Forum » Omrežja in internet » Debian 3.1 firewall problem
Debian 3.1 firewall problem
AirBladE ::
Zdravo,
imam Debian 3.0 strežnik ki služi kot gateway pri tem mu pomagajo iptables-i in zadeva špila kot mora nimam kaj rečt.
Sedaj pa sem pri kolegu instaliral Debian 3.1 Sarge z 2.6.8 kernelom ter nardil enaki gateway kot na moji mašini vendar glej ga zlomka.
PROBLEM: če se povežem na neki x FTP v internetu se lahko loginam čisto normalno in komande tudi gredo bin hash,.. problem je ko napišem dir takrat mi nikakor nemore prikazat vsebine tistega ftp-ja. In to se dogaja direktno iz strežnika in iz lokalne mreže.
Ko pa izklopim firewall oz. ko spustim ves promet not in ven ter forwardam porte in internet v LAN zadeva dela kot se spodobi. In nikakor nemorem ugotovit kateri RULE mi ne dela.
Kakor koli zadeva špila na 3.0 različici odlično na 3.1 pa se pojavlja zgoraj naveden problem.
Če je imel kdo podoben problem bom vesel vsakega namiga!!
Lep pozdrav,
Andrej
imam Debian 3.0 strežnik ki služi kot gateway pri tem mu pomagajo iptables-i in zadeva špila kot mora nimam kaj rečt.
Sedaj pa sem pri kolegu instaliral Debian 3.1 Sarge z 2.6.8 kernelom ter nardil enaki gateway kot na moji mašini vendar glej ga zlomka.
PROBLEM: če se povežem na neki x FTP v internetu se lahko loginam čisto normalno in komande tudi gredo bin hash,.. problem je ko napišem dir takrat mi nikakor nemore prikazat vsebine tistega ftp-ja. In to se dogaja direktno iz strežnika in iz lokalne mreže.
Ko pa izklopim firewall oz. ko spustim ves promet not in ven ter forwardam porte in internet v LAN zadeva dela kot se spodobi. In nikakor nemorem ugotovit kateri RULE mi ne dela.
Kakor koli zadeva špila na 3.0 različici odlično na 3.1 pa se pojavlja zgoraj naveden problem.
Če je imel kdo podoben problem bom vesel vsakega namiga!!
Lep pozdrav,
Andrej
Če si kdaj okusil leteti, boš vedno hodil z očmi obrnjenimi v nebo. Od tukaj si in tja se boš dolgo vračal.
Leonardo da Vinci
Matri[X] ::
FTP uporablja port 21 za kontrolo in port 20 za prenos podatkov. Nekateri FTPji uporablajo tudi pasiven prenos. Poglej tudi, da imas enablan FTP connection tracking v kernelu.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Debian Gnu/Linux kot workstation (strani: 1 2 3 4 … 37 38 39 40 )Oddelek: Operacijski sistemi | 119693 (35367) | RedDrake |
» | clarkconnect rabim poomoč pri inštaliranju! (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Operacijski sistemi | 16693 (8232) | Gapi |
» | Doma narejen router!Oddelek: Omrežja in internet | 2402 (1384) | sidd |
» | Strežnik 150Mhz, 64MB-Rama //FTP-FileServer?Oddelek: Operacijski sistemi | 1903 (1468) | Lincolin |
» | Linux na notebookuOddelek: Operacijski sistemi | 1362 (989) | Rumko |