» »

problem s povezovanjem na net

problem s povezovanjem na net

elea ::

ko se z mojega računalnika preko mrežnega kabla povežem direktno na modem vse deluje normalno. ko se z istega računalnika z istim kablom povežem na switch se NE MOREM povezat (imamo siol adsl). če se z istim kablom povežem na switch z drugega računlanika (v istem stanovanju) se poveže normalno. torej: ni problem v kablu, ni problem v switchu...noben ne ve kje je problem...a ma kdo kaj pojma kaj bi lahko bilo narobe?

St@jler ::

mhm jst imam podoben problem, samo da se povezuje prek ruterja.
je pa tko da se računalnik lepo poveže na net (inernet) sam na lan se pa ne. ostali rač. v mreži ga sploh ne vidjo in on tud njih ne...sm probu z windowsi, ni delal, mam zdej linux gor isto...
razmišlam da sej mac naslov te mašine zameru ruterju pa ga noče spustit na lan :D

točno. sam sebe (logično) vidi, drugi pa ga ne. meni je en kolega probu vse možne nastavitve spremenit, pa nič ne deluje. misliš, da je možno, da je mrežna kartica malo čudna?

pomojem ja. k če prklopim kšn drug računalnik na isti kabl dela OK. jst sm tud že use možne nastavitve in protokole naštimu...pa nč...

a imaš slučajno nov računalnik? ker moj je čist nov, pa je mogoče res kaj z mrežno narobe...

em ubistvu je to prenosnik, star ene 8 mescev. sam fora je k od začetka je delal, poj se je pa kr naenkrat spomnl in ni več. sam res upam da ni mrežna za zamenat...:S
sm pa tud probu u linuxu mu spremenit MAC naslov sam je isto...

to je noro

samo da ti povem, da sem problem rešla s tem, da sem kupla novo mrežno kartico. zdaj deluje normalno.

aha fino. hmnja mene bo to mal dražji pršlo k je v prenosniku....aja čak neeee...sej je u garanciji :D

no tnx useen..

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1795573394 (263) A_A
»

n 150Mbps ~5MBps (strani: 1 2 )

566202 (4802) b3D_950
»

povezava preko switcha ne dela (siol modem -> switch -> laptop)

Oddelek: Pomoč in nasveti
375466 (4970) BorutK-73
»

Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )

11952361 (24111) simone
»

ADSL modem -> Switch -> Router, kako da so vsi v istem subnetu?

384919 (4438) SasoS

Več podobnih tem