» »

Ping

Ping

origin92 ::

Prosil bi če mi kdo opiše kaj je ping, in kako ga naj znižam, ker ko hočem igrat igro prek neta, me vrže s servera zaradi previsokega pinga...

Lp jew
  • polepsal: Primoz ()

bastadu ::

Ping je v računalniškem svetu izraz za odzivnost omrežja. Meri se (ponavadi) v milisekundah (ms) in manjši kot je, boljše je. Po domače povedano, če ti nekdo reče da ma pinga 10ms pomeni, da računalnik dobi odgovor na odposlane pakteke v 10 milisekundah. Se pravi v tem času posamezen paketek opravi pot od pošiljatelja k naslovniku in nazaj do pošiljatelja.
Razlog za povečan ping je večinoma prezasedena linija, predvsem upload, kar je ponavadi posledica uporabe p2p programov. Omejiš ga tako da te programe izklopiš oz. omejiš njihovo uporabo omrežja.

Kaličopko ::

po domače: izklop vse programe ki kurjo net:D

origin92 ::

Hvala za odgovore...

Kaličopko ::

NP:D

;-) ::

Hehe a ste že slišali za ping -1 ali 0 :D

shadeX ::

seveda :D

RedStar ::

Ping 0 lahko z lahkoto dosežeš. Naredi si svoj dedicated server za bilokater oigro. Videl boš, da bo tvoj ping vedno 0.

Malkec ::

dedicated server je nekaj drugega. Na dedicated serverju noben ne igra. :D
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

steev ::

Sej se hecaš, a ne ...
:|

bastadu ::

Ping oz. odzivni čas ni nikoli 0, ampak se lahko zelo približa 0. Tudi če si na lokalnem računalniku in počneš določene stvari, računalnik še vedno rabi določen (čeprav zelo majhen) čas da se odzove na določeno stvar... Dokler bodo računalniki delovali na osnovi elektrike in elektrika oz. električni signal ima neko hitrost, ping ne bo nikoli 0 :P

Kaj pa če ti kaže -1 pinga ?

Vem da teoretično ni mogoče ampak bil sem zraven že ko je to kazalo.

Uros!no ::

Ko se nekdo povezuje na server ponavadi kaže -1. V praksi - nemogoče.

iggy ::

-1 bi v teoriji pomenilo, da je podatek že na drugi stranim, ko ga ti še poslal nisi.
Hey, you're fat!

Mag!C ::

Če igraš prek neta igrco... če imajo drugi velik večji upload bo verjetno men pingalo je tako? :P To je tak smotano!

iggy ::

Ubistvu ne! Sam njim bo manj pingalo napram tebi!
Hey, you're fat!

Shegevara ::

pa kaj naj jaz naredim. Mam pinga 200 ms.
Nobenih internetnih povezav odprtih. Skratka nič ne dela. Server prazen, router prazen..... jaz pa 200 ;(

Mogoč server pinga:))

Hehe ja. Server pinga ti se pa skoz na istega povezuješ LOL..

owned

clothes ::

Jaz imam zelo 'nihajoč' ping. In sicer na večini servejev na katerih igram COD je ping okoli 50 ms, a kaj ko poskoči vsakih nekaj sekund (cca 20 s) na 300 ali več.
Na net imam ADSL povezavo preko routerja in acces pointa -wireles.Vem da to ni najbolje za ping, a mogoče obstajajo kake spec. nastavitve da to popravim oz. izboljsam. Pa ce wirelees router res tako poslabsa ping, zakaj se mi to ne dogaja zmeraj, ampak samo občasno.
Računalnik je pregledan z avastom, spybootom, ad aware pa še s čim, a ne pomaga.

kakšen predlog?

Če maš več compov in jih povezuje router, potem na vseh računalnikih izklopi p2p programe no uglavnem vse ki uporabjajo internet! Če imaš na drugem uklopljeno mulo bo uzel več hitrosti in na tvojga na katerem igraš cod ne bo dosti hitrosti!:\
Naloži si kak boljši antivirus:P

amigo_no1 ::

V konzoli napiši:
netstat -a

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

SasoS ::

zakaj se mi to ne dogaja zmeraj, ampak samo občasno.

zato ker zrak ni zanesljiv prenosni medij. Sosed lahko vklopi mikrovalovko in ping ti takoj za 2x naraste zaradi EM motenj.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hipkom.net internet povezava (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
26821470 (10578) rontajzel
»

Ping nenormalno narašča in pada

291785 (1179) Storm
»

Kako odpraviti odzivni čas (ping) ???

444208 (3137) antonija
»

Vse o pingu (pri igrah)