» »

Kako konfigurirati ISDN router Zyxel Prestige 100IH

Kako konfigurirati ISDN router Zyxel Prestige 100IH

DanKick ::

Sistem Win 98, računalnik bo samo eden, ISDN router Zyxel Prestige 100IH (vem da ne rabim router-ja, vendar sem ga dobil for free).
Mi lahko kdo napiše celoten postopek konfiguracije routerja in sistema, da se bom lahko povezal recimo na internet (SIOL).

Hvala in lep pozdrav.

ToniT ::

Preko telneta se povežeš na router in tam imaš potem možnosti nastavitev za Internet acces, kamor vpišeš telefonsko številko, up. ime in geslo ter timeout (pomembna stvar zaradi stroškov).
Če pa ne veš IP naslova, pa se je možno povezati preko serijskega kabla s pomočjo terminalskega programa - recimo Hyper Terminal.
Privzeto geslo je 1234.

DanKick ::

Ja, kaj se ta serijska povezava uporablja izključno za konfiguracijo modema ali lahko preko nje dostopam tudi do interneta ?
Kako je pa z nastavitvijo brskljalnika? Ali so potrebne kakšne dodatne nastavitve?
Skratka, če ti ni odveč, bi te prosil, da mi napišeš, kako v praksi vse skupaj narediš.

ToniT ::

Serijski kabel se uporablja samo za nastavitve routerja. Dostop do routerja je možen samo preko telneta (in terminala) oz. celo obstaja nek program za grafične nastavitve.
Jaz sicer uporabljam telnet za nastavitve.
Več o tem pa je tukaj
Drugače pa potem na računalniku samo nastaviš za gateway IP naslov od routerja, DNS-je pa od tvojega internetnega ponudnika in zadeva dela.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zaflashan router TP-link wr741nd

Oddelek: Omrežja in internet
161849 (1061) wilson
»

Tutorial za DD-WRT firmware

81233 (1104) C00PER
»

Kvazi Članek: "Hekanje" Amino 103 (strani: 1 2 3 4 )

15642938 (19877) cevlj
»

Router v študentskem domu

183208 (2479) johny92
»

ADSL Callisto821 router (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

32964694 (28389) JoskoMacher

Več podobnih tem