Forum » Pomoč in nasveti » 200GB disk in prepoznavanje
200GB disk in prepoznavanje
Tear_DR0P ::
Sem mislu da neki vem o računalnikih, pa sem očitno totalen laik.
Disk najumpam za master, in ga priključim na primary kanal.V bisou ga avtomatsko prepoznavanje prepozna sicer traja celo minuto ali ipak, če pa ga nastavim na roke, mi ob resetu javi disk boot failiure. OK pač pustim auto mode. Ampak ko inštaliram Pingota, mi po resetu javi "system boot disk missing" error. Tudi če probam s slo-tech linuxom ali mandrakeom, je isto.
Medtem ko če dam disk za slave, ali pa na sekundarni kanal, ga lahko nastavim ročno, avtomatsko prepoznavanje ga najde v sekundi in ni problema ga uporabljat niti iz winXP.
A je to BIOS kej sfukan?
Disk najumpam za master, in ga priključim na primary kanal.V bisou ga avtomatsko prepoznavanje prepozna sicer traja celo minuto ali ipak, če pa ga nastavim na roke, mi ob resetu javi disk boot failiure. OK pač pustim auto mode. Ampak ko inštaliram Pingota, mi po resetu javi "system boot disk missing" error. Tudi če probam s slo-tech linuxom ali mandrakeom, je isto.
Medtem ko če dam disk za slave, ali pa na sekundarni kanal, ga lahko nastavim ročno, avtomatsko prepoznavanje ga najde v sekundi in ni problema ga uporabljat niti iz winXP.
A je to BIOS kej sfukan?
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain
- zaklenilo: Myth ()
Tear_DR0P ::
Sem že pogruntal napako.Površno sem prebral nastavitve jumperjev in sem najumpal master with slave namesto single master.
"Figures don't lie, but liars figure."
Myth ::
Čeprav si mel drugačno napako, ampak teh tem z prepoznavanjem diskov je že malomorje, in rešitev si že tudi našel, ti bom zaklenil.
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Myth ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | secondary ide channel no 80 conductor installOddelek: Pomoč in nasveti | 1579 (1387) | Lizard |
» | BIOS problem!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1507 (1436) | Spike Edin |
» | Napaka 678Oddelek: Omrežja in internet | 3711 (3609) | vojak |
» | Stari disk - ne znam ga priklopitiOddelek: Strojna oprema | 764 (618) | krneki |
» | SB Live in dekodiranje!!!! need help!Oddelek: Zvok in slika | 1086 (971) | pircp |