Forum » Omrežja in internet » VPN noče in noče delovati
VPN noče in noče delovati
Kebab ::
Imam win2000 server ki je za planet xrt-401d ruterjem.
Želim vzpostaviti vnp in mi nekako ne uspe.
V ruterju sem forwardal porte 1723, 1701, 50, 51 (za te sem prebral da jih vpn uporablja).
Server je povezan preko statičnega ipja (amis).
Povezati se hočem iz winxp, prispe pa do preverjanja up. imena in gesla, nakar mi javi error 721.
Predvidevam, da je kriv ruter, ki ga ne znam pravilno nastaviti, saj povezava obratno deluje.
Prosim za pomoč. Hvala!
Želim vzpostaviti vnp in mi nekako ne uspe.
V ruterju sem forwardal porte 1723, 1701, 50, 51 (za te sem prebral da jih vpn uporablja).
Server je povezan preko statičnega ipja (amis).
Povezati se hočem iz winxp, prispe pa do preverjanja up. imena in gesla, nakar mi javi error 721.
Predvidevam, da je kriv ruter, ki ga ne znam pravilno nastaviti, saj povezava obratno deluje.
Prosim za pomoč. Hvala!
kokoon ::
najverjetneje je kriv ruter, sam sem neuspesno poskusal konfigurirati vpn klienta preko canyon wifi ruterja in wifi jaht ruterja. oba sta skrajno poceni kosa hardvera in vpn enostavno ne dela (no ja, pri canyonu je delal, ce si klienta postavil v dmz, ampak - ne hvala.)
Mr.B ::
Port 47 ti manjka, pa ne vem zakaj imaš še porte 50 in 51 odprte?
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
Bakunin ::
za IPSEC (VPN) rabis:
protokol udp source port 500 destination port 500
protokol tip 50 (IN NE PORT 50!)
protokol tip 51 (IN NE PORT 51!)
# IPSEC
$IPTB -A INPUT -i $INTERNET -p udp --sport 500 --dport 500 -j ACCEPT
$IPTB -A INPUT -i $INTERNET -p 50 -j ACCEPT
$IPTB -A INPUT -i $INTERNET -p 51 -j ACCEPT
protokol udp source port 500 destination port 500
protokol tip 50 (IN NE PORT 50!)
protokol tip 51 (IN NE PORT 51!)
# IPSEC
$IPTB -A INPUT -i $INTERNET -p udp --sport 500 --dport 500 -j ACCEPT
$IPTB -A INPUT -i $INTERNET -p 50 -j ACCEPT
$IPTB -A INPUT -i $INTERNET -p 51 -j ACCEPT
Kebab ::
Hvala za odgovore!
Sem pa vseeno klical na podporo in so mi povedali, da ta ruter sploh ne podpira, tako moram prešaltat na dražjega, mislim da dobim mikronet sp 880. Ta pa da garantirano podpira.
Sem pa vseeno klical na podporo in so mi povedali, da ta ruter sploh ne podpira, tako moram prešaltat na dražjega, mislim da dobim mikronet sp 880. Ta pa da garantirano podpira.
Zm3-D3n ::
Jst sm se pa prek routerja povezal z VPN na omrezje v firmo in zdj neznam pogledat kaksni fajli so na racunalniku.Kako bi lahko pogledal file na racunalniku ki ga zaznavam prek VPN?
STONED is the way of the walk!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | openwrt port forwarding problemOddelek: Omrežja in internet | 927 (812) | luuxiii |
» | ProtFtp Passive mode in iptablesOddelek: Programska oprema | 2253 (2075) | SasoS |
» | Pomoč pri prehodu na linux (strani: 1 2 3 4 … 17 18 19 20 )Oddelek: Operacijski sistemi | 45285 (22587) | Anteus |
» | Samba portiOddelek: Omrežja in internet | 1721 (1417) | hruske |
» | DEBIAN problemOddelek: Omrežja in internet | 1824 (1634) | AirBladE |