» »

fore Štoparskega vodnika po galaksiji

fore Štoparskega vodnika po galaksiji

«
1
2

gzibret ::

Evo, jas zem za. Napišimo, katere fore so se vam zdele zelo smešne.

Meni osebno se je zdela tale:

Ko sta Artur in Ford se znašla na vesoljski ladiji, ki je peljala 1/3 prebivalstva nekega planeta, torej vse telefoniste, odvetnike, pravnike, finančne analitike, tržne raziskovalce, čistilce telefonov (oz. tiste, ki nič pametnega ne delajo) na nek planet, ker so ostali se jih hoteli znebiti (by teh way so jim natvezili, da bo domač planet požrla velikanska zvezdna koza) in da ostali pridejo takoj za njimi.

Na nenaseljenem planetu so potem uporabljali listje kot plačilno sredstvo in je nastala hiperinflacija in so morali za en kikiriki prinesti tono listja. Zato so sklenili rešiti se hiperinflacije in so začeli požigati gozdove.


Najbolj ironično pa je to, da je ostala 2/3 populacije iztrebil virus, ki se je prenašal preko umazanih telefonov.
Vse je za neki dobr!

Dzonson ::

Meni osebno pa je bila zelo dobro opisana fora z Zaphodom in njegovi dve glavi, ko je vlival vase pijaco (ce se prav spomnim je bil pangalakticni grlorez). Najprej prvo, nato drugo, da priskoci prvi na pomoc, takoj zatem tretjo, ki bi naj prestregla drugo v sticiscu obeh grl in bi skupaj poiskali prvo. Potem spusti se cetrto katere namen je bil, da poisce ostale in jim podrobneje obrazlozi nacrt. Nato spusti se peto in sesto za moralno podporo, nakar se mrtvo pijan zgrudi na tla :D

SodVina ::

meni se pa je dopadla tista o dokazu boga:

Je en tip rekel bogu, da ce ima kaksen dokaz, da obstaja. Pa bog rece, da nima, ker potem nebi ljudje verovali, brez verovanja pa nebi mogel obstajati. Pa rece model: Ja, samo z ribo babilonsko si se pa izdal. To je pa sigurno tvoje delo. Pa bog rece: uh pa res, in se spremeni v oblacek dima. No mozak ves vesel za namecek se dokaze da je belo crno in kmalu zatem ga povozijo na prvem prehodu za pesce.


sploh pa mi je totalno huda Prostetnikova pesem (ki pa je nebi zdej znal z glave). Nej mi en pomaga, ki ima knjigo pri sebi.

BigWhale ::

Ena izmed redkih stvari, ki mi je bila vsec v peti knjigi je bila ladja, ki je pogruntala, da ima luknjo v sebi. :P

Pa vsec mi je Fordova razlaga konca vesolja s stozcasto kopalno kadjo, ki pa v bistvu ni konec vesolja.

:P

TESKAn ::

Meni je med drugim bil hecen tank, ki se je tako ujezil, da Marvinu niso dali niti elektronskega pipca, da je kar odpihnil tla pod sabo...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

jype ::

No, v originalu je "not even an electronic sausage", ampak nad Kodretovim prevodom se je izredno tezko pritozevati.

Meni je pa najbolj vsec "Life... Don't talk to me about life...", pa "I think you ought to know I'm feeling terribly depressed."

gzibret ::

Dobro sem se nasmejal ob fori, ko je opisoval, kako izgleda koncert benda "Totalno razdejanje".

Nekateri audiofili so rekli, da je optimalen zvok v podzemnem betonskem bunkerju 100 kilometrov stran od prizorišča.

Na določenih planetih pa niso smeli imeti koncertov, ker se ne skladajo z lokalnimi seizmičnimi predpisi.
Vse je za neki dobr!

gzibret ::

Ali pa ona o neki pošasti - Krvolok ali nekaj takega.

Opisuje, kako se je rešiti. Ovij brisačo okoli glave. Ker ti njega ne vidiš, potem misli, da tudi on tebe ne vidi. Na koncu doda: "Totalno zabit stvor. Ampak zelo krvoločen."
Vse je za neki dobr!

Daedalus ::

Al pa ona na ladji od Vogonov, ko razlaga, kako je treba blazine z enega planeta dobro ubit, da ne začnejo skakat ko ležiš na njih:D
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

gzibret ::

Ja, ta je dobra. Ko se je Artur prvič v življenju znašel na vesoljski ladiji, je živčno podrezal v žimnice. Ampak panika je bila odveč, saj žimnice iz tega in tega planeta prej temeljito ubijejo in posušijo. Le redke so kasneje spet oživele. :D
Vse je za neki dobr!

BigWhale ::

No, da ne bo kdo pozabil omeniti, da je bilo vsem zimnicam ime Zem. Eno izmed njih je MArvin precej ocaral. ;)

BigWhale ::

Ko smo ravno pri zimnicah:

Marvin: I am at a rough estimate thirty billion times more intelligent than you. Let me give you an example. Think of a number, any number.
Mattress: Er, five.
Marvin: Wrong. You see?
The mattress was much impressed by this and realised that it was in the presence of a not unremarkable mind.


Taken from Wikipedia quotes. :)

JerKoJ ::

zgresis tla pa letis
sola letenja : instuktorji te zamotjo v ravno pravem trenutku :D

DimmniBurek ::

Najjača mi je bla una iz knjihe so long and thanks for all the fish ko je sedel za mizo in čakal na vlak, in s piškoti, bral sem v sobi in kmalu padel iz poslje ker sm se rolal še 10min po tem ko je odkril časopis, mislu sm da bom umru ej:D :D :D :D :D :D
There Is No Stronger Drug Than Reality

Stepni Volk ::

gzibret - tvoja prva zgodbica ima napako: Arthur Dent in Ford Perfect nista bila na vesoljski ladji.

Tisti odvetniki, borzni posredniki, monterji in frizerke, so namreč pristali na zemlji, kjer je bil Arthur Dent.
Prvotni prebivalci, neandertalci so bili namreč sofisticiran računalnik, ki naj bi odgovoril na vpršanje zakaj v vesolj sploh gre. In Arthur jih je opazoval, ko so dali prvi delni odgovor: 42 :)

In borzni posredniki so drevesno listje takoj razglasili za nacionalno valuto, ter hip zatem, da bi znižali infalcijo dali požgati gozdove.
Z ostalimi dejanji so potem izpodrinili neandertalce...

Aja, in ko je Arthur Dent tako čakal na predzgodovinski zemlji je mimo prišlo neskončno živeče bitje, ki mu je bilo tako dolgčas, da si je zadal cilj, da bo užalil vsa bitja vesolja.
Arthur je bil zelo vesel, ko je videl pristati vesoljsko ladjo in je mislil, da je rešen.
A je tisti neumrljivi smo stopil do njega:
"Ste vi Arthur Dent?"
"Ja, sem"
"Vi ste neumen". mu je rekel, se obrnil in odšel... Dent je z odprtimi usti tako še nekaj časa čakal na rešitev s strani Ford Perfecta...

Zgodovina sprememb…

Tear_DR0P ::

stepni - na začetku sta se vsekakor znašla na njihovi vesoljski ladji

Men je najbolj všeč Zaphodov totalni egoizem :)) In trenutek v katerem se izkaže :)))

I just wanna be like him
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

gzibret ::

Ja Volk,sem govoril na pamet....

Ko si že glih omenjal ono bitje, ki je imelo za nalogo užaliti vsakega posebej, po vrsti in brez izjem. Ko je užalil Arturja, se je spokal v ladijo. Raunalnik je govoril:

"Nastavljam koordinate na ta in ta planet, kjer boš užalil majhnega polžka z imeno Maximus ta in ta. Mislim, da mu boš rekel Brezglava rit >:D ."
Vse je za neki dobr!

BigWhale ::

Arthur in Ford sta vsekakor bila na vesoljski ladji, kjer se je kapitan venomer kopal v svoji kopalni kadi in igral za gumijastimi rackami. Malo panike je nastalo, ko kapitan ni znal odgovoriti fordu na vprasanje, kako bodo pristali, je ugotovil, da ne bodo, da bodo kar padli na planet.

"Vi ste totalni tepci, nesposobni idioti!" jih je potem zmerjal Ford. kapitan je pa z veseljem ugotovil, da je bil ravno to razlog, da so se jih odlocili preseliti. ;)

Stepni Volk ::

Big Whale, gzibret - imata prav. Mea culpa.

BigWhale ::

Fellow hitchikerju ne gre za zamerit, po dolgi uporabi in zvecenju brisace je njena hranilna vrednost precej zmanjsana in se kaj hitro zgodi, da zacne spomin pesati.. ;)

Me pa to spomni na Forda, ki je z brisaco obrisal steklenico dzanksa, kar je pa imrlo ravno nasprotni ucinek, dzanks je pobil milijne bakterij, ki so se zaredile na brisaci. ;)

TESKAn ::

Ko so gradili ono črno ladjo za posebne učinke, ko so vgrajevali transporter:
- to je najboljši, najsodobnejši, najnatančnejši transporter.
- in zakaj ga vgrajujete v ladjo, ki ima samo en namen, da trešči v sonce?

Fora je tudi, da je bilo celotno vesolje v vrtincu totalne perspektive predstavljeno z kosem rožičeve potice.

Dobra je tudi ona leteča zabava, ki je trajala že kar nekaj generacij.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Stepni Volk ::

Všeč mi je bil tudi planet, na katerem so verjeli, da "gor" ne obstaja.
Nekega dne je na planet padla vesoljska ladja in prebivalci so se glede na religijo odločili, da morajo uničiti vse vesolje, da bo njihova religija spet pravilna.

Tudi dvigalo v stolpnivi, ki prepričuje potnike, naj se enkrat popeljejo tudi navzgor in ne vedno navzdol je bilo OK. :)

TESKAn ::

Planet je bil Krikkit.

Ona dvigala so bila pa obratna - so prepričevala, da zakaj ne bi šli enkrat v klet, da je tam toliko zanimivega - recimo centralno, ...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Alexius Heristalski ::

neskončno živeče bitje, ki mu je bilo tako dolgčas, da si je zadal cilj, da bo užalil vsa bitja vesolja.

Ovečeni Velepotež
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

gfighter ::

Ha, meni je bila pa ena najboljših tista o kitu in lončku petunij. Ko kit pada in ko mu dogaja: "Živ sem. Kaj je pa vse tole okoli mene? In kaj je tistale velika okrogla stvar ki se mi približuje? Mogoče bova pa prijatelja?" :D :D :D In nato se še izkaže, da je bil tisti lonček petunij Agrajag, ki ga je Arthur tolikokrat kao ubil.


SAMO BREZ PANIKE!

TESKAn ::

Ja, un Agrajag je bil dobra pogruntavščina - ja bil v enem življenju zajec, ki ga je Arthur Dent ubil, si iz njegove kože naredil torbo in potem z njo ubil Agrajaga, ki se je reinkarniral kot muha:D.

In potem se je vrnil Ford. In povedal, da je obesil pamet na klin in si mislil, da je limona, ki si išče gina. In je potem skakal v jezerce, ki si je domišljalo, da je gin. Oziroma je mislil, da si je domišljalo, da je gin. In je to povedal na tak način, da bi normalni ljudje tuleč pobegnili na drevo...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Stepni Volk ::

Douglas Adams je bil tudi audiofil. Doma je imel Quad-ovo mašinerijo in elektrostatične zvočnike, ki jih je ves čas nekaj premikal po sobi, s ciljem, da bi dosegel boljši zvok.
Tega nikoli ni dosegel. Kupoval je, prestavljal, vse v visokih vsotah britanskih funtov.
In kadar je odšel na potovanje in je vklopil walkman, si je rekel: "Wuau, kakšen zvok!"

Interview z njim na to temo je bil objavljen v britanski reviji, mislim, da Hi-fi choice.

Štoparskega vodnika se je pa tako spomnil ležeč skoraj mrtvo pijan na tleh v Insbruck-u. V eni roki je, kot ste pravilno ugotovili držal brisačo, v drugi štoparski vodnik po Evropi.
Tako pravi legenda...

Očala za nevarnost... so tudi cool thing :)

gumby ::

"Deadlines? I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by."

Douglas Adams je legenda:D

Macketina ::

Teh for je prevec za napisat...vseeno jih bom par:D
Ze sama ideja o tem da smo ljudje 3. najpametnejsa bitja in da miske delajo s nami poskuse, da smo se ljudje razvili s tistih nesposobnih ljudi ki so trescili na planet, da je v iskanju Zemlje nasel en zalosten planet kjer so se neki merjasci sporazumevali s ugrizi v rebra, krave ki se same ponudi v zakol v restavraciji, ladijski racunalnik ki ne more narediti nic, ker je zaposlen s pripravo caja, od vseh narodov so samo Anglezi tako cudni, da najbolj krvave vojne v zgodovini Galaksije praznujejo s igro, da ne omenjam tistega kako igrajo ultra-dimenzionalni kritket, ko igrajo za ograjo da se jih ne vidi, pravila so pa recimo: udari nasprotnika, steci v varno razdaljo in se opravici ali recimo igra je koncana ko nekdo zmaga:D >:D
Tip je meni car...in prov veselim se (tudi) njegovega filma...:ava:

lp
Macketina!

TESKAn ::

No, ko ste že omenili igre - kaj pa medplanetarni biljard, ko so počili naseljen planet v črno luknjo...pa samo par pik je prineslo...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Thomas ::

> ko so počili naseljen planet v črno luknjo...pa samo par pik je prineslo...

Cinizem, da se reče!

Phil ::

Očala za nevarnost... so tudi cool thing :)

Hehe tale z očali je svetovna ja :D. Tisti del ko je bil Arthur ujet na prazgodovinski zemlji pa ko se je odločil da bo znorel je tudi kul. :)
LP

SodVina ::

O fredlene grumblajde
poscajne zame bele/kot plurdne globčnike iz grumaste črebele.
Grompeč brotim te tu na moje bruntke pogrevone
Už da željabno me zajdaš z grubastimi drobulki/
al da vte skrehnem truhno vuč, kar bo! S ščemulki!

DimmniBurek ::

Ja sam upam da se ne bo stvar skomercializirana-ciljam tle na Gospodarja in Harryja, no bolj na Gospodarja ker Tolkien ni hotel nobenga filma, drugi so pa njegovo dobro štorjo "izkoristili" in mastno zaslužli!
Nočem da ko bom šel v McDonalds (sej ne hodm ampak zarad principa) dobu zraven enga Slartibartfasta pa Zaphoda in Arthurja, pa še ubogega Marvina zraven
There Is No Stronger Drug Than Reality

Stepni Volk ::

Mislim, da se boš moral nekaj nadaljnih mesecev izgoibati fast food restavracijam... so že začeli z instalacijo umetne inteligence na Drive-in-ih (potem bodo še razširili v notranjost)... ki te bo spraševala:
"Ah, zakaj raje ne naročite uno in uno."
"NE! Že petič vam pravim, da hočem tisto in tisto!"
"Toda vesete, cenjena stranka, uno in uno je 30s manj časa na polici in torej bolj primerne temerature."
"NE! Že šestič..."

itd.

Zgodovina sprememb…

Keyser Soze ::

A se splača zaradi principov trpet. Samo zato, ker je cool če si anti in če ne greš gleda komercialnih holivudskih filmov ter ne greš v kapitalistične beznice ala McDonalds.

Ah, dej no. HHGTTG je fajn zadeva. In tudi film, če samo približno sledi knjižni predlogi mora bit fino. Sicer pa kaj a knjiga pa ni komercialna al kaj? Ravno tako LOTR bukva? Vse so se prodajale za denar nazadnje ko sem jaz to gledal. Talal jih ni nihče zastonj.

romci ::

Jst ne morem pozabit pike Marvinove pike na i:

I got very bored and depressed, so I went and plugged myself into [the ship]'s external computer feed. I talked to the computer at great length, and explained my view of the universe to it, " said Marvin.
"And what happened?" pressed Ford.
"It committed suicide," said Marvin.


:D
-- not all those who wander are lost...

]Fusion[ ::

>se so se prodajale za denar nazadnje ko sem jaz to gledal. Talal jih ni nihče zastonj.

Tisti bolj bogo z denarjem si so jih v knjižnici sposoodli

Najboljša fora mi je bila, ko Arthur naroči čaj in zaposli celotno ladjo s tem opravilom :D
"I am not an animal! I am a human being! I... am... a man!" - John Merrick

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ]Fusion[ ()

STASI ::

Men je pa carski recept za Pan Galactic Gargle Blaster:

It says that the best drink in existence is the Pan Galactic Gargle Blaster. It says that the effect of a Pan Galactic Gargle Blaster is like having your brains smashed out by a slice of lemon wrapped round a large gold brick.
The Guide also tells you on which planets the best Pan Galactic
Gargle Blasters are mixed, how much you can expect to pay for one and what voluntary organizations exist to help you rehabilitate afterwards.
The Guide even tells you how you can mix one yourself.
Take the juice from one bottle of that Ol' Janx Spirit, it says.
Pour into it one measure of water from the seas of Santraginus V - Oh
that Santraginean sea water, it says. Oh those Santraginean fish!!!
Allow three cubes of Arcturan Mega-gin to melt into the mixture (it
must be properly iced or the benzine is lost).
Allow four litres of Fallian marsh gas to bubble through it, in
memory of all those happy Hikers who have died of pleasure in the Marshes of Fallia.
Over the back of a silver spoon float a measure of Qualactin
Hypermint extract, redolent of all the heady odours of the dark Qualactin Zones, subtle sweet and mystic.
Drop in the tooth of an Algolian Suntiger. Watch it dissolve,
spreading the fires of the Algolian Suns deep into the heart of the drink.
Sprinkle Zamphuor.
Add an olive.
Drink... but... very carefully...
:D
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

DimmniBurek ::

Hja so se prodajale, sam odkar je film pršu vn so se začele veliiiiiiiiiiiiiikooooooooooo bolj, in folk je vedu za stvar, ku jih prej pol ni vedlo da obstaja.... Mislm pa da knjige niso tako skomercializirane ker se jih folku ne da brat, je lažje film pogledat...
There Is No Stronger Drug Than Reality

Keyser Soze ::

Sicer si zgrešil moj point ampak vendarle... In odgonili so naprej...:)

]Fusion[ ::

Ima kdo mogoče pri roki odstavek, kjer je razloženo kako deluje Neverjetnostni Pogon? :)
"I am not an animal! I am a human being! I... am... a man!" - John Merrick

nodrim ::

... neverjetnostni količnik 123:1 in pada .. 75:1 in pada .. 35:1 in pada .. neverjetnostni količnik 15:1 in pada .. še malo potrpite in vrnili se bomo v normalno realnost .. neverjetnostni količnik 4:1 in pada .. 3:1 .. 2:1 .. neverjetnostni količnik 1:1 .. vse težave, ki jih še imate so zdaj vaš problem :D

tole je malo iz glave .. naj me en popravi :)

madviper ::

Neverjetnostni pogon, deluje na principu neverjetnosti, oz. kolikšna je možnost, da se neka stvar resnično zgodi, kot na primer, kolikšna je možnost, da se sred vesolja pojavi sinji kit (1:nevemkolk :D ). Sam zmislo si ga je pa en študent, pol ko so že vsi znanstveniki obupali nad to idejo:)) !

Naj me kdo popravi, če se motim.

Tud tehnologija kaj_te_briga ni slaba ideja. Namenjena pa je skrivanju večjih objektov.
I'd like to do something crazy!

romci ::

http://www.earthstar.co.uk/drive.htm

Evo...Infinite Improbability Drive...najvaznejsa je skodelica vrocega caja :)
-- not all those who wander are lost...

gzibret ::

V tem štoparskem vodniku nenehno pljuvajo po Encyclopaedia Galactica, ki je suhoparna, brezvezna... Štoparski vodnik, konkurent EG, pa je kul in fajn.

Evo odlomek:

Encyclopaedia Galactica definira robota kot mehansko napravo, namenjeno za človeška opravila. Reklamni oddelek Sirijske kibernetne korporacije (ki zaseda nekaj planetov, op.) predstavlja robota z besedami "Vaš plastični prijatelj, s katerim je dosti heca".
Štoparski vodnih po Galaksiji definira reklamni oddelek Sirijske kibernetne korporacije kot "trop brezupnih kretenov, ki bodo šli prvi pred zid, ko se bo začela revolucija," ter dodaja, da uredništvo z veseljem sprejema prijave za izpraznjeno mesto dopisnika za robotiko.
Prav zanimivo: izdaja Encyclopaediae Galacticae, ki je imela srečo, da je padla iz prihodnosti skozi tisoč let dolgo časovno razpoko, definira reklamni oddelek Sirijske kibernetne korporacije kot "trop brezupnih kretenov, ki so šli prvi pred zid, ko se je začela revolucija". >:D
Vse je za neki dobr!

gzibret ::

Ona varjanta o brisači, čisto na koncu opisa:

Od tod tudi izraz, ki se je ustalil v štoparskem žargonu, kot na primer v zvezi "Hej, ti gnaš tega hupi Forda Prefecta? Tapravi frud ve, kje ima brisačo." (Gnaš, gnajti - poznati, vedeti za, srečati, spati z; hupi - kul tip; frud - res blazno kul tip.)
Vse je za neki dobr!

TESKAn ::

Ja, majhne izvore neverjetnosti so uporabljali na zabavah, da so ukazali vsem molekulam v gostiteljičinem spodnjem perilu, naj stopijo korak v levo:).
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Tear_DR0P ::

kaj pa pravite na super inteligentne odtenke barve - ktera je že bla?
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Sergio ::

Modre. Hooloovoo. :)
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stargate Universe in druge Sci-fi serije (strani: 1 2 3 466 67 68 69 )

Oddelek: Sedem umetnosti
3427554650 (4174) Pithlit
»

Sword of the Stars (SotS)

Oddelek: Igre
241778 (960) Kkmardigrce
»

POZOR vsi ljubitelji znanstvene fantastike! (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
8317156 (12328) Tanja.C
»

Nevarno deskanje z lynxom

Oddelek: Novice / Varnost
303836 (2369) MrStein
»

Štoparski vodnik končno tudi na filmu

Oddelek: Sedem umetnosti
151932 (1561) Alexius Heristalski

Več podobnih tem