» »

Prodaja prek e-baya (trgovine)

Prodaja prek e-baya (trgovine)

Damjan Jagar ::

Ker uporabnik Spasky trenutno ne more dostopati do STja (oz. še ni registriran?) vprašanje v njegovem imenu postavljam jaz:

Zanima ga, če ima kdo izkušnje s trgovinsko prodajo (pravna oseba) prek e-baya in kakšnimi pogoji morajo biti zato izpolnjeni.
http://jagar.si

s4sH ::

Kaj te zanima?

Ko bi jaz vedel... Upam, da se čimprej oglasi in sam pove kaj točno ga zanima, da ne bom posrednik.

antonija ::

Lahko zacne z branjem tegale, pa ziher je tam se kaksen link na nadaljne informacije...

Drugace pa google rocks!!!;((
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

antonija: se popolnoma strinjam. Predvidevam, da si je na e-bay strani te zadeve prebral in da ga zanimajo vaše izkušnje. Kakorkoli že, tip se je registriral in se pozno popoldan oglasi.

billy ::

Dobro bi bilo, če bi se prvo dogovoril z eno kurirsko službo za poceni dostavo v EU.

Iz ebaya k nam pošiljajo za približno 7E (zelo mali paketi, recimo procesor) nezavarovano in od 9E zavarovano. To je za 1700sit že! Skoraj tolko kot pri nas poštnina ;)

OZZY ::

Iz SLo v Eu smo ga mi najeba**, saj nimamo poceni poštnin.

Recimo preko pošte kot pismo, do 2kg (lahko je tud pravokotno zapakirano- max mera mislim, da je 900mm za D+Š+V) stane od 1000 do 3800 sit (od četrt kile do 2kg) nezavarovano do zavarovano-plus dodatek nad določeno vrednost.

Druga opija so paketi, kjer je cena še bolj zasoljena. 4000 sit za 2kg in skor 6000 do 5kg. če pa maš še zavarovano pa cena naraste.

Pol maš tam tud polovne pakete, samo ne vem kaj se šteje kot poslevni paket..cene pa variirajo...Od 4k naprej.

------------

Druga opcija je GLS, ki pa je draga..Cenik pa je TUKAJ..V DOC OBLIKI ....V tem ceniku ni davka vštetega-tisto je malo čudno napisano.

Potem mislim,da pri nas deluje tudi UPS, FEDEX, ..
Go with the flow.

Spasky ::

"Podavljeni!"

Najprej vsem hvala za odgovore.

Imam približno 10000 izdelkov,ki bi jih rad prodal (preko trgovine)na e-bay,različne teže (npr od 2kg do 40kg) in vrednosti (npr od 15$ do 300$),zanima me:
-s katero banko lahko poslujem
-katere dokumente potrebujem
-komu plačam provizije in približno koliko

Oprostite mi,če se kej zabluzu ampak sm popoln laik in bi bil zelo vesel če bi mi lohk kdo odgovoru,
thx

lp
Spasky

Ce mislis prodat teh 10000 izdelkov in potem nic vec si lahko zrihtas programe za "urejanje" drazb na ebayu. Nisem se probu naj bi pa to bila neka avtomatizirana baza artiklov ki jih prodajas na ebayu... mal pogooglaj. Ce mas pa namen po teh 10000 izdelkih se kkasnih 10000 prodat, pol pa le veselo pri ebayu odpret stacuno!!!:D Link to ebay-helpa je pa ze napisan zgoraj....

EDIT: Posluj z bankami v drzavah kjer deluje paypal (zelo olajsa in pohitri placevanje)
Za prvizije ziher pise v ebay helpu...
Za papirje ravnotako....

Drgac je pa google se zmeri zakon!!!;((

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: antonija ()

Spasky ::

Ja če bi bila prodaja uspešna,mam izdelkov koker češ,
a da lahko trgovino preko e-bay ustvarš!??
No to mi je že zanimiv podatek:)

"Drgac je pa google se zmeri zakon!!!"

Itak,zakaj ma pa kovač klešča?! ;)

OK, zdej pa tkole: ako ti anglescina ni tuja, si preberi link v mojem prvem postu. Tam je napisano vse o ebay stacunah pa se linki so do provizij, etc. Ko _koncas_ z branjem, bomo pa naprej sli. A prou?:\

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse o Ebay-ju (strani: 1 2 3 4108 109 110 111 )

Oddelek: Kaj kupiti
5541999148 (273) kixs
»

Ne pošiljamo v Slovenijo ?!?!

4811785 (1996) Samael
»

Pošiljanje paketov v tujino (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6340116 (22505) darkolord
»

Velik nateg na ebayu (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5012504 (9246) T-h-o-r
»

E BAY

312778 (2179) borutz

Več podobnih tem