Forum » Programiranje » makro
makro
draganm1 ::
naredil sem marko, ki shrani wordovo datoteko v html, z imenom današnji_datum.htm (npr. 20060328.htm) zanima me če ve kdo kako naj nardim tako da bi v makroju spremenil naslov te html datoteke? makro je programiran v visual basicu
če greš shranjevat ročno, potem imaš tam nastavek naslov, sam to morm nardit za maturo pa ne vem več kam naj pogledam :s
hvala za odgovore
če greš shranjevat ročno, potem imaš tam nastavek naslov, sam to morm nardit za maturo pa ne vem več kam naj pogledam :s
hvala za odgovore
carpe diem!
klemen22 ::
kako naj nardim tako da bi v makroju spremenil naslov te html datoteke?
Misliš kopiral v drug direktorij ali kako ali zamenjal Title te strani?
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: klemen22 ()
darkolord ::
Mogoče kaj takega?
Sub StranTitle() Dim iFile As Integer Dim sData As String iFile = FreeFile Open "c:\test.html" For Input As iFile sData = Input(LOF(iFile), iFile) Close iFile sData = Replace$(sData, "<title>" & Format(Now, "yyyymmdd"), "<title>Danes je " & FormatDateTime(Now, vbShortDate)) Open "c:\test.html" For Output As iFile Print #iFile, sData Close iFile End Sub
Open "c:\test.html" For Output As iFile
v tej vrstici mi debuger napiše permission denied
v tej vrstici mi debuger napiše permission denied
carpe diem!
OK, takole bi pa verjetno šlo:
Sub StranTitle() Dim obj As Object Set obj = ActiveDocument.BuiltInDocumentProperties obj(wdPropertyTitle) = "Danes je " & FormatDateTime(Now, vbShortDate) End Sub
to deluje, če ej prazen dokument!
Hvala za pomoč, bom se še igral s tem pa probo nardit da bo drugače tudi. Če pa pogruntaš prej kaj pa bom vesel, če boš to napisal!
Hvala še enkrat
Hvala za pomoč, bom se še igral s tem pa probo nardit da bo drugače tudi. Če pa pogruntaš prej kaj pa bom vesel, če boš to napisal!
Hvala še enkrat
carpe diem!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: draganm1 ()
Meni deluje tudi če ni prazen... Probaj najprej shranit v html, spremenit naslov in potem še enkrat shranit...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | firefox extension: kako prebrati datoteko iz diskaOddelek: Programiranje | 948 (830) | Vapo1 |
» | [C#] Prosim pomagajte! Potrebujem program, ki bi pobiral podatke iz ene straniOddelek: Programiranje | 2746 (2356) | David1994 |
» | kopiranje iz enega fajla v drug??Oddelek: Programiranje | 1218 (978) | Seth |
» | izdelava podstraniOddelek: Izdelava spletišč | 2009 (1839) | Bob Rock |
» | Visual Basic in ExcelOddelek: Programiranje | 2674 (2240) | Vesoljc |