» »

Abit BE6II (HPT366) in IBM DTLA

Abit BE6II (HPT366) in IBM DTLA

miranpozar ::

Ok, vem da je bilo to verjetno že davno in mnogokrat povedano, a me zanima kaj naj naredim, ker imam občutek, da se moj disk IBM DTLA 307015 (15GB, 7200rpm) in HPT366 kontroler na tej plošči ne razumeta najbolje! Ali ima mogoče pri temu tudi kaj SB Live!?
Sem si zdaj sestavil tale sistemček, pa me ful je*e, če je disk povezan na HPT366... nekaj časa dela, potem pa kar vse zmrzne. Ko pa dam disk na navadni kontroler pa je vse uredu.
Če se prav spomnem so bili neki problemi s kompatibilnostjo, kar je očitno res. Se kdo spomni rešitve? Najnovejši BIOS na plati in najnovevjši driverji za naprave so porihtani seveda, sistem pa je WinXP Pro.
Ostala krama: PIII Coppermine 667, 384MB PC133 RAM, SB Live!, DVD, CDRW.
Thnx.

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

MadMax ::

Live ma najbrz tut pr tebi pine:D vmes.
Na moji MSI BXMaster se ne moreta z Promisovim integriranim kontrolerjem, mam pa IBM IC35 40GB. Na navadnem kontrolerju vse dela b.p., ko pa ga prestavim, pa dela, dokler ne zacne disk malo bolj intenzivno delat. Pa se to, da sem ga usposobil do te faze, je trajalo...
Dela pa krasno, dokler ne instaliram driverjev za Liveta.
Ne pomaga nikakrsno pretikanje po slotih in rocno nastavljanje IRQ in DMA v BIOSu:'(

Nasvet: na navadnem kontrolerju nalozi LiveWare 3 in onemogoci Creative SB Live! SB16 Emulation v Device managerju, nato pa pretakni na HPT.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

miranpozar ::

No, problem mi ni dal spati in sem se lotil raziskovanja. Kaj sem našel? Prvič, BIOS in driverji, ki so uradno dostopni preko Abita ali HPT so verzije 1.25, obstajajo pa seveda tudi novejši (sicer beta) verzije 1.28.
Gonilnike se dobi tukaj: ftp://ftp.mathematik.uni-marburg.de/pub/mirror/abit/drivers/ha66/beta/1.28/
BIOS pa na Highpointovi strani: www.highpoint-tech.com.
Naj kar navedem readme.txt, ki je priložen gonilnikom:
.
.
.
Revision History:
1.28.0 22Aug00 (beta)
. Fix compatibility problem with FUJITSU MPF3xxx disks

1.27.0 17Aug00 (beta)
. Fix disk capacity size display error for IBM 75GB disk

1.26.0 08Aug00
. Fix compatibility problem with IBM DTLA ATA-100 har disk

1.25.0 04Apl00
. Fix problems with Diamond Fireport 40 SCSI adapters
.
.
.
Nadaljni komentar ni potreben... Bom testiral zadevo in poročal...

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

bastadu ::

Točno to bi ti jaz predlagal, pa si me prehitel 8-). Sem imel natanko iste probleme z ABit BE6-II in IBM DTLA diskom in sem jih odpravil z temi beta driverji. Pa ne vprašaj kaj vse sem pred tem naredil, da bi zrihtal to...

alien-w ::

UAU!!8-O Koncno mi bo ratal to zrihtat! tut jest imam IBM DTLA disk ter to plato, pa tut ni delalo... no ja, zdej upam da bo... Miran: porocaj! LP

miranpozar ::

Hej, bastadu! A si ti flešal BIOS HPT kontrolerja na plati z beta 1.28 verzijo, ki jo dobiš na HPT strani? Tam piše, da moraš dati BIOS za plato iz Abitove strani (kjer pa je samo v1.25).
Ker se mi zdi, da še vedno nekaj zajebava. Inštaliral sem driverje 1.28beta, ampak nisem flešal HPT BIOSa. Mogoče malo boljše dela, ampak nisem še prav 100% prepričan, da je res vse OK.

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

alien-w ::

hmm...men ne dela... Sem probal tako da sem installu 1.28driverje, pa sem preklopil kabel, pa zalaufu masino. Pa se mi je vedno ustavilo tam, kjer pise "Werifing DMI pool data"... kr zacikla se. Pa mi IBM DTLA 20Gb disk najde, samo noce mi bootat z njega oz. se zacikla. A je mogoce treba tiste jumerje uzad na disku kej prestavt, ker jih je u iber velik!?

miranpozar ::

Ja eno sranje je vse to!
Kar se jumperjev tiče pa moraš imeti tako (za Master):
|::|

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

bastadu ::

miranpozar:
BIOS imam najnovejši, kar obstoja s strani ABita. Vsebuje tudi novejši HPT BIOS verzije 1.25, vendar mi je tudi pred tem fleshanjem delalo normalno z 1.28beta driverji. No če lahko rečem normalno. Kar se tiče HPT366 + DTLA spljoh ni fajn :( Škoda ko se ne da čipa upgradeat na HPT370...

mobisuxguru01 ::

men k pa mam 370 (SA6) je pa kontroler crknu;(( oz. secondary master ne dela, ostalo pa

miranpozar ::

Update...
Zadeva zdaj deluje perfektno!
Plata mora imeti gor BIOS v1.25 (novejšega itak ni) (BIOSi za HPT chipset, ki se jih dobi na HPT strani (do verzije 1.28b) so samo za dodatne razširitvene kartice in se onega na plati z njimi ne flešat), ob inštalaciji Win2k/XP pa je treba uporabiti driverje 1.28b. Reinštalirati sem moral OS. To je vsa fora.

Matko ::

Imam beta bios za abita, ki ima v1.28 za hpt 366
meni dela normalno,ce kdo rabi naj poslje mail

lp Matko

matko.x@email.si

bastadu ::

miranpozar, ne bi bilo treba reinštalirat OSa....

Dzqint ::

Jaz imam isto plato Abit BE-6 II(HPT366) in IBM DTLA 15Gb 7.200rpm ATA-100 ter driverje 1.28 v winsih in v biosu. Dela mi vse normalno samo pri WINSIH98. Disk je hitr in v Sandri naredi 22.000 tock. Ko pa dam WIN2k gor (trenutno ga uporabljam, vendar mam disk na ATA-33) s temi driverji mi v Sandri naredi okrog 8.000 tock, kar je premalo in vse steka, pocas kopera itd. Probaval sem vse, s tem problemom sem se ukvarjal zelo dolgo casa, da sem na koncu obupal :) in mam disk na ATA-33.

Ce kdo pozna resitev naj mi odogovori ?!?!?!?
:(

bastadu ::

Jaz imam podoben problem (pojdi na tale link).V Win98 dela dokaj normalno, v Win2k pa je hitrost zelo nizka... No sedaj imam XPje pa mi še ni uspelo zmeriti hitrosti diska...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Iščem modificiran BIOS za Abit BE6

Oddelek: Navijanje
151411 (1262) Mr Hilter
»

ATA66 problem z bootanjem

Oddelek: Pomoč in nasveti
91141 (995) alien-w
»

DMA

Oddelek: Pomoč in nasveti
111441 (1228) ||_^_||
»

hpt370

Oddelek: Strojna oprema
141503 (1364) MadMax
»

Mali problemčki

Oddelek: Pomoč in nasveti
161478 (1206) A.L.T.

Več podobnih tem