Forum » Programiranje » [C++ & Winsock] Resetiranje routerja
[C++ & Winsock] Resetiranje routerja
W3by ::
Pred kratkim sem se lotil pisanja programčka, ki bi resetiral router, če se prekine povezava z internetom (starejši router - LevelOne - FBR-1405TX).
Prvo me ne zanimajo kakšni free programčki, ker sem se odloču da bom to naredu sam.
Program je narejen tako: Najprej se povezuje z googlom vsakih 30 sek, in če se povezava z netom prekine pošlje tole:
in tako se router resetira. Seveda pa moraš biti logiran da imaš dostop do restart.exe.
Login skripta je taka:
Poizkušal sem z takim http headerjem:
Vendar se noče prijaviti noter, vrne mi Wrong password.
Kakšna ideja?
Prvo me ne zanimajo kakšni free programčki, ker sem se odloču da bom to naredu sam.
Program je narejen tako: Najprej se povezuje z googlom vsakih 30 sek, in če se povezava z netom prekine pošlje tole:
GET /cgi-bin/restart.exe HTTP/1.1\n \n
in tako se router resetira. Seveda pa moraš biti logiran da imaš dostop do restart.exe.
Login skripta je taka:
<form action="/cgi-bin/login.exe" method="post" name="tF"> <INPUT type="password" maxLength=12 size=9 name=pws></td> <input type="Submit" value="LOGIN"> <input name="Close" onClick="self.close();return false" type="button" value="CANCEL">
Poizkušal sem z takim http headerjem:
POST /cgi-bin/login.exe HTTP/1.1\n Host: 192.168.2.1:80\n Content-Length: 11\n pws=password\n \n
Vendar se noče prijaviti noter, vrne mi Wrong password.
Kakšna ideja?
64202 ::
Fieldi pri postih ne grejo v header ampak v body requesta. Uporabis content-type application/x-www-urlencoded, za body pa 'field1=data1&field2=data2', malo poguglaj.
I am NaN, I am a free man!
Aja, tebi v bistvu samo fali en enter med headerjem pa pws=pasvord. Dodaj se za ziher pravilen content-type pa nova vrstica pri standardnih tekstnih protokolih kot je HTTP je \r\n. Nekateri (MS-jevi recimo) serverji nestandardnega unix \n ne sprejmejo.
fogl ::
Jest bi tudi rabu nekaj takega, na vsake tolk časa mi štekne router (level one fbr1700), ampak takrat se tudi ne morem povezat na njega. A obstaja kak programček , ki ob prekinjeni povezavi zresetira router tako, da bi prek releja za kratek čas prekinil napajanje. Rele bi vezal npr. na serijski port?
lp, klemen
Mislim, da bi za kaj takega porabil preveč časa & denarja. Tale programček pa bo verjetno kar koristen ko ga bom še malo dodelov
Mislim da se mi to še ni zgodilo, velikokrat (beri: do 1x na dan) pa se povezava prekine, vendar se mi ne ljubi odpirati strani in vtipkavati gesla, saj imam kabel za power na dosegu roke in ga samo odklopim in je. Seveda moram program še testirati, da bom videl če se sploh obnese (upam da se bo).
A mi lahko poveš kater router maš?
A mi lahko poveš kater router maš?
W3by: drugace lahko namesto winsock uporabis tudi visjenivojski wininet ali pa winhttp...
Ali pa se bolje curl/libcurl, ker je portable, ce bos ze hotel tudi na linuxu poganjat zadevo.
Nah, ko smo ze pri temu, lahko problem resis prenosljivo s parimi vrsticami kode v pythonu...
Nah, ko smo ze pri temu, lahko problem resis prenosljivo s parimi vrsticami kode v pythonu...
Z veseljem bi ti ga poslal vendar sem stvar opustil ker se mi je začel ruter sesuvati tako, da se ga ne da niti resetirat programsko.
Če vseeno hočeš programček, ki je zelo buggast, ti ga lahko pošlem vendar ga bom moral predelati za tvoj ruter, tako da bi bilo dobro da mi pošleš source code (html) od logina in reset strani.
Najprej poizkusi, ko ti router crkne, resetirat preko vmesnika. Pa povej kateri model imaš!
Če vseeno hočeš programček, ki je zelo buggast, ti ga lahko pošlem vendar ga bom moral predelati za tvoj ruter, tako da bi bilo dobro da mi pošleš source code (html) od logina in reset strani.
Najprej poizkusi, ko ti router crkne, resetirat preko vmesnika. Pa povej kateri model imaš!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri router kupitiOddelek: Kaj kupiti | 2555 (2092) | Nebomgabiksa |
» | Tezave z routerjem LevelONE FBR-1405TXOddelek: Omrežja in internet | 3701 (3102) | Caligula |
» | Router mi štekne...Oddelek: Omrežja in internet | 1680 (1444) | strle12 |
» | Kateri router? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5472 (4202) | plavko61 |
» | sesuvanje mreže (router)Oddelek: Pomoč in nasveti | 2875 (1860) | motorist |