» »

Frejmi v HTML-ju so zastareli, kako deluje alternativa?

Frejmi v HTML-ju so zastareli, kako deluje alternativa?

Dr X ::

Pozdravljeni!


Kot opažam na internetu, se frejmi skorajda ne uporabljajo več. Tako me zanima, kako (oziroma s čim) razvijalci nadomestijo frejme. Naprimer, zanima me kako bi naredil stran iz dveh delov, na levi je meni z linki, strani pa naj bi se odpirale na desni. To je se da namreč s frejmi enostavno rešit, samo kako pa bi se jih znebil.

Zanima me, še če je možno met en scroll za dva frejma naenkrat.


Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovor.
Nič ni nemogoče.

Poldi112 ::

Se ravno ukvarjam s tem vprasanjem in tole se mi zdi zelo uporabno:

Tableless design - primeri za razlicne postavitve:
http://glish.com/css/

CSS meni:
http://www.alistapart.com/articles/hybr...
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

tec ::

ce imas na serverju php, lahko meni includas na vsako stran.

Hypno ::

Loti se CSS-ja, sicer je pa sticky thread na to tematiko.
Poglej pod Izdelavo spletišč.
Great are mysteries of the mind ...

ill_nino ::

Lahko tudi narediš menu v javascriptu, ki ga shraniš v zunanjo datoteko in potem to datoteko uporabiš na vsaki strani. Naložiti se mora samo prvič.

Možnost je tudi nalaganje vsebine v DIV, iz zunanjih datotek, z uporabo skritega iframa kot buffer...
Are you crazy?
Yes sir!

zenith1 ::

Mislim, da je tukaj odgovor XHTML in CSS + PHP. Jaz sem na <u>tile strani</u> naredil DIV elemente in s PHPjem kjer so slike, da se zadeva spreminja in obvestila, ki jih lahko vpisuješ in celo online popravljaš, če kaj zajebeš (v bistvu manjši CMS). Lahko bi podobno naredil tudi z navigacijskem menijem, ki ga potem ni potrebno spreminjat na vsaki strani ampak samo includaš en txt ali php file in si na konju.

Dr X ::

Ja to je že uredu, da inkludaš npr. meni na vsako stran, samo problem pa je ko bi hotel iz menija naprimer dostopat do http://www.google.com in bi hotel, da je meni še vedno na levi.
Nič ni nemogoče.

CCfly ::

samo problem pa je ko bi hotel iz menija naprimer dostopat do http://www.google.com in bi hotel, da je meni še vedno na levi.
IMHO framing tujih strani je izjemno grd, tako z vidika avtorja le-te strani, kot za tvoje obiskovalce.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

Dr X ::

Zdej mam spet neki časa in sem se ponovno začel ubadat s to težavo. Naj razložim zakaj jaz to rabim in zakaj nekatere rešitve niso spremenljive. Upam pa, da bo imel kdo kakšno idejo.

Stvar je sledeča. Razvijam nekakšno ogrodje za intranet neke organizacije. Zdaj pa nej grem kar po vrsti. Frejmi so zastareli. Includanje bi bila lahko možna rešitev, samo problem pa je, da imajo na tem intranetu objavljene svoje strani posamezni oddelki organizacije in ker nekateri komajda znajo word in z velikim naporom zmorejo celo ustvarit kakšno html strani jim ne morem težit z nekim inkludanje tega pa onga. CSS je zanimiv, samo pa je problem (če sem se spoloh dovolj poglobil vanj), da ti že lahko narediš z njim obliko strani, npr na levi meni pa še en na vrhu strani meni in v sredini vsebino neke strani nekega oddelka, vendar pa ko bo nekdo na svoji strani naredil normalen link na neko stran se bo ta odprla čez cel ekran in tako ne bo več menijev. V bistvu bi jaz rad našel rešitev, ki mi bo omogočala nalaganje dokumentov, strani znotraj moje, vendar pa brez frejmov, ifrejmov, rabim vsaj zamisel ali pa smernico kako se s tako težavo ukvarjajo professionalci.

Aja pa, če se kdo kej spozna kako je npr narejen slo-tech al pa podobne strani z tako strukturo in meniji, a professionalci zares uporabljajo includanje. Meni se zdijo dokaj nepraktični.
Nič ni nemogoče.

zenith1 ::

Kaj pa če narediš index stran in jo oblikuješ v CSS in HTML, vsebino kličeš pa z index?=vsebina v PHPju. Tako boš spreminjal samo vsebino, layout pa bo zmeraj isti.

rokpok ::

Frame se da popolnoma simulirati z XMLHttpRequest + JavaScript + DOM. Seveda, se pojavi vprašanje ali je to sploh smiselno. Pa glede na tvoj zadnji post mislim, da ti še vseeno niso jasne nekatere strani z includanjem v PHP-ju in pa CSS. Malo še preštudiraj stvar, pa bo šlo.

Lep pozdrav
Rad bi bil pingvin.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Izdelava spletišč
1297302629 (26778) htmltroubles
»

Spletna stran - več enakih strani ali iframe in index stran za menu?

Oddelek: Izdelava spletišč
9803 (625) c0dehunter
»

Kako se izdelujejo taksne strani v ASP?

Oddelek: Izdelava spletišč
291630 (1256) njok
»

Kako izdelati spletno stran na osnovi tabele?

Oddelek: Izdelava spletišč
141753 (1491) Jackass
»

Nekaj vprašanj v zvezi s web designom

Oddelek: Izdelava spletišč
231330 (904) &nbsp;

Več podobnih tem