verjamem, da dela. Sploh če imaš na obeh (vseh) mašinah Win XP. Aja, za internet sharing maš tukaj levo en dober članek na to temo. Malce uporabi iskanje tudi, možno da boš našel tako odgovor.
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

bray ::

mrIce:
Nisi dobro prebral v cem je problem. :) Se enkrat....Router je pri sosedu...v drugi bajti...in jaz mam v svoji sobi dva racunalnika. Ampak v moji sobi je signal zelo slab oziroma ga sploh ni. Zdj mam pa en wireless USB vmesnik, ki ga mam na 5m dolgem kablu tako da lahko USB skatlico dam na hodnik in zadeva deluje OK. Sedaj bi pa rad ta internet delil se na LAN kartico od tega racunalnika in preko kabla se na drug racunalnik. To, da bi dal se eno wireless kartico/usb to mi je jasno ampak to ne pride v postev.
Sem pogledal dosti tem ampak podobnega problema nisem nasel.

cau

bili_39 ::

Kako, da ne najdeš? Čisto običajna delitev internetnega priključka. Išči opd ICS - cel članek ali dva sta na slo-techu.

Če imaš 15k, bi ti vseeno svetoval še en AP ali router in naredit wireless bridge. Tako boste vsi v istem mrežnem segmentu, lepše in hitreje bo delalo... Pazit moraš samo, da routerja (oba) omogočata vezavo v bridge.
lp

bili_39 ::

No, da ne boš toliko brskal.. tukaj

bray ::

To NI klasicni ICS, ker ta racunalnik nima lastnega zunanjega IPja (v tistem clanku usmirjevalnik)! Zato ni tolk enostavno.
Tisto z se enim APjem kot wireless bridge je v planu...ce ne bo slo drugace. 20 jurjev se da tud za kej bol pametnega porabit. ;)

bray ::

No evo...mi je nekako ratalo. Magicna beseda je BRIDGE! :) Oznacis obe povezavi (LAN in wireless), kliknes z desno tipko in izberes Add to bridge. In zadeva spila. Pogoj pa je, da je na obeh povezavah nastavlen DHCP (avtomatsko dodeljevanje IPjev). Ne vem se zakaj mi s staticnimi IPji ne deluje. Si bom enkrat vzel malo vec casa in poizkusil se to.

cau


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1767547315 (709) d4vid
»

ROUTER in signal (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
517884 (7395) Frenckie
»

Wireles internet

Oddelek: Pomoč in nasveti
191794 (1460) Mitch
»

ICS Internet Connection Sharing in IP naslov 192.168.0.1

Oddelek: Omrežja in internet
92781 (1992) MrStein
»

Belikn Wireless G Router

Oddelek: Strojna oprema
153111 (2951) MitkoVIP

Več podobnih tem