» »

Vse o pingu (pri igrah)

Vse o pingu (pri igrah)

°X-bajtek° ::

Najprej naj povem kaj sploh je ping. Ping je obremenjenost povezave pri igranju iger preko spleta kot so: Counter strike,wolfenstein,Cod,mohaa. Ping narašča, kaj naj naredim??? Ne zganjati panike. Ping narašča če igrate iger prek spleta, zraven pa download-ate kakšne datoteke, imate vklopljen msn messenger in podobno. Svetujem vam da izklopite vse procese ki se izvajajo v ozadju. Vse je odvisno seveda od povezave. Primer: Če imate adsl in igrate Call Of Duty (prek spleta) je možnost da je povprečen ping 188, kar pomeni da narašča in pada. Če pa boste imeli ARNES povezavo, je možnost da boste imeli pinga več kot 200. Ker je ARNES precej počasen internet za igranje iger prek spleta, boste imeli precej pinga ker povezava interneta počasi sprejema dogajanje v igri. Tako torej, svetujem da prihranite denar, si kupite ADSL in si naložite poljubno igro, ugasnete vse procese ki delajo v ozadju in začnete igrati. Če ne verjamete mojemu komenatarju si poglejte tole: Preveč pinga! Help! L.p Pozdrav.
Click...Click...BOOOM!

CWIZO ::

Ping ni obremenjenost povezave, ampak odzivni cas. Se pravi cas ki ga paketek potrebuje da pride od tebe do serverja in nazaj. Hitreje se podatki prenasanjo med teboj in serverjem bolj gladko in up-to-date je dogajanje na zaslonu.
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

Scorpia ::

Ali pa omejis p2p programom kb/s na primer za 1mbit ene 90-100 kbs. Za call of duty eni serverji rabijo da imas 12 kb/s, to dober pride za tiste z isdn in imajo normaln ping. eni serverji pa rabijo 16kb/s. odvisno kaj imajo uklopjen. Današnji računalniki vzadju lahko laufajo velik stvari, če ima davolj rama in ne vpliva na ne vem kakšno hitrost. Najbol pa kvarijo p2p programi napisani v JAVI, ker včasih kar zagrabi pa rabi procesorkso moč.
Men špili normalno prek neta delajo, pa imam zasedenost vsaj čez 200mb, pol še igra svoje doda. Mam pa 512mb.

Matek ::

Mario18, ni res, špili nikoli ne delajo dobro, tudi če ti omejiš bandwidth p2p programom, ker je važna tudi razporeditev paketkov.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Scorpia ::

Pol ne vem, itk mi je do zdej vedno bilo pinga okol 50, od klan serverjev pa okol 30.

Soprano ::

LOL. Od kod ti ideja, da ima Arnes višje pinge od Siola? Vse je odvisno od vrste povezave in lokacije strežnika, ki gosti igro.

jRk0 ::

kako lahko vi s 188 pinga igrate madona? haha:D
ce mas kak p2p program ga pac cisto omejis. vecji problem je itak v uploadanju, ne tolik v downloadnju. (ok, ce ti do fula dlja pol je tudi problem). mulo das na 2kb/s ul pa spila cs 30, 40 pinga :)
You fuck up once, you loose two teeth.

overlord_tm ::

jest mam mulo omejeno na ene 10% adsl (1Mb) in zraven furam še msnja pa skypea in mam pinga okol 30-80 8-)

mkonci ::

Lucky Man:))

Pri nas (dolenska-Krmelj) odkar so na centralo prklopel dodaten folk, ping pri SIOL povezavi 1MB, kljub temu da imam izklopljene vse druge stvari pri igranju cod skače konstantno od 150 do 200 ping;(( !!!

Tko da tale siol:\ , se ne drži čist tiste pogodbe kot smo jo podpisal, plačevat mormo pa še zmeri tistih 6k čukov na mesc, za tako super povezavo!!!;((

Hvala SIOLU, zelo bom vesel, ko bojo uslišal pritožbe vseh nas in končno nadgradil centralo:'(

Mavrik ::

Lahko pa na routerju nastaviš paketkom za igre višjo prioriteto (če seveda ma QoS) pa boš tudi ob 90% obremenitvi uploada mel več kot igralen ping v špilih.
The truth is rarely pure and never simple.

RookY ::

x-bajtek: tvoj članek je ena zmeda...
ARNES ni internet, ampak internet ponudnik, ki med drugim ponuja tudi kabelski dostop, ki je(bil) preklemano hiter, oz bolje rečeno dosega zelo nizke pinge.
Ko sem bil še priklopljen prek arnesa, sem imel na siolovem strežniku nižji ping, kot zdaj prek siol adsl-ja...ob normalnem delovanju adsl-ja seveda.
Ping je odvisen še od marsičesa drugega...
Juhu juhu spet bom bruhu

BigWhale ::

Igre se v vecini primerov ne igrajo prek spleta...

Hux ::

Heg lol bol ko je to mimo vseko tak nemore vec. Ja sej si bogi :\
Recomenda pa izklopo MSNja, mirca pa kaj se vem kaj lol.

To je kot da prah z stolpnice brises ker se bojis da se bo porusla od teze.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()

chucki ::

Hux malo bolj normalno sestavlji stavke,ker so malo hecni :D

64202 ::

O nas dragi Ping, naj ti bo pot posuta s cvetjem, da se cimprej vrnes. Saj tvojega prihoda tezko pricakujemo, o nas dragi Ping.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hipkom.net internet povezava (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
26821287 (10395) rontajzel
»

Ping

Oddelek: Omrežja in internet
225793 (5388) SasoS
»

Kako odpraviti odzivni čas (ping) ???

Oddelek: Omrežja in internet
444146 (3075) antonija
»

siol & dsl

Oddelek: Omrežja in internet
61167 (986) Border
»

ADSL ali cabel? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
534575 (3595) cbelica

Več podobnih tem