» »

Tezave z routerjem LevelONE FBR-1405TX

Tezave z routerjem LevelONE FBR-1405TX

ONYXman ::

Imam en problem z mojim routerjem LevelONE FBR-1405TX. Namprec nanj mam prikljucena dva computerja(windows operating system-na obeh) katera si delita ADSL povezavo. Vse dela lepo in prav dokler mi po 3-4dneh zgodi to: ko hocem zagnati irc client ali brskati po internetu z mozillo ali IE mi noce ne iskati ne povezati na irc server. Na drugem racunalniku pa imam irc-bota ki dela brez problemov ceprav ne morem brskati po internetu ali se povezati na irc-server. Tudi torrenti majo tisti cas kar soliden DOWNLOAD in UPLOAD. Povejte mi kaj bi bilo narobe. Pa ce bi lahko kdo dal link do dobrega(dobro bi bilo slovenskega) vodica za configuracijo ROUTERJA.
za odgovore se ze naprej zahvaljujem..

DSmidgy ::

Mal povej kaj maš zraven prižgano. Maš še kakšne P2P programe prižgane poleg torrenta (oz. koliko downloadaš)? Ker meni se isto dogaja na D-Link routerju.

Zgleda da poceni routerji lahko routajo samo določeno število IP:port socketov. Ko je to zasedeno, zgleda ostalo ignorirajo. Zato prej zagnane zadeve laufajo nemoteno, novih pa ne moreš zagnat.

Pri meni pomaga, ko resetiram router (programsko preko web umesnika). Zgleda imajo socketi naštiman prevelik keep-alive in se zato router zabaše. Se zelo hitro resetira, tako da se ponavadi nič ne prekine (tisti paketi ki grejo preko TCPja se tako ali tako pošlejo šeenkrat zaradi timeouta).

Zgleda. Bo treba kakšen mail proizvajalcu pisat. Mal bi moral omenit te stvari v navodilih. Ker jest sploh nisem mislu na to da se lahko zabaše. Še na servis sem nesu svojega pa niso nč narobe najdl. Eno mašino pa linux gor za router pa switch uzadej dat.

ONYXman ::

Prižgano mam irc-bota ter p2p program s katerim lowdam 2 torrenta in uploadm 3 torrente. Jezi me pa to ko se mi router sesuje lahko se vedno ircam, in torrenti se mi se vedno lowdajo,..vendar pa ne morem brskati in tudi na irc server se ne morem povezati....;(

DSmidgy ::

Dej poglej če maš reset/reboot v web administratorju. Pa k ti zašteka pobej resetirat. Če bo delal mava verjetno isti problem. Me zanima kaj bi rekl, če uveljavljaš garancijo, saj nikjer ne piše kakšna je lahko obremenitev, razen da je 10Mbit/s link.

Verjetno je rešitev linux (clarkconnect.org) router ali kakšen dražji s switcom (samo v tem primeru se ti lahko isto zgodi, samo cena bo višja).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DSmidgy ()

DSmidgy ::

Se mal gledou na netu.
http://www.dslreports.com/forum/remark,...
Preberi zadnji in pred-predzadnji post:
http://www.dslreports.com/forum/remark,...

Ta najin (jest mam DI-604) ma verjetno isti čip in lahko odpre samo 1048 socketov (IP:port). Recimo če daš sharing v XPju al pa Linuxu pa pomoje lahko odpre čez 60000 povezav.

Glej če maš firewall prižgan. Mogoče bo kej pomagal, če ga maš.

ONYXman ::

OK. Vkluču sm firewall in ugotovu da ma ful opcij za sconfat..tako da povejte mi kko nej kar se da dobro sconfam ta firewall! :D

Tommy_Lee ::

Zdravo!

Js mam tut router level-one FBR-1405TX! Pa mi tut skus neki diskonekta ;( ! Pa tut downloada mi ful počasnejš !! Če se kom sanja kaj bi lahko blo narobe naj mi svetuje kaj naj nardim :\ ! p.s. nimam odprit p2p programov !odprto imam samo irc, azureus, in opero !

Lp
Tommy_Lee

OmegaBlue ::

Tommy in kaj je po tvoji logiki Azerus če ne p2p program?
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Tommy_Lee ::

Po moji logiki je to Torrent program!! ;)
Tommy_Lee

strle12 ::

Jaz imem isti router!!

Pa me je skoz dol metal !!

Pol sem pa firmware updejtov!!
In zadeva se je ustalila!!

Zdej me več tolk dol ne meče!!
Postati velik je veliko dejanje!!
Da si velik pa so le sanje!

OmegaBlue ::

In bittorrent je kaj če ne drugo kot p2p, mislim eni mate čudne predstave.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

leonius ::

LOL!

Tommy_Lee ::

strle12 kateri firmware si dau gor?? Dej mi prosim povej! Hvala
Sam res ne vem kaj bi lahk blo narobe, da me skus neki dol meče :\ ! Upam da bo kej bolš ko bom firmware updejtu!

Lp
Tommy_Lee

strle12 ::

Hardware Model: FBR-1405TX
Boot Code Version: V1.5
Runtime Code Version: v0.11 (Nov 24 2003 16:02:00)

Tole!!!
Sem dal gor!!!
Postati velik je veliko dejanje!!
Da si velik pa so le sanje!

OmegaBlue ::

Za vse ki imate probleme s tem routerjem, so tukaj updati za firmware:

- Verzija 0.11 Download
- Firmware za V3 različico routerja Download

Upam da vam bo pomagalo.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

jurec ::

Ali imaš tudi kake nove firmware za ruter LevelOne 1412TX, ker jaz imam čisto enake težave?

Wox ::

Ja tile poceni routerji obvladujejo le zelo omejeno število povezav, kar pri uporabi povezovalno zelo intenzivnih p2p odjemalcev/strežnikov v končni fazi povzroči zamašitev. Rešitev je v omejitvi maksimalnega števila povezav p2p odjemalca (če je to mogoče, npr. eMule) ali pa boljši router (SMC, Allied Telesyn...). Z nadgradnjo firmwarea ne moreš kaj bistveno zboljšati zadeve, ker je ta strojne narave (premalo spomina, počasen procesor,...). Poceni in zelo dobra rešitev je star PC z mini linuxom, npr. FreeSCO, Clarkconnect...

gorano ::

Hi!

Žal moram povedat, da so teli Level-one routerji totalna jajca! Vsaj od modela 1405TX pa novejši!
Če samo pomislim, da so pri modelu 1405TX naredili 3 hardware verzije ... če bi bla že prva dobra, novih ne bi delal! (verzija piše takoj za serijsko številko na nalepki)
Customer support je čist beden. Popravke v Firmware delajo tko počas, pa vsakič k kej popravjo kaj drugega ne dela.
Za vsako hardware verzijo je drugačen firmware, itak da na njihovi strani ni nobenih informacij o popravkih ki so jih KAO naredili in sploh za kiro verzijo je kakšen file.
Slovenska stran za LevelOne že nekaj tednov ne dela ... pol pa res ne mormo pričakovat, da bo pa nam kaj delal!

Prej sem imel router s hardware V2, z različnimi Firmware verzijami.
Imamo pa Emule na štirih računalnikih, na vsakem omejeno na 40 povezav!!! 4x40 je pa precej manj od obljubljenih 256 bogih povezav, ki naj bi jih prenesel tale router.
No ... večkrat na dan je bilo treba router fizično resetirat, ki je čist šteknu!

Sedaj imam Router s hardware V3. Ta pa s Firmware v2.78 ni zdržal niti 15min.
Z verzijo 2.66 in z ugasnjenim Firewallom pa zna zdržat tudi do 10 dni ... kokr se mu zazdi. Ampak vsaj nikol ne štekne do konca, vedno ga lahko skozi menuje resetiram (ogromno sivih las sem dobil preden sem vsaj to dosegu....)
...no ... ampak s to verzijo mi pa FTP server ne dela .... odprl sem porte enako kot na V2, pa router ne spusti nič skozi!!!!

Ta in ostali poceni routerji so samo za surfat, mogoče zmore še en močno omejen Emule!
Tisti ki pa hočte več ... pa več dnarja odštejte, ker so poceni routerji več ali manj vsi takšni! (sem prej imel še 2 JAHT routerja ... tale je že četrti! ... NIKOL VEČ!!!!!)

Aja ... to da kšne stvari nehajo delat ... al pa da se začne vlečt k megla .... GET USED TO IT!


Srečno...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gorano ()

DSmidgy ::

Zgleda majo vsi teli tapocen routerji isti glavni čip noter - ker nam vsem isto šteka.

256 ni max povezav, ampak max. število računalnikov (pravzaprav je 254), ki jih lahko na router priklopiš (moreš še switche uporabit).

Prižgi samo eno mulo in glej da nimaš drugih p2p programov prižganih. Naštimaj "Connection limits / max connections" na ene 500, ker naj bi bil limit routerja okoli 1000. Mal čudno da ti ni delalo z 4*40. Probaj samo eno mulo - jest mam naštiman na 750 pa mi od zej naprej kukrtolk uredu dela.

gorano ::

Na njihovi domači strani pod FAQ piše, da je to 254 povezav .... pri obrazložitvi, zakaj router štekne.....

Tudi jaz mislim, da imajo vsi enak chip in tudi enako osnovo Firmware, ker tudi meniji enako zgledajo ... pa tudi težave majo iste!

Sedaj ko imam LevelOne FBR-1405TX, hardware verzija 3, Firmware verzija 2.66, mi kar solidno dela, tudi z Emule na štirih PCjih, dostikrat gre vse počasi, ampak nikoli ne štekne do konca, vsaj menuji so vedno dostopni :) Včasih zdrži več kot 10 dni :)

Aja, pa pogruntal sem eno foro pri Virtual servers !!!!
Imam narjene Virtual servers za Emule na štirih PCjih, tako da imamo vsi HIGH ID, k vsakemu smo vpisali tudi komentar, in vse dela .....
.... ko pa naredim virtual server za moj FTP server, pa če vpišem komentar, NE DELA, ne glede na to, kateri port hočem, če pa delam brez komentarja, pa dela!!!!! Ful čudn, za Prve 4, ki so za EMULE ni te fore, za petega pa je ... KR NEKI!!!! Sem kar pobulu 8-O k sem to bedno foro vidu! Sploh k se že več mesecev s tem matram!

No, sedaj sem pa itak raje uporabil PORT FORWARDING,in tudi dela, tudi če komentar vpišem!

Ciao :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gorano ()

gorano ::

Sem nekje zasledil nekaj o teh komentarjih in malo testiral in ugotovil, kdaj ne dela port forwarding in virtual servers

ČE PRI PORT FORWARDING ALI PRI VIRTUAL SERVERS V KOMENTARJU UPORABIŠ KAKŠEN PRESLEDEK, ZADEVA NE DELA !!!!!!

Kira bedna napaka! Te pri starejši verziji routerja ni bilo!

Ciao :)

HellRaiseR ::

No ja moje skromno mnenje, jst sem tud uporablal ta router kake pol leta, vendar mi je nekega dne dokur****, steknu je usake 3 dni, povezavo je prekinjal usake 5 ur tko da niti dostojno nisem mogu dljat kakega iso fajla, potem pa sem privleku neko stari kišto iz podstrešja, ji vrgu not eno ploščico sdr rama in naložiu Linux ClarkConnect. Zadevo sem usposobil v 1 uri brez predznanja linuxa ali česarkoli, samo namestiš, na eno mrežno priklopš modem drugo mrežno priklopš na router(ki služi kot hub). Na njega pa vse ostale mašine. Kdor ni vešč linuxa lahko vso administracijo opravi preko spletnega umesnika in mu ni treba napisati niti ene vrstice v konzoli. Zadeva dela kot se šika. Res priporočam, rešilo bo veliko težav :D

coderock ::

Mal offtopic... (in vem... po enem letu) nekdo je napisal, da imajo ti cheap routerji enak hardware, jaz pa sem zadnjo uro porabil, da sem resil eno uganko:

levelone FBR-1405tx ima ARM chip in 1 MB flash
levelone FBR-1405tx/v3 ima MIPS chip (prebrano iz linux kernel image; datasheeta sploh ne najdem)

Celo razlicna arhitektura je!

Caligula ::

Cakte, se prav, ce stekne router tkole-k men isto kdaj pr Bitcometu (torrent client)...

Mam pa Dlink cheap ass router. Kaj pol nardit, ce ne pomaga reset via izklopa stroma in vklopa?
A kej prek neta al kako ,da se spet zbrihta?

Pa kaj je najboljs pol nastimat pr Bitcometu ,da ga ne zmatra tolk?
Kaj je tisto kar ga najbolj ubija?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri router?

Oddelek: Kaj kupiti
213609 (2767) nejck
»

Katerega od teh 4 routerjev naj vzamem?

Oddelek: Kaj kupiti
303259 (2236) malinavc
»

Router mi štekne...

Oddelek: Omrežja in internet
121571 (1335) strle12
»

Router - Level One FBR-1405TX

Oddelek: Kaj kupiti
211489 (1100) Groovy
»

Kateri router? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
555201 (3931) plavko61

Več podobnih tem